Pakolaiset. Muuttoliike

Enemmän linkkejä Aiheet-valikosta
80 osumaa haulle. Näytetään 1 - 30 tulosta.
Ulkomaalaisen opintotuki kertoo, kuka voi saada ja miten sitä haetaan.
Sivuston kieli: 
http://www.kela.fi/opintotuki-kuka-voi-saada

Näytä enemmän
Sivuilla on ruotsinsuomalaisten keskusliiton tavotteiden ja toiminnan esittely. Linkkejä muihin siirtolais- ja ulkosuomalaisjärjestöihin sekä viranomaisiin.
Sivuston kieli: 
http://www.rskl.se

Näytä enemmän
Maahanmuuttoviraston opastus maahan saapuneille kiintiöpakolaisille. Se sisältää perustietoa Suomesta, suomen kielestä, yhteiskunnasta ja arkielämästä, opiskelusta, työskentelysta ja terveydenhuollosta. Käytännön ohjeita annetaan pakolaisen asemasta, oikeuksista ja velvollisuuksista.
http://movingtofinland.fi/fi

Näytä enemmän
Kirja avaa turvapaikkaa hakevan perheen ja lasten vastaanottoa ja arkea Suomessa ja antaa vinkkejä, miten kohdata ja tukea heitä. Kirja on suunnattu vastaanottokeskuksissa, järjestöissä, sosiaali- ja terveyspalveluissa sekä ensi- ja turvakodeissa toimiville ammattilaisille ja vapaaehtoisille.
Sivuston kieli: 
https://issuu.com/ensi-jaturvakotienliitto/docs/turvapaikanhakijaperhe._kohtaamisen

Näytä enemmän
Senioripaluumuuttajan opas neuvoo mm. sosiaaliturvaa, verotusta ja eläkkeitä koskevissa kysymyksissä. Oppaassa on otettu huomioon myös suurimmilta ulkosuomalaisalueilta muuttavien eläkeläisten erityiskysymykset. Siihen on koottu myös viranomaisten ym. tahojen yhteystietoja.
Sivuston kieli: 
https://suomi-seura.fi/wp-content/uploads/2018/02/Senioripaluumuuttajan-opas-2018.pdf

Näytä enemmän
Sisältää tietoa Euroopan unionin kansalaisen oikeuksista, liikkumisesta ja oleskelusta Eu:n alueella, poliittisesta vaikuttamisesta, vetoomuksista ja kanteluista, kansalaisaloitteista sekä kansalaisaktiivisuudesta EU:ssa.
Sivuston kieli: 
https://europa.eu/european-union/about-eu/eu-citizenship_fi

Näytä enemmän
Kotoutumisentukena.fi on palvelu kotoutumisen parissa toimiville. Sieltä voi hakea ja sinne voi ilmoittaa maahan muuttaneille tarkoitettua, matalan kynnyksen kotoutumista tukevaa toimintaa sekä työntekijöille ja vapaaehtoisille suunnattuja tapahtumia ja koulutuksia.
Sivuston kieli: 
https://kotoutumisentukena.fi/

Näytä enemmän
Kirja sisältää Suomeen tulleiden maahanmuuttajanuorten tarinoita. Kirjassa kuvataan heidän suhdettaan Suomeen ja suomalaisuuteen. Nuoret kertovat kotimaastaan lähtemisestä, uuteen maahan sopeutumisesta, ystävyydestä, ruuasta, rakkaudesta, rasismista ja toivosta.
Sivuston kieli: 
https://www.humak.fi/wp-content/uploads/2019/11/Humanistinen-ammattikorkeakoulu_selkokirja_Odotan-au...

Näytä enemmän
Bibliografia sisältää muuttoliikkeisiin, kotoutumiseen, etnisiin suhteisiin ja vastaaviin aiheisiin liittyvää tutkimusta 1800-luvulta tähän päivään. Johdantokappaleessa tarkastellaan muuttoliiketutkimuksen kehitystä Suomessa 1970-luvulta lähtien ja pohditaan mahdollisia tulevaisuuden tutkimusteemoja.
Sivuston kieli: 
https://siirtolaisuusinstituutti.fi/wp-content/uploads/2019/12/si-j-27-www.pdf

Näytä enemmän
Pertti Kavénin kirja pohjautuu hänen lastensiirtoja koskevaan väitöskirjaansa "Humanitaarisuuden varjossa : poliittiset tekijät lastensiirroissa Ruotsiin sotiemme aikana ja niiden jälkeen"
Sivuston kieli: 
http://www.sotalapset.fi/assets/kaven_toiveet-ja-todellisuus.pdf

Näytä enemmän
Suomen sotien lastensiirroista kertova näyttelyyn on koottu sotalasten omia kokemuksia, auttajatahojen mietteitä sekä vanhempien ja sijaisvanhempien tunteita. E-kirjastosta löytyy aihetta käsittelevää kirjallisuutta.
Sivuston kieli: 
http://www.sotalapset.fi/index.html

Näytä enemmän
FT Reijo Rautajoen kirja inkeriläisten väestönsiirroista ja vaiheista kolmen maan pakolaisleireillä toisen maailmansodan aikana.
Sivuston kieli: 
https://siirtolaisuusinstituutti.fi/wp-content/uploads/2020/04/j-30-isbn-978-952-7167-83-0-vaiettu-v...

Näytä enemmän
Maahanmuuttoviraston palvelu, jonka kautta voi hakea oleskelulupaa, EU-rekisteröintiä tai kansalaisuutta Suomesta.
Sivuston kieli: 
https://enterfinland.fi/eServices

Näytä enemmän
Ylen artikkelisarjassa ja radio-ohjelmassa kerrotaan Neuvosto-Karjalan rakentamisen alkuvuosikymmenistä, Petroskoin musiikkielämästä ja suomalaissoittajien kohtaloista Stalinin vainoissa 1930-luvun puolivälin jälkeen.
Sivuston kieli: 
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2020/12/27/musiikki-kukoisti-ihanneyhteiskunnassa-vain-hetken-suomalai...

Näytä enemmän
Opas esittelee kotoutujien kielitaitoa hyödyntäviä malleja ja tarjoaa näkökulmia kotoutumista tukevaan vuorovaikutukseen. Julkaisu on suunnattu kuntien peruspalveluiden ammattilaiille ja kaikille kotoutumisen tukemisesta kiinnostuneille.
Sivuston kieli: 
https://finland.iom.int/sites/finland/files/documents/Oma_kieli_kotoutumisen_tukena_IOM_WEB.pdf

Näytä enemmän
Sisäministeriön tietopaketti maahanmuutosta ja maahanmuuttopolitiikasta.Tietoa löytyy hallinnon ja politiikan lisäksi kotoutumisesta, turvapaikanhakijoista sekä turvanpaikanhakuprosessista, Suomen kansalaisuudesta, työvoiman maahanmuutosta, paluumuutosta sekä laittoman maahanmuuton torjunnasta.
Sivuston kieli: 
https://intermin.fi/maahanmuutto

Näytä enemmän
Maahanmuuttoviraston tilastosivulle on koottu tilastoja oleskelulupien määrästä, turvapaikanhakijoiden, vastaanotettujen ja karkotettujen määrästä. Tilastoja on myös kansalaisuushakemuksista sekä eri kansalaisuuksista Suomessa.
Sivuston kieli: 
https://migri.fi/tilastot

Näytä enemmän
Tänne on koottu tietoa turvapaikanhakijoiden terveydestä, hyvinvoinnista ja palveluista sekä niihin liittyvästä lainsäädännöstä.
Sivuston kieli: 
https://thl.fi/fi/web/maahanmuutto-ja-kulttuurinen-moninaisuus/maahanmuutto-ja-hyvinvointi/turvapaik...

Näytä enemmän
Täällä voi tutustua Inkerinmaan ja sen asukkaiden historiaan ja elämäntarinoihin sekä inkeriläiseen kansanperinteeseen ja kulttuuriin. Tietopaketti sisältää myös inkerinsuomalaisten videohaastatteluja, kirjavinkkejä, arkisto- ja museolähteitä sekä tehtäviä yläkouluun ja lukioon.
Sivuston kieli: 
https://inkerilaiset.finlit.fi/

Näytä enemmän
Siirtolaisuusinstituutin arkiston aineistot Finnassa käsittävät kirjeitä ja valokuvia, jotka liittyvät suomalaisten maastamuuttoon ja ulkosuomalaisuuteen 1800- ja 1900-luvuilla. Aineistoja on esimerkiksi Australiasta, Brasiliasta, Kanadasta ja Yhdysvalloista.
Sivuston kieli: 
https://finna.fi/Search/Results?filter%5B%5D=~building%3A%220%2Fsiirtolaisuusinstituutti%2F%22

Näytä enemmän
Tilastokeskuksen teemasivustolla on keskeisimpiä tietoja maahanmuuttajataustaisesta väestöstä ja viime vuosien kansanvälisestä muuttoliikkeestä. Tiedot koskevat Suomessa vakituisesti asuvia maahanmuuttajia. Maahanmuuttajataustaisten kotoutumista kuvataan esimerkiksi työmarkkinatilastojen ja koulutustilastojen avulla.
Sivuston kieli: 
https://tilastokeskus.fi/tup/maahanmuutto/index.html

Näytä enemmän
Siirtolaisuusinstituutin sivuilla esitellään instituutin toimintaa. Sivuilta löytyy pääsy instituutin kirjastoon, arkistoon ja siirtolaisrekisteriin. Niiltä löytyy hyödyllisiä linkkejä maahanmuuttajille ja Siirtolaisinstituutin tutkimuksia, julkaisuja ja tilastoja.
Sivuston kieli: 
https://siirtolaisuusinstituutti.fi/

Näytä enemmän
Oppikirjassa kerrotaan suomalaisen yhteiskunnan toiminnasta ja rakentumisesta, arvoista, laeista ja demokraattisista periaatteista, oikeuksista ja velvollisuuksista yksilön kannalta sekä arkielämän käytännöistä. Eri kielillä julkaistu oppikirja on tarkoitettu vasta Suomeen muuttaneiden aikuisten opetukseen.
https://yhteiskuntaorientaatio.fi/

Näytä enemmän
Kulkuri on tarkoitettu väliaikaisesti ulkomailla asuville perheille, joilla on kouluikäisiä lapsia. Sivuilta löytyy tietoa koulun tavoitteista, työtavoista, hinnoista, oppikirjoista sekä yhdysopettajat ja koulun yhteystiedot.
Sivuston kieli: 
https://www.kulkurikoulu.fi/

Näytä enemmän
Artikkelikokoelmassa tarkastellaan muuttoliikkeiden historiaa ja vähemmistöjen liikkuvuuteen liittyviä kokemuksia 1800-luvun lopulta nykypäivään.
Sivuston kieli: 
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-7399-10-1

Näytä enemmän
SVK:n tavoitteena on edistää venäjänkielisten maahanmuuttajien hyvinvointia ja kotouttamista. Järjestö tarjoaa tietoa koulutukseen, työelämään ja vapaa-aikaan liittyvissä asioissa. Sivuilla on Kelan, TE-toimiston ja Maahanmuuttoviraston lomakkeita venäjäksi.
Sivuston kieli: 
https://venajankieliset.fi/fi/

Näytä enemmän
Verkkopalvelussa voi tutkia asiakirjoja, kirjeitä ja valokuvia, jotka koskevat Yhdysvalloista ja Kanadasta Neuvostoliittoon muuttaneita suomalaisia. Esimerkiksi henkilöhaussa voi etsiä tietoja lähtö-, asuin- ja työpaikan mukaan. Aineistot ovat peräisin Karjalan tasavallan Kansallisarkistosta.
Sivuston kieli: 
http://uf.rkna.ru/

Näytä enemmän
Kirjassa käsitellään Suomeen suuntautuvaa muuttoliikeettä erityisesti arjen turvallisuuden näkökulmasta. Kirjassa tarkasetellaan sitä, miten arjen turvallisuus rakentuu eri toimijoiden välillä henkilökohtaisella ja yhteiskunnallisella tasolla.
Sivuston kieli: 
https://oa.finlit.fi/site/books/e/10.21435/tl.269/

Näytä enemmän
Suomi.fi:n kokonaisuuteen Muuttaminen Suomeen on kerätty tietoa maahanmuuttajalle luvista, muuttoilmoituksesta sekä muista käytännön toimipiteistä. Se sisältää myös maahanmuuttajan muistilistan.
Sivuston kieli: 
https://www.suomi.fi/kansalaiselle/muuttaminen-ja-matkustaminen/maahanmuutto

Näytä enemmän
Tietoa pakolaisia koskevasta lainsäädännöstä ja viranomaismenettelyistä. Sivulta löytyy ohjeita turvapaikkahakemuksen jättäjille (myös englanniksi) ja pakolaisuutta koskevia artikkeleita.
Sivuston kieli: 
https://www.pakolaisneuvonta.fi

Näytä enemmän

Sivut