Viestintä. Mediakasvatus

Enemmän linkkejä Aiheet-valikosta
10 osumaa haulle. Näytetään 1 - 10 tulosta.
Julkaisuun on koottu tietoja vuosina 2009–2013 tehdyistä tutkimuksista 12–29-vuotiaiden nuorten median käytöstä ja mediakulttuurista.
Sivuston kieli: 
https://mediakasvatus.fi/materiaali/nuorten-mediamaailma-pahkinankuoressa/

Näytä enemmän
Täällä voi tutustua opetus- ja kulttuuriministeriön kansallisiin mediakasvatuslinjauksiin. Sivuilla esitellään tavoitteita ja toimenpide-ehdotuksia sekä kerrotaan mediakasvatuksen nykytilasta Suomessa.
Sivuston kieli: 
https://medialukutaitosuomessa.fi/

Näytä enemmän
Yle Oppimisen pakohuonepeli mediataitojen opiskeluun. Trollibunkkerissa pelaaja on tutkiva toimittaja, joka on jäänyt valeuutisia tehtailevan trollin vangiksi. Peli sopii 10-vuotiaille ja sitä vanhemmille.
Sivuston kieli: 
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2020/11/12/uudessa-pakohuonepelissa-ollaan-trollin-jaljilla

Näytä enemmän
Mediakasvatusseura on tuottanut nuorten parissa työskenteleville ammattilaisille mediakasvatusosaamista vahvistavan verkkokurssikokonaisuuden sekä organisaatioiden toimintaa tukevan työkalupaketin. Verkkokurssit tarjoavat tietoa nuorten digitaaliseen arkeen liittyvissä kysymyksissä sekä välineitä nuorten digihyvinvoinnin tukemiseen. Työkalupaketti on tarkoitettu avuksi organisaation toiminnan ja someviestinnän suunnitteluun.
Sivuston kieli: 
https://mediakasvatus.fi/digivoimaa/

Näytä enemmän
Mediataitokoulu on tehty koulujen ja kirjastojen käyttöön lasten ja nuorten mediataitovalmiuksien lisäämiseksi. Palvelussa on tietoa ja tehtäviä mediakasvatuksesta, digitaalisista peleistä, kiusaamisesta ja rahankäytöstä netissä.
Sivuston kieli: 
https://www.mediataitokoulu.fi/

Näytä enemmän
Yle Oppimisen Media ja digitaidot -osio tukee medialukutaitoa, lähdekriittisyyttä ja teknologiaymmärrystä. Sieltä saa eväitä tietotulvassa navigoimiseen.
Sivuston kieli: 
https://yle.fi/aihe/oppiminen/media-ja-digitaidot

Näytä enemmän
Materiaalipaketti tarjoaa työkaluja ja opetuksessa hyödynnettäviä sisältöjä kestävän tulevaisuuden kannalta tärkeiden mediataitojen vahvistamiseen. Materiaalit on suunnattu toisen asteen ja yläkoulun opettajille, mutta ne soveltuvat myös muiden kasvatus- ja opetustyötä tekevien käyttöön.
Sivuston kieli: 
https://mediakasvatus.fi/materiaali/tutkimusmatka-tulevaisuuden-mediataitoihin-materiaalipaketti/

Näytä enemmän
Mediakasvatuksen teemaviikko tarjoaa mediataitojen kanssa työskenteleville inspiraatiota oman työn kehittämiseen. Sivuilta löytyy oppimateriaaleja, mediataitoviikon tapahtumakalenteri sekä vinkkivihot eri ikäryhmille.
Sivuston kieli: 
https://www.mediataitoviikko.fi/

Näytä enemmän
Kotoutumiskoulutuksen parissa työskenteleville opettajille ja ohjaajille suunnattu oppimateriaali käsittelee mediakasvatuksen ja mediataitojen opettamista aikuisille maahanmuuttajille.
Sivuston kieli: 
https://julkaisut.turkuamk.fi/isbn9789522162854.pdf

Näytä enemmän