Taidemuseot ja -näyttelyt

Enemmän linkkejä Aiheet-valikosta
15 osumaa haulle. Näytetään 1 - 15 tulosta.
Museo esittelee Edward Munchin symbolistisia maalauksia, sivustolta löytyy myös tietoa taiteilijan elämästä.
Sivuston kieli: 
https://munchmuseet.no/en/

Näytä enemmän
Finnassa voi tutustua Akseli Gallen-Kallelan maalauksiin. Museon kokoelmista on esillä yli sata teosta korkearesoluutioisina kuvina.
Sivuston kieli: 
https://gallenkallelanmuseo.finna.fi/

Näytä enemmän
Finnassa voi tutustua Helsingin Kuusisaaressa sijaitsevan Villa Gyllenbergin taidekokoelmaan, joka sisältää mm. noin 40 Helene Schjerfbeckin teosta. Nähtävillä on runsaasti myös erilaisia esineitä, kuten astioita, valaisimia ja huonekaluja.
Sivuston kieli: 
https://www.finna.fi/Search/Results?filter%5B%5D=building%3A%220%2FVillaGyllenberg%2F%22&type=AllFie...

Näytä enemmän
Apu-lehden ja Ateneumin taidemuseon valitsemia maalauksia, joiden kanssa ei tarvitse olla yksin. Kimmo Ohtonen kuljettaa katsojat maalausten äärelle ja tapaa ihmisiä, jotka kertovat itselleen tärkeistä teoksista ja kokemuksistaan yksinäisyydestä.
Sivuston kieli: 
https://www.apu.fi/artikkelit/taiteen-kanssa-et-ole-yksin-lahde-virtuaalikierrokselle-ateneumiin

Näytä enemmän
Tampereella sijaitsevan Hiekan taidemuseon sivuilla on kuvia pysyvän kokoelman teoksista, aukioloajat ja yhteystiedot sekä tiedot näyttelyistä. Sivuilla kerrotaan myös Hiekan taidemuseon säätiön perustamisesta ja Kustaa Hiekan matkoista.
https://hiekantaidemuseo.fi/

Näytä enemmän
Raumalla sijaitsevat Lönnströmin museot jakautuvat taidemuseoon ja kotimuseoon. Sivuilla kerrotaan toiminnasta ja näyttelyistä, konserteista sekä museossa järjestettävistä muista esityksistä. Sivuilta löytyy tietoa myös museon projekteista ja työpajoista.
Sivuston kieli: 
https://www.lonnstrominmuseot.fi/

Näytä enemmän
Taiteen nälästä alkavat kuopiolaisen kuvataiteen sodanjälkeiset vuosikymmenet. Sota-ajan ankeus vaati vastapainokseen kulttuuria. Kuopion taidemuseon tekemällä verkkosivustolla on artikkeleita ja kuvia Kuopion kuvataide-elämästä 1950- ja 1960-luvuilla.
Sivuston kieli: 
https://kuvakuopio.kuopiontaidemuseo.fi/

Näytä enemmän
Hämeenlinnan Taidemuseon pysyvät kokoelmat. Henna ja Pertti Niemistön nykytaiteen kokoelma. Vaihtuvat näyttelyt. Tietoa museon historiasta.
Sivuston kieli: 
https://www.hameenlinnantaidemuseo.fi/

Näytä enemmän
Järvenpään taidemuseon keskeisin kokoelma koostuu Venny Soldan-Brofeldtin ja Eero Järnefeltin teoksista. Mukana on maisemia, arjen kuvauksia ja muotokuvia.
Sivuston kieli: 
https://jarvenpaantaidemuseo.finna.fi/

Näytä enemmän
National Gallery of Artin kokoelma koostuu yli 100 000 teoksesta keskiajalta nykypäiviin. Näistä kaikista voi etsiä tietoa tekijän, teoksen tai aiheen mukaan. Kuvahaku kohdistuu yli 5100 teokseen. Opastettuja kiertokäyntejä museon kokoelmiin. Virtuaalikäyntejä näyttelyihin mm. Van Gogh, Calder. Kirjallista tietoa museon kaikista näyttelyistä 1941 alkaen. Tiedonhakua museon käsikirjastosta. Museokauppa. Mainio lasten sivu NGA kids.
Sivuston kieli: 
https://www.nga.gov/

Näytä enemmän
Valtion taidemuseoiden (Ateneum, Kiasma ja Sinebrychoff) kokoava kotisivu. Museoiden näyttely- ja tapahtumakalenterit, yhteystiedot ja pääsymaksut. Sivustossa on aakkosellinen lista taiteilijoista.
Sivuston kieli: 
https://www.kansallisgalleria.fi

Näytä enemmän
Oulun taidemuseon sivuilla on näyttelyohjelma sekä tietoa museon toiminnasta ja kokoelmista. Oulun julkiset ulkoveistokset esitellään kuvin ja sanoin. Veistoksia voi hakea taiteilijan, teoksen nimen ja sijainnin mukaan.
Sivuston kieli: 
https://www.ouka.fi/oulu/luuppi/oulun-taidemuseo

Näytä enemmän
Virtuaalinäyttely esittelee klassikkoteoksia ja nykytaidetta Gösta Serlachiuksen taidesäätiön kokoelmista. Näyttelyn on kuratoinut Aura Seikkula.
Sivuston kieli: 
https://digimuseo.fi/nayttelyt/itse-toisena/

Näytä enemmän