Tietotekniikka. Tietoliikenne. Teolllinen automaatio

Enemmän linkkejä Aiheet-valikosta
31 osumaa haulle. Näytetään 1 - 30 tulosta.
Sivuilla on helppotajuisia tietokone-oppaita ja ohjeita sekä kurssimateriaalia verkkopalveluiden saavutettavuudesta.
Sivuston kieli: 
http://www.selko-e.fi/oppaat/index.htm

Näytä enemmän
Täällä on tietoa kansalaisten tietoteknisiä valmiuksia mittaavista tutkinnoista, niiden suorittamisesta ja suorituspaikoista. Tutkinnon järjestäjille on sivuilla oma osio.
Sivuston kieli: 
https://tieke.fi/palvelut/osaamisen-kehittaminen/tutkinnot/

Näytä enemmän
Eurooppalaisen tietokoneen ajokortin ICDL:n tutkinnon koordinoijan sivulla on mm. tietoa sen hyväksymistä kurssimateriaaleista.
Sivuston kieli: 
https://icdleurope.org/

Näytä enemmän
Yle Oppimisen Digitreeneissä voit opetella arjessa hyödyllisiä digitaitoja, kuten verkon hakuvinkit, hyvän salasanan valinta tai valokuvien siirtäminen puhelimesta tietokoneelle.
Sivuston kieli: 
https://yle.fi/aihe/oppiminen/digitreenit

Näytä enemmän
Digitreenien peruskurssilla voi opetella arkea helpottavia digitaitoja omaan tahtiin. Kurssissa on viisi aihepiiriä: perusteet, valokuvat, tiedonhaku ja tietoturva, puhelimen asetukset ja viestit sekä verkkoasiointi, kuten verkkopankin käyttö ja maksaminen.
Sivuston kieli: 
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2019/11/14/digitreenien-peruskurssi-taitoja-uteliaille

Näytä enemmän
Jatkuvasti päivitettävä verkkolehti ja uutispalvelu, joka on keskittynyt tietotekniikan ja -verkkojen harrastajia kiinnostaviin aiheisiin. Lukijoilla on mahdollisuus liittää omia kommenttejaan artikkelien perään. Sisältää myös kirja-arvosteluja, kysymyspalstan sekä osastot tiedeuutisille ja verkon käyttäjien oikeuksille. Erityisesti Linux-käyttäjien suosima.
Sivuston kieli: 
https://slashdot.org

Näytä enemmän
Helsingin kaupunki tarjoaa yhteistyössä järjestöjen kanssa tukea sähköiseen asiointiin ja tietotekniikan hyödyntämiseen. Neuvontaa on tarjolla myös tietokoneiden, tablettien ja älypuhelimien käyttöön. Sivustolle on koottu tiedot digineuvontaa tarjoavista toimipisteistä. Sivuilla on myös linkkejä, joista löytyy ohjeita sähköisten palveluiden käyttäjille.
Sivuston kieli: 
https://digituki.hel.fi/

Näytä enemmän
Ylen kampanja haastoi auttamaan netistä pudonneet tai syrjäytymisvaarassa olevat nettiin. Kampanjan materiaalit ovat käytettävissä kampanjan päätyttyäkin. Sivuilla on selkeät ohjeet whatsappin käyttöön, sähköpostiosoitteen luomiseen, tunnistautumiseen verkkopankkitunnuksilla sekä Yle Areenan katseluun.
Sivuston kieli: 
https://yle.fi/aihe/nettia-ika-kaikki

Näytä enemmän
Vanhustyön keskusliiton SeniorSurf-toiminnan sivuilla on koko Suomen kattava karttahaku paikoista, joista saa opastusta digilaitteiden käyttöön. Sivuilta löytyy tekstitettyjä videoita ikäihmisten rohkaisuun ja motivointiin. Opastusmateriaalia sekä -videoita löytyy sekä opastajien käyttöön että itsenäisen opiskelun tueksi.
Sivuston kieli: 
https://www.seniorsurf.fi/

Näytä enemmän
Valtakunnallisen digitukiverkoston toimijat tarjoavat käytännön tukea digipalveluiden käyttöön. Sivuilla on tietoa niin digituen antajille kuin sitä tarvitsevillekin. Sivuilla on mm. lista etädigituen tarjoajista maakunnittain.
Sivuston kieli: 
https://www.suomidigi.fi/ohjeet-ja-tuki/digituki

Näytä enemmän
Enter ry:n tarkoituksena on kehittää ikäihmisten valmiuksia käyttää tietotekniikkaa. Sivuilta löytyy tietoja ikäihmisille soveltuvista atk-kursseista, hyviä linkkejä ja keskustelupalsta.
Sivuston kieli: 
https://www.entersenior.fi/

Näytä enemmän
Tietosivusto sisältää digitukijan perehdytysohjelman sekä materiaalia laitteen ja tiedostojen hallinnasta, verkkoasioinnista ja digitukijan pedagogisista taidoista. Sivusto on tehty Espoon kaupunginkirjaston henkilökunnan tarpeisiin, mutta siitä on apua myös muille aiheesta kiinnostuneille.
Sivuston kieli: 
https://sites.google.com/kirjasto.eduespoo.fi/digituki/etusivu

Näytä enemmän
Yhdistyksen monipuoliset kotisivut. Mukanetti parantaa Tampereen ja lähialueiden eläkeläisten tietoyhteiskuntavalmiuksia. Yhdistys järjestää alkeis-, jatko- ja erityiskursseja toivomusten mukaan. Opastusmateriaali-osasta löytyy käytännön ohjeita laitteiden ja ohjelmien käyttöön.
Sivuston kieli: 
https://www.mukanetti.net/

Näytä enemmän
Tampereen kaupunginkirjaston tietotoreilla pidetään säännöllisesti tunnin mittaisia digivinkkauksia ajankohtaisista tietoteknisistä aiheista. Digivinkkausten tueksi on koostettu muutaman sivun mittaisia, itsenäisiä materiaaleja. Näitä materiaaleja saa käyttää Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-JaaSamoin 4.0. Kansainvälinen -lisenssillä.
Sivuston kieli: 
https://sites.google.com/view/nettivinkkaus/etusivu

Näytä enemmän
Tivi sisältää uutisia tietotekniikan alan kehitysnäkymistä ja vaikuttajista.
Sivuston kieli: 
https://www.tivi.fi/

Näytä enemmän
Yläkouluille suunnattu oppimateriaali, jossa edetään tietokoneen käytön perusteista ohjelmoinnin perusteisiin ja verkkosivuston tekemiseen. Mukana on myös tiedonhakua, tekstinkäsittelyä, taulukkolaskentaa, kuvankäsittelyä jne.
Sivuston kieli: 
https://kirjat.it.jyu.fi/linkki/

Näytä enemmän
Verkkosivulla julkaistaan osa painetun lehden artikkeleita sekä blogi.
Sivuston kieli: 
https://makezine.com/

Näytä enemmän
Muropaketti sisältää paljon informaatiota tietokoneiden kaikenlaiseen käyttöön liittyen. Mukana on mm. keskustelu, linkit ja ladattavia tiedostoja.
Sivuston kieli: 
https://www.muropaketti.com

Näytä enemmän
Raportti käsittelee vuonna 2013 toteutettua kyselytutkimusta, jossa kerättiin tietokoneen käyttäjiltä tietotekniikkaan ja sen käyttöön liittyviä kokemuksia ja muistoja.
Sivuston kieli: 
https://urn.fi/URN:ISBN:978-951-29-5747-7

Näytä enemmän
Täällä voi tutustua yksityiskeräilijän laajaan vanhojen tietokoneiden, pelikoneiden ja pelien kokoelmaan.
Sivuston kieli: 
https://www.tietokonemuseo.net/

Näytä enemmän
Webopedia-sanakirja selittää tietokoneisiin liittyviä termejä ja lyhenteitä englanniksi.
Sivuston kieli: 
https://www.webopedia.com/

Näytä enemmän
ZDNet tarjoaa tietotekniikkaan, tietokoneisiin ja internetiin liittyviä uutisia.
Sivuston kieli: 
https://www.zdnet.com

Näytä enemmän
Perusteellinen opastus opiskelijalle digitaitoihin. Osa materiaalista kuvaa Helsingin yliopiston käyttöympäristöä, mutta tiedot järjestelmistä, niiden toiminnasta ovat yleismaailmallisia. Kokonaisuudesta löytyy myös tiedonhankinnasta opas sekä tietoturvaohjeistus.
Sivuston kieli: 
https://blogs.helsinki.fi/opiskelijan-digitaidot/

Näytä enemmän
Täällä voi tutustua tietojenkäsittelyn historiaan Suomessa vuodesta 1923 alkaen, jolloin ensimmäiset reikäkorttikoneet otettiin käyttöön. Näyttely kertoo myös tietojenkäsittelyn vaiheista Kelassa eri vuosikymmeninä sekä tietokonepeleistä 1950-luvulta eteenpäin.
Sivuston kieli: 
https://suomentietokonemuseo.fi/100-vuotta-tietojenkasittelya-suomessa/

Näytä enemmän
Mikä on Bluetooth? Mitä eroa on kirjautumisella ja rekisteröitymisellä? Miksi PIN-koodia ei kannata antaa kenellekään? Pienten lasten digisanasto on kokoelma sanoja, kuvia ja niiden selityksiä. Sanaston tavoitteena on tukea pienten lasten digitaalista osaamista.
Sivuston kieli: 
https://uudetlukutaidot.fi/pienten-lasten-digisanasto/

Näytä enemmän

Sivut