Tietotekniikka. Tietoliikenne. Teolllinen automaatio

Enemmän linkkejä Aiheet-valikosta
22 osumaa haulle. Näytetään 1 - 22 tulosta.
Tiivis tietoturvan sanasto sisältää tietoturvaa käsitteleviä termejä selityksineen näkökulman mukaan jäsennettyinä. Näkökulmat ovat: peruskäsitteet, tietoturvauhat, tietoturvankeinoja, tietoturva-alan organisaatioita. Sanastossa on annettu termit suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.
Sivuston kieli: 
http://www.tsk.fi/fi/info/TiivisTietoturvasanasto.pdf

Näytä enemmän
CSC on opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnoima voittoa tavoittelematon osakeyhtiö, joka toimii tieteen tietotekniikan keskuksena. CSC tarjoaa korkeakouluille, tutkimuslaitoksille ja yrityksille tietoteknistä tukea ja resursseja: mallinnus-, laskenta- ja tietopalveluja. Sivuilta löytyy tietoa asiakkaaksi ryhtymisestä, tutkimuksen tuesta sekä Funetistä, korkeakoulujen ja tutkimuksen tietoverkosta.
Sivuston kieli: 
https://www.csc.fi/etusivu

Näytä enemmän
Tekoälyn perusteet on Helsingin yliopiston ja teknologiayritys Reaktorin kaikille avoin, maksuton verkkokurssi. Kurssilla selviää, mitä tekoälyllä voi tehdä ja miten tekoäly vaikuttaa elämäämme. Kurssin suorittaminen ei edellytä syvällistä matematiikan ymmärrystä tai ohjelmointitaitoja.
Sivuston kieli: 
https://www.elementsofai.com/fi/

Näytä enemmän
Avoin verkkokurssi kaikille tekoälystä kiinnostuneille. Kurssilla perehdytään koneoppimiseen ja neuroverkkoihin sekä siihen, miten tekoälymenetelmiä sovelletaan käytännössä. Kurssi on jatkoa Elements of AI -verkkokurssille.
Sivuston kieli: 
https://buildingai.elementsofai.com/

Näytä enemmän
Eurooppalaisen tietokoneen ajokortin ICDL:n tutkinnon koordinoijan sivulla on mm. tietoa sen hyväksymistä kurssimateriaaleista.
Sivuston kieli: 
https://icdleurope.org/

Näytä enemmän
Helsingin yliopiston avoin verkkokurssi kaikille, joita tekoälyyn liittyvät eettiset kysymykset kiinnostavat. Kurssi on toteutettu yhteistyössä Helsingin, Amsterdamin ja Lontoon kaupunkien sekä valtiovarainministeriön kanssa. Tapausesimerkit liittyvät yhteistyökumppaneiden toimintaan. Kurssi julkaistaan myöhemmin myös suomeksi ja ruotsiksi.
Sivuston kieli: 
https://ethics-of-ai.mooc.fi/

Näytä enemmän
Jatkuvasti päivitettävä verkkolehti ja uutispalvelu, joka on keskittynyt tietotekniikan ja -verkkojen harrastajia kiinnostaviin aiheisiin. Lukijoilla on mahdollisuus liittää omia kommenttejaan artikkelien perään. Sisältää myös kirja-arvosteluja, kysymyspalstan sekä osastot tiedeuutisille ja verkon käyttäjien oikeuksille. Erityisesti Linux-käyttäjien suosima.
Sivuston kieli: 
https://slashdot.org

Näytä enemmän
Suomidigi auttaa julkisen palvelun organisaatioita digitalisaatiossa. Tavoitteena on kehittää asiakaslähtöisiä digitaalisia palveluita. Sivustolla on kehittäjäfoorumi ja työkaluja digitalisaation käytännön toteutukseen. Sivuilla on tietoa kansalaisille annettavasta digituesta, hyvistä käytänteistä ja digituen tarjoajista.
Sivuston kieli: 
https://www.suomidigi.fi/

Näytä enemmän
TIEKEn sivuilla esitellään yhdistys ja sen toiminta ja yhteistyökumppanit. TIEKEn tarkoituksena on palvella jäsenistöään toimimalla yhteistyöfoorumina, kehittää ja edistää digitaalista osaamista ja digitaalisia toimintaprosesseja.
Sivuston kieli: 
https://tieke.fi/

Näytä enemmän
Kaikille avoin verkkokurssi tarjoaa tietoa siitä, miten tekoäly muuttaa yhteiskuntaa ja sosiaalisia käytäntöjä ja minkälaisia mahdollisuuksia ja haasteita se tuo mukanaan. Kurssi on toteutettu eri yliopistojen yhteistyönä.
Sivuston kieli: 
https://courses.mooc.fi/org/uh-cs/courses/ai-in-society

Näytä enemmän
Aalto-yliopiston näyttelyssä tarkastellaan datan roolia yhteiskunnassa ja yhdistellään eri näkökulmia siihen, miten datan käyttö muovaa koulutusta ja tutkimusta. Sivustolla esitellään taiteellista tutkimusta sekä mukana olevat projektit. Haastatteluissa pohditaan, miten tietoon perustuvat ja avoimen datan käytännöt vaikuttavat eri tieteenaloihin.
Sivuston kieli: 
https://virtualexhibitions.aalto.fi/fi/data-vitality-home

Näytä enemmän
Free Software Foundation:in (FSF) verkkosivusto. Free Sofware Foundation on GNU-projektia tukeva järjestö. FSF:n tehtävänä on säilyttää, suojella, ja edistää vapautta käyttää, tutkia, kopioida, muokata ja levittää tietokoneohjelmia ja suojella vapaaohjelmistojen käyttäjien oikeuksia.
Sivuston kieli: 
https://www.fsf.org/

Näytä enemmän
Verkkosivulla julkaistaan osa painetun lehden artikkeleita sekä blogi.
Sivuston kieli: 
https://makezine.com/

Näytä enemmän
Täällä voi tutustua yksityiskeräilijän laajaan vanhojen tietokoneiden, pelikoneiden ja pelien kokoelmaan.
Sivuston kieli: 
https://www.tietokonemuseo.net/

Näytä enemmän
Webopedia-sanakirja selittää tietokoneisiin liittyviä termejä ja lyhenteitä englanniksi.
Sivuston kieli: 
https://www.webopedia.com/

Näytä enemmän
ZDNet tarjoaa tietotekniikkaan, tietokoneisiin ja internetiin liittyviä uutisia.
Sivuston kieli: 
https://www.zdnet.com

Näytä enemmän
Tietojenkäsittelytieteen professori Aapo Hyvärinen hyödyntää kirjassaan modernia tekoälyn (AI) teoriaa inhimillisen kärsimyksen ymmärtämiseksi.
Sivuston kieli: 
https://www.cs.helsinki.fi/u/ahyvarin/painintl/

Näytä enemmän
Oppaassa kerrotaan, minkälaisia eettisiä näkökulmia tekoälyn hyödyntämiseen liittyy. Opas on suunnattu ensisijaisesti julkishallinnon organisaatioiden työntekijöille, mutta sitä voivat hyödyntää muutkin aiheesta kiinnostuneet.
Sivuston kieli: 
https://www.suomi.fi/oppaat/vastuullinen-tekoaly

Näytä enemmän
Generation AI -hankkeessa luodaan pohjaa teknologiakasvatukselle, joka ottaa huomioon tekoälyn toimintaperiaatteet, sen tarjoamat mahdollisuudet sekä puutteet ja riskit. Sivustolla on oppimateriaaleja, jotka on tarkoitettu erityisesti esi- ja perusopetukseen.
Sivuston kieli: 
https://www.generation-ai-stn.fi/

Näytä enemmän