Lasten, nuorten ja vanhusten asema

Enemmän linkkejä Aiheet-valikosta
9 osumaa haulle. Näytetään 1 - 9 tulosta.
Lapsenoikeudet.fi kokoaa lasten ihmisoikeuksiin liittyvät sopimukset sekä määräykset, yleisperiaatteet sekä tiedot seurannasta. Sivustoon on koottu myös lapsille ja nuorille tarkoitettua materiaalia aiheesta.
Sivuston kieli: 
https://www.lapsenoikeudet.fi/

Näytä enemmän
Sivusto kokoaa yhteen lastenoikeusjärjestö Planin opetuksen tueksi tarjoamat aineistot. Materiaalipankista löytyvät myös Planin tuottamat videot sekä tilattavat materiaalit.
Sivuston kieli: 
https://www.globaalikoulu.net/

Näytä enemmän
Vanhusasiavaltuutettu edistää ikääntyneiden edun ja oikeuksien toteutumista. Vanhusasiavaltuutetun tehtävä on varmistaa, että ikääntyneiden asema ja oikeudet otetaan huomioon lainsäädännössä ja yhteiskunnallisessa päätöksenteossa. Sivuilla on tietoa ja ohjausta ikääntyneiden ja heidän etujensa puolustamisen avuksi.
Sivuston kieli: 
https://vanhusasia.fi/

Näytä enemmän
Lapsiasia-sivulla julkaistaan ajankohtaisia tiedotteita lapsiasiavaltuutetun toimista, kannanotot, puheet ja kirjoituksia. Sivuilla on perustietopaketti lapsiasiavaltuutetun tehtävistä ja valtuuksista sekä lasten oikeuksista. Aineistot-osasta löytyvät lapsen oikeuksien sopimus, asiaan kuuluvat keskeiset lait, lapsiasiavaltuutetun toimintaan liittyvät julkaisut sekä valtuutetun käyttöön tuotetut muistiot ja raportit.
Sivuston kieli: 
https://lapsiasia.fi/

Näytä enemmän
Koulutus on osa lapsistrategian koulutuskokonaisuutta, jossa esitellään lähtökohdat ja perusteet lapsivaikutusten arvioinnille ja lapsibudjetoinnille. Koulutus sisältää runsaasti käytännön esimerkkejä ja arviointikysymyksiä.
Sivuston kieli: 
https://www.eoppiva.fi/koulutukset/lapsen-oikeudet-lapsivaikutusten-arviointi-ja-lapsibudjetointi/

Näytä enemmän
Verkkokoulutuksessa perehdytään siihen, mitä lapsen oikeudet oikeudellisesta näkökulmasta tarkoittavat. Koulutus on suunnattu kaikille lasten kanssa ja lasten asioissa työskenteleville.
Sivuston kieli: 
https://www.eoppiva.fi/koulutukset/johdatus-lapsen-oikeuksiin-turvaa-lapsen-oikeuksien-toteutuminen/

Näytä enemmän
Eduskunnan oikeusasiamies valvoo myös lasten oikeuksia. Sivulla on neuvoja, miten lapsi voi tehdä kantelun oikeusasiamiehelle ja mistä kantelun voi tehdä. Tietoa on myös lapsen oikeuksista.
Sivuston kieli: 
https://www.oikeusasiamies.fi/fi/web/lasten-ja-nuorten-sivut/

Näytä enemmän