Lasten, nuorten ja vanhusten asema

Enemmän linkkejä Aiheet-valikosta
13 osumaa haulle. Näytetään 1 - 13 tulosta.
Toimittaja Tuija Siltamäen näkemys siitä, millaisia Y- ja Z-sukupolvet ovat ja millaista tulevaisuuden yhteiskuntaa heidän voi odottaa rakentavan. Aiheina nuorten suhde koulutukseen, työhön ja politiikkaan.
Sivuston kieli: 
https://www.eva.fi/wp-content/uploads/2020/02/EVA_pamfletti_2020_1-kansineen.pdf

Näytä enemmän
Verohallinto on koonnut Verokampukselle tietoa verotuksesta nuorille. Sivuilla kerrotaan, milloin tarvitaan verokorttia, mistä tuloista maksetaan veroja ja miten veroilmoitus tarkistetaan. Opiskelijoiden verotuksesta löytyy myös tietoa.
Sivuston kieli: 
https://www.verokampus.fi/

Näytä enemmän
Tyttöjen talon verkkosivustossa on tietoa talon toiminnasta, tyttöjen ja naisten elämän muutoksista sekä tuesta niitä kohdatessa.
Sivuston kieli: 
https://tyttojentalo.fi/

Näytä enemmän
Tutkimuksessa on haastateltu työn ja koulutuksen ulkopuolella olevia nuoria. Teemoja ovat nuorten tyytyväisyys elämään, suhde yhteiskuntaan, sosiaaliset verkostot, harrastaminen, tulevaisuus, toimeentulo sekä kokemukset vaikuttamisesta ja julkisista palveluista.
Sivuston kieli: 
https://kaks.fi/julkaisut/kuulummeko-yhteiskuntaan-tyon-ja-koulutuksen-ulkopuolella-olevien-nuorten-...

Näytä enemmän
Nuorisotutkimusseuran julkaisu Nuorisotutkimus-lehti käsittelee nuorison elämän ja tilanteiden tutkimusta. Sisältää arkiston.
Sivuston kieli: 
https://www.nuorisotutkimusseura.fi/julkaisut/nuorisotutkimus-lehti

Näytä enemmän
Oppaan tavoitteena on tukea sukupuolisensitiivisen toimintakulttuurin kehittämistä hankkeissa. Se sisältää käytännön työkaluja ja vinkkejä koko hankkeen ajaksi rahoituksen hakemisesta alkaen.
Sivuston kieli: 
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-328-198-1

Näytä enemmän
Sivusto tarjoaa tietoa, aineistoja ja näkökulmia menneeseen lapsuuteen ja lapsuuden historialliseen tutkimukseen. Sivustolla on artikkeleita, valokuvia ja tarinoita eri vuosikymmeniltä. Sivuston tekemiseen voi osallistua kirjoittamalla omista lapsuuden kasvuympäristöistä, leikeistä, ystävistä ym.
Sivuston kieli: 
https://www.lapsuudenhistoriaa.fi/

Näytä enemmän
Nuorisoportaalista voi hankkia tietoja mm. työskentelystä EU-maissa, opiskelusta, matkailusta Euroopassa sekä vapaaehtoistyöstä ja vaihto-ohjelmista. Euroopan nuorisoportaali on monikielinen, jotta mahdollisimman moni nuori saa tietoja omalla kielellään. Perustiedot,kuten kotisivu, EU-sivut, teemojen johdantosivut on kirjoitettu kaikilla EU:n virallisilla kielillä.
Sivuston kieli: 
https://youth.europa.eu/home_fi

Näytä enemmän
Mannerheimin lastensuojeluliiton Nuorten netti tarjoaa nuorille painavaa ja kevyttä asiaa. Painaviin asioihin on koottu paketit Internetin käytöstä, kiusaamisesta, seurustelusta, väsymyksestä ja mediasta. Kevyessä osassa voi katsella idolikortteja, lähettää nettikortteja, testata itseään tai lukea herkutteluohjeita.
Sivuston kieli: 
https://www.nuortennetti.fi

Näytä enemmän
Omahelpperi kokoaa nuorille tarkoitetun terveyteen, hyvinvointiin ja ihmissuhteisiin liittyvän tiedon, tuen ja palvelut yhteen osoitteeseen. Sieltä löytyvät chatit, auttavat puhelimet ja nettipalvelut. Sisältökokonaisuuksien aiheina ovat mm. mielenterveys, fyysinen terveys, ihmissuhteet, elämän kriisitilanteet, seksuaalisuus, päihteet ja riippuvuudet, opiskelu, työ ja talousasiat, arjen hallinta sekä yhteiskunnallinen vaikuttaminen.
Sivuston kieli: 
https://omahelpperi.fi/

Näytä enemmän
Oppimateriaali Minästä kiinni sisältää teoriaosuuden sekä tehtäviä moninaisten identiteettien tarkasteluun. Tehtävissä pohditaan mm. minuutta, itseilmaisua, kieltä, elämänvaiheita, tunteita ja arvoja. Materiaali soveltuu kaikkiin oppiaineisiin perusopetuksen eri vuosiluokilla. Kielestä koppi on luotu kielitietoisen opetuksen materiaaliksi.
Sivuston kieli: 
https://sites.utu.fi/minasta-ja-kielesta-kiinni/

Näytä enemmän