Viestintä. Mediakasvatus

Enemmän linkkejä Aiheet-valikosta
53 osumaa haulle. Näytetään 1 - 30 tulosta.
Mediakasvatusseuran julkaisun artikkelit käsittelevät mm. mediakasvatuksen historiaa Suomessa, mediaosaamista, visuaalista mediatajua ja -taitoa, mediakasvatusta kouluopetuksessa sekä lasten mediakulttuuria ja nuorten digitaalista maailmaa. Julkaisu on PDF-muodossa.
Sivuston kieli: 
http://www.mediakasvatus.fi/publications/ISBN978-952-99964-1-4.pdf

Näytä enemmän
Mediakasvatuskeskuksen sivut tarjoavat tietoa lasten ja nuorten elokuvakulttuurista ja elokuvakasvatuksesta.
Sivuston kieli: 
http://www.mediametka.fi

Näytä enemmän
Täältä saa ideoita videokameran käyttöön oppimisen välineenä ja tietoa elokuvakerronnan perusteista.
Sivuston kieli: 
http://www.mystinenportaali.com/mediakasvatus/

Näytä enemmän
Tietopaketissa kerrotaan, miten valokuvia on muokattu ennen digiaikaa ja miten niitä muokataan nyt. Vinkkejä muokatun kuvan tunnistamiseen.
Sivuston kieli: 
http://kuvanlukutaito.weebly.com/

Näytä enemmän
Tutkimuksessa on selvitetty pienten lasten mediankäyttöä haastattelemalla lapsia, havainnoimalla heidän mediaympäristöään sekä lasten vanhemmille suunnatulla kyselyllä. Tutkimus osoittaa, että mediakulttuuri on osa lasten arkea varhaisesta iästä lähtien.
https://www.nuorisotutkimusseura.fi/images/julkaisuja/lastenmediabarometri2013-1.pdf

Näytä enemmän
Rauhanpuolustajien ja Rauhankasvatusinstituutin tuottama mediakasvatusmateriaali yhdenvertaisuutta edistävän länsikriittisen opetuksen tueksi yläkouluun ja toisen asteen opiskelijoille. Materiaali auttaa tutkimaan lännen ja ei-lännen käsitteitä ja kyseenalaistamaan vallitsevia normeja tarkastelemalla mm. uutisointia eri näkökulmista.
Sivuston kieli: 
https://lantisentuollapuolen.rauhanpuolustajat.org/

Näytä enemmän
Oppimateriaalissa käsitellään aikakauslehtimainosten tehokeinoja, vaikutustapoja ja ilmenemismuotoja. Materiaali antaa keinoja mainosten lukemiseen, tulkitsemiseen ja käsittelemiseen.
Sivuston kieli: 
https://www.aikakausmedia.fi/mediakasvatus/oppimateriaalit/totta-kai-aikakauslehtimainonnan-lukutaid...

Näytä enemmän
Julkaisu auttaa aikuisia ymmärtämään nuoriin ja mediaan liittyviä ilmiöitä ja keskustelemaan niistä nuorten kanssa. Oppaassa käsitellään muun muassa mediataitoja ja -vaikuttamista, julkisuutta ja yksityisyyttä, pelaamista, minäkuvaa ja seksuaalisuutta sekä digihyvinvointia. Opas sisältää sanaston, lukuvinkkejä ja lisämateriaaleja.
Sivuston kieli: 
https://mediakasvatus.fi/materiaali/medianuoruus-opas-aikuisille/

Näytä enemmän
Trollitehdas on Ylen luoma peli, joka paljastaa havainnollisesti, mitä trollit ovat ja miten ne toimivat.
Sivuston kieli: 
https://trollitehdas.yle.fi/

Näytä enemmän
Tänne on koottu Aikakausmedian oppimateriaalit kouluille ja varhaiskasvatukseen.
Sivuston kieli: 
https://www.aikakausmedia.fi/mediakasvatus/aikakauslehdet-mediakasvattajina/

Näytä enemmän
Mediakasvatusseuran oppimateriaalipaketissa käsitellään mediakasvatuksen perusteita, muuttuvia teknologioita ja digihyvinvointia. Sivuilla on infograafeja, syventäviä näkökulma-artikkeleita ja tehtävävinkkejä. Aineistot soveltuvat kaikille nuorten kanssa työskenteleville.
Sivuston kieli: 
https://mediakasvatus.fi/materiaali/media-coach-materiaalikooste/

Näytä enemmän
Täällä voi tutustua opetus- ja kulttuuriministeriön kansallisiin mediakasvatuslinjauksiin. Sivuilla esitellään tavoitteita ja toimenpide-ehdotuksia sekä kerrotaan mediakasvatuksen nykytilasta Suomessa.
Sivuston kieli: 
https://medialukutaitosuomessa.fi/

Näytä enemmän
Artikkelikokoelma johdattaa mediakasvatuksen määrittelyihin, tarkastelee mediakasvatusta osana sivistystä, koulutusta ja osallisuutta sekä tarjoaa näkökulmia eri-ikäisten mediakasvatukseen. Kirja soveltuu yliopistolliseksi ja ammatilliseksi oppikirjaksi, mediakasvatuksen parissa työskenteleville sekä kaikille aiheesta kiinnostuneille.
Sivuston kieli: 
https://www.mediataitokoulu.fi/monimuotoinen_mediakasvatus.pdf

Näytä enemmän
Opas auttaa pohtimaan omaa median käyttöä ja sen vaikutuksia omaan ja läheisten hyvinvointiin.
Sivuston kieli: 
https://mediakasvatus.fi/materiaali/opas-tasapainoiseen-digiarkeen/

Näytä enemmän
Media Guide on englanniksi ja arabiaksi julkaistu aikuisille suunnattu medialukutaito-opas. Se tarjoaa työkaluja median sisältöjen analyysiin ja luotettavuuden arviointiin. Opas sisältää esimerkkejä Suomen ja muiden länsimaiden sekä Lähi-idän mediasta.
Sivuston kieli: 
https://mediaguide.fi/

Näytä enemmän
Päivälehden museon tehtäväpaketin avulla voi tutustua suomalaiseen elämään uutishistorian kautta. Helsingin Sanomien lehtileikkeet ovat vuodelta 1920. Oppimateriaali soveltuu mediaa käsitteleville kursseille sekä historian, yhteiskuntaopin ja äidinkielen opetukseen.
Sivuston kieli: 
https://www.paivalehdenmuseo.fi/aineistot/

Näytä enemmän
Yle Oppimisen pakohuonepeli mediataitojen opiskeluun. Trollibunkkerissa pelaaja on tutkiva toimittaja, joka on jäänyt valeuutisia tehtailevan trollin vangiksi. Peli sopii 10-vuotiaille ja sitä vanhemmille.
Sivuston kieli: 
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2020/11/12/uudessa-pakohuonepelissa-ollaan-trollin-jaljilla

Näytä enemmän
Mediakasvatusseura on tuottanut nuorten parissa työskenteleville ammattilaisille mediakasvatusosaamista vahvistavan verkkokurssikokonaisuuden sekä organisaatioiden toimintaa tukevan työkalupaketin. Verkkokurssit tarjoavat tietoa nuorten digitaaliseen arkeen liittyvissä kysymyksissä sekä välineitä nuorten digihyvinvoinnin tukemiseen. Työkalupaketti on tarkoitettu avuksi organisaation toiminnan ja someviestinnän suunnitteluun.
Sivuston kieli: 
https://mediakasvatus.fi/digivoimaa/

Näytä enemmän
Uutismedialiiton tuottamia oppimateriaaleja eri ikäryhmien opetukseen. Materiaaleja on verkkojulkaisemisesta, julkaisemisen etiketistä, toimittajan työstä sekä vaikuttamisesta.
Sivuston kieli: 
https://www.uutismediakasvatus.fi/materiaalit/#/

Näytä enemmän
Oppaassa analysoidaan lasten ja nuorten sananvapauden käsitettä ja toteutumista, toimittajan työtä, vastuullista mediaa sekä lasten ja nuorten haastattelua.
Sivuston kieli: 
https://www.uutismediakasvatus.fi/materiaalit/lapset-ja-nuoret-aanessa-opas/

Näytä enemmän
Lapsille ja nuorille suunnattu opas antaa vinkkejä siihen, miten mediaa voi hyödyntää vaikuttamisen välineenä.
Sivuston kieli: 
https://www.uutismediakasvatus.fi/materiaalit/10-tapaa-vaikuttaa-median-valityksella-opas/

Näytä enemmän
Erityisesti nuorisotyöhön tarkoitettu materiaali valottaa henkilöjuttujen avulla julkaisemiseen liittyviä eettisiä kysymyksiä. Se antaa työkaluja pohtia julkaisemista, mediaa ja julkisuutta, kuten sitä, mitä tulee ottaa huomioon ennen kuvien, videoiden ja tekstien julkaisemista
Sivuston kieli: 
https://www.aikakausmedia.fi/media/1234/nuoret_estardille_2017_web.pdf

Näytä enemmän
Yläkouluikäisille ja toisen asteen opiskelijoille suunnattu oppimateriaali antaa työkaluja lähdekritiikkiin ja median luotettavuuden punnintaan.
Sivuston kieli: 
https://www.uutismediakasvatus.fi/materiaalit/onko-tama-totta-tyokaluja-median-luotettavuuden-arvioi...

Näytä enemmän
Opas antaa näkökulmia luotettavan ilmastotiedon tunnistamiseen ja ilmastouutisoinnin tarkasteluun sekä kannustaa nuoria osallistumaan ja vaikuttamaan. Opas sopii mediakasvatuksen oppimateriaaliksi yläkouluun ja toiselle asteelle.
Sivuston kieli: 
https://www.uutismediakasvatus.fi/materiaalit/pallo-hallussa-ilmastonmuutos-haastaa-myos-median/

Näytä enemmän
Mediakasvatusmateriaali tarjoaa viisi näkökulmaa lehdistön työhön. Sen avulla saa yleiskuvan toimittajan työstä ja jutuntekemisen vaiheista. Muita teemoja ovat media ja totuus, media ja yleisö sekä median tulevaisuus.
Sivuston kieli: 
https://mediaakiitos.fi/

Näytä enemmän
Maahanmuuttaja- ja pakolaistaustaisten nuorten kanssa työskenteleville ammattilaisille suunnattu opas tarjoaa vinkkejä media-aiheisen työpajatoiminnan järjestämiseen.
Sivuston kieli: 
https://mediakasvatus.fi/materiaali/muiden-mediasta-meidan-mediaksi-materiaali/

Näytä enemmän
Oppimateriaali kannustaa tutustumaan paikallislehtiin. Tehtäväkorttien avulla perehdytään eri tekstilajeihin, journalistisen ja kaupallisen viestin eroihin sekä vastuulliseen journalismiin. Materiaali sopii kotoutumisen tueksi aikuisille maahanmuuttajille sekä esimerkiksi erityisopetukseen peruskoulussa ja ammatillisella toisella asteella.
Sivuston kieli: 
https://www.uutismediakasvatus.fi/materiaalit/perehdy-paikalliseen-opettajan-ideapakka/

Näytä enemmän
Mediataitokoulu on tehty koulujen ja kirjastojen käyttöön lasten ja nuorten mediataitovalmiuksien lisäämiseksi. Palvelussa on tietoa ja tehtäviä mediakasvatuksesta, digitaalisista peleistä, kiusaamisesta ja rahankäytöstä netissä.
Sivuston kieli: 
https://www.mediataitokoulu.fi/

Näytä enemmän
Yle Uutisluokka on mediakasvatushanke, jonka tavoitteena on nuorten medialukutaidon parantaminen. Sivuilla on koululaisten tekemiä uutisjuttuja, opetusmateriaalia ja ilmoittautumislomake kouluille.
Sivuston kieli: 
https://yle.fi/uutiset/osasto/uutisluokka/

Näytä enemmän

Sivut