Lasitaide. Keramiikka

Enemmän linkkejä Aiheet-valikosta
12 osumaa haulle. Näytetään 1 - 12 tulosta.
Designmuseon verkkonäyttelyssä esitellään Oiva Toikan lasituotantoa yksityiskohtaisesti: lasisarjat, koriste-esineet, uniikit, linnut ja kuutiot omina kokonaisuuksinaan. Keramiikalla, lavastuksilla, painokankailla ja muovilla on omat osionsa, jotka sisältävät lyhyet, kuvitetut historiikit.
Sivuston kieli: 
http://toikka.kokoelma.fi

Näytä enemmän
Markku Salo on työskennellyt lasin parissa Nuutajärven Lasikylässä vuodesta 1983. Ura alkoi Iittala Oy:n muotoilijana. Sivuilla on nähtävillä laaja kuvasto muotoilijan taidetta, uniikkiesineitä ja sarjatuotantoon suunniteltuja tuotteita.
Sivuston kieli: 
https://www.markkusalo.com/

Näytä enemmän
Designmuseon kokoelmiin perustuvassa verkkonäyttelyssä voi tutustua Arabian tehtaan historiaan, tuotteisiin ja valmistus- ja koristelutekniikoihin. Tietoa esineistä voi hakea leiman, koristelun ja suunnittelijan mukaan.
Sivuston kieli: 
http://arabia.kokoelma.fi

Näytä enemmän
Verkkonäyttely esittelee pääosin Lohjan Museon kokoelmiin kuuluvaa Arabian tuotantoa 1800-luvun lopulta 1970-luvulle. Sivuilla on tietoa myös taiteilijoista, joiden suunnittelemia malleja tai koristeita on esillä näyttelyssä.
Sivuston kieli: 
https://www.lohja.fi/vapaa-aika-liikunta/lohjan-museo/nayttelyt/verkkonayttely-arabiaa-astioiden-aat...

Näytä enemmän
IIttalan legendaarisia malleja ja uudempiakin. Esineitä kuvataan, samoin niiden syntyhistoriaa ja muotoilijan historiaa.
https://www.iittala.com/

Näytä enemmän
Ylen sivusto Tapio Wirkkalan tuotannosta, johon kuuluu mm. käyttö- ja taidelasia, koruja, veistoksia, seteleitä ja pakkaustarvikkeita. Sivuilla voi osallistua aarteenetsintään jakamalla omia muistoja ja kuvia etsintäkuulutetuista esineistä.
Sivuston kieli: 
https://yle.fi/aihe/kulttuuri/tapio-wirkkala-100v

Näytä enemmän
Arabian sivuilla esitellään posliinitehtaan tuotteet ja suunnittelijat sekä tiedotetaan ajankohtaisista tapahtumista. Lisäksi annetaan lahjavihjeitä ja vastauksia posliiniesineiden hoitoa ja tunnistusta koskeviin kysymyksiin. Sivuilta löytyy myös Designor-yhtymään kuuluvien Arabian, Hackmanin, Iittalan ja Rörstrandin tuotteisiin ja muotoiljoihin kohdistuva hakumahdollisuus.
Sivuston kieli: 
https://arabia.fi

Näytä enemmän
Nuutajärvellä toimivan Lasisirkuksen sivulla on edustava lasitöiden kuvagalleria. Erikseen esitellään Alma Jantunen ja Johannes Rantasalo.
Sivuston kieli: 
https://www.lasisirkus.fi

Näytä enemmän
Pentik Oy:n kotisivuilla kerrotaan Pentik-tarina eli Anu Pentikin sekä hänen yrityksensä historiaa. Sivuilla on myös tuotteidein esittely.
Sivuston kieli: 
https://www.pentik.fi

Näytä enemmän
Riihimäellä sijaitsevan museon sivulla on näyttely- ja aukiolotietojen ohella museokasvatukseen liittyvä tieto- ja tehtäväpaketti, jossa kerrotaan lasin historiasta ja valmistuksesta Suomessa. Sivuilta löytyy myös virtuaalikierros museossa, virtuaalinäyttelyitä sekä -tehtäviä.
Sivuston kieli: 
https://www.suomenlasimuseo.fi

Näytä enemmän