Tietotekniikka. Tietoliikenne. Teolllinen automaatio

Enemmän linkkejä Aiheet-valikosta
17 osumaa haulle. Näytetään 1 - 17 tulosta.
Tiivis tietoturvan sanasto sisältää tietoturvaa käsitteleviä termejä selityksineen näkökulman mukaan jäsennettyinä. Näkökulmat ovat: peruskäsitteet, tietoturvauhat, tietoturvankeinoja, tietoturva-alan organisaatioita. Sanastossa on annettu termit suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.
Sivuston kieli: 
http://www.tsk.fi/fi/info/TiivisTietoturvasanasto.pdf

Näytä enemmän
Oppaassa kerrotaan, mitä tekemistä kyberturvallisuudella ja tietoturvalla on arkemme kanssa, mitä on informaatiovaikuttaminen ja millainen on hyvä salasana. Opas sisältää sanaston sekä 11 kyberkäskyä, joiden avulla voi parantaa kyberturvallisuutta.
Sivuston kieli: 
https://issuu.com/jyuit/docs/mpk-jy-kyberopas_22032017

Näytä enemmän
Opas neuvoo, mistä asioista on huolehdittava, jotta tietokoneen, tabletin ja älypuhelimen käyttö ja internetissä toimiminen on turvallista. Kybermaailman riskejä ja mahdollisuuksia havainnollistaan useiden esimerkkien avulla.
Sivuston kieli: 
https://turvallisuuskomitea.fi/?s=kodin+kyberopas

Näytä enemmän
Liikenne- ja viestintäviraston tietoturvakampanja neuvoo, miten tietosi säilyvät tallessa, laitteesi päivitettynä ja salasanasi suojassa.
Sivuston kieli: 
https://turvalistit.fi/

Näytä enemmän
Järjestö kehittää tietoturvatoiminnan laatua, edistää tietoturvallisuutta ja hyvien tietoturvatapojen noudattamista.
Sivuston kieli: 
https://tietoturva.fi/

Näytä enemmän
Opas auttaa pienyrittäjiä suojautumaan yleisimpiä kyberuhkia vastaan. Oppaassa käsitellään mm. tietojenkalastelua, haittaohjelmia, päivityksiä ja käyttöoikeuksien hallintaa.
Sivuston kieli: 
https://www.kyberturvallisuuskeskus.fi/fi/pienyritysten-kyberturvallisuusopas

Näytä enemmän
Sivuilla on helppotajuisia tietokone-oppaita ja ohjeita sekä kurssimateriaalia verkkopalveluiden saavutettavuudesta.
Sivuston kieli: 
http://www.selko-e.fi/oppaat/index.htm

Näytä enemmän
Viestintäviraston tietoturvaohjeet on kohdistettu sekä yrityksille että yksityishenkilöille. Ohjeita on palveluestohyökkäyksiä, kyberuhkia, kiristyshaittaohjelmia varten, neuvoja on lokitietojen keräämisestä, salasanoista sekä mobiililaitteiden turvallisesta käytöstä.
Sivuston kieli: 
https://www.viestintavirasto.fi/kyberturvallisuus/tietoturvaohjeet.html

Näytä enemmän
Digitreenien peruskurssilla voi opetella arkea helpottavia digitaitoja omaan tahtiin. Kurssissa on viisi aihepiiriä: perusteet, valokuvat, tiedonhaku ja tietoturva, puhelimen asetukset ja viestit sekä verkkoasiointi, kuten verkkopankin käyttö ja maksaminen.
Sivuston kieli: 
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2019/11/14/digitreenien-peruskurssi-taitoja-uteliaille

Näytä enemmän
Tampereen kaupunginkirjaston tietotoreilla pidetään säännöllisesti tunnin mittaisia digivinkkauksia ajankohtaisista tietoteknisistä aiheista. Digivinkkausten tueksi on koostettu muutaman sivun mittaisia, itsenäisiä materiaaleja. Näitä materiaaleja saa käyttää Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-JaaSamoin 4.0. Kansainvälinen -lisenssillä.
Sivuston kieli: 
https://sites.google.com/view/nettivinkkaus/etusivu

Näytä enemmän
Tietopankkiin on koottu ohjeita, jotka auttavat tunnistamaan digihuijauksia ja suojautumaan niiltä. Ohjeita löytyy kotiin, työpaikalle ja vapaa-aikaan eri muodoissa: oppaina, vinkkilistoina ja animaatioina. Tarjolla on mm. oppaat digitaalisten pelien turvallisuudesta sekä yritysten ja organisaatioiden digiturvallisuudesta.
Sivuston kieli: 
https://www.jamk.fi/fi/projekti/cyberdi/tietopankki

Näytä enemmän
Perusteellinen opastus opiskelijalle digitaitoihin. Osa materiaalista kuvaa Helsingin yliopiston käyttöympäristöä, mutta tiedot järjestelmistä, niiden toiminnasta ovat yleismaailmallisia. Kokonaisuudesta löytyy myös tiedonhankinnasta opas sekä tietoturvaohjeistus.
Sivuston kieli: 
https://blogs.helsinki.fi/opiskelijan-digitaidot/

Näytä enemmän
Mikä on Bluetooth? Mitä eroa on kirjautumisella ja rekisteröitymisellä? Miksi PIN-koodia ei kannata antaa kenellekään? Pienten lasten digisanasto on kokoelma sanoja, kuvia ja niiden selityksiä. Sanaston tavoitteena on tukea pienten lasten digitaalista osaamista.
Sivuston kieli: 
https://uudetlukutaidot.fi/pienten-lasten-digisanasto/

Näytä enemmän
Turun yliopiston julkaisema kirja on tarkoitettu tavallisille ihmisille, jotka osaavat käyttää tietokoneita, mutta tarvitsevat apua kyberturvan kanssa. Kirjan lukemalla saa käsityksen kyberturvan pelisäännöistä pienyrityksille, ja kirjan loppuosassa olevasta hakemistosta löytyy kaikille sopivat vinkit tärkeimpiin kyberturvan aiheisiin.
Sivuston kieli: 
https://kyberturvakirja.github.io/

Näytä enemmän
Jyväskylän ammattikorkeakoulun oppimateriaalissa käydään läpi tietotekniikan perusteita, laitteistoa, käyttöjärjestelmiä ja ohjelmistoja, verkkotekniikkaa, tietoturvaa ja tietosuojaa sekä tekijänoikeuksiin ja ergonomiaan liittyviä sisältöjä.
Sivuston kieli: 
https://oppimateriaalit.jamk.fi/fi/ict-valmiudet/tieto-ja-viestintatekniikan-perusteet/

Näytä enemmän