Pakolaiset. Muuttoliike

Enemmän linkkejä Aiheet-valikosta
9 osumaa haulle. Näytetään 1 - 9 tulosta.
Maahanmuuttoviraston opastus maahan saapuneille kiintiöpakolaisille. Se sisältää perustietoa Suomesta, suomen kielestä, yhteiskunnasta ja arkielämästä, opiskelusta, työskentelysta ja terveydenhuollosta. Käytännön ohjeita annetaan pakolaisen asemasta, oikeuksista ja velvollisuuksista.
http://movingtofinland.fi/fi

Näytä enemmän
Oppikirjassa kerrotaan suomalaisen yhteiskunnan toiminnasta ja rakentumisesta, arvoista, laeista ja demokraattisista periaatteista, oikeuksista ja velvollisuuksista yksilön kannalta sekä arkielämän käytännöistä. Eri kielillä julkaistu oppikirja on tarkoitettu vasta Suomeen muuttaneiden aikuisten opetukseen.
https://yhteiskuntaorientaatio.fi/

Näytä enemmän
Kansainvälisen Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun kotisivut. Runsaasti tietoa järjestön historiasta, toiminnasta, julkaisuista, kampanjoista ja työmahdollisuuksista. Myös kuvagalleria alueista, joille järjestö on vienyt apua.
https://www.ifrc.org/

Näytä enemmän
Suomeen muuttaville suunnatussa oppaassa on perustietoa Suomesta, asunnon hankkimisesta, työpaikan hakemisesta ja työskentelystä täällä, Suomessa asuvaksi rekisteröinnistä, verotuksesta, sosiaalietuuksista, terveydenhuollosta ja muista keskeisistä asioista.
https://tem.fi/perustietoa-suomesta

Näytä enemmän
Vastaanottokeskuksen suomalaisen yhteiskunnan kurssilla ohjataan maahanmuuttajia suomalaisen yhteiskunnan toimintaan, lainsäädäntöön, tasa-arvoon, työelämän toimintaan sekä seksuaaliterveyteen. Kurssin verkko-opintomateriaalit löytyvät täältä aiheittain jaoteltuna. Materiaali on julkaistu 12 kielellä.
https://migri.fi/suomalaisen-yhteiskunnan-kurssi

Näytä enemmän
Kansainvälinen maasta- ja maahanmuuttajien puolesta toimiva järjestö antaa tietoa muuttoliikkeestä ja pakoilaisvirroista maailmanlaajuisesti.
Sivuston kieli: 
https://www.iom.int/

Näytä enemmän
Moving to Finland neuvoo ja ohjaa Suomeen muuttavia ulkomaalaisia. Sivuille on koottu tietoa käytännön asioista, papereista sekä viranomaisista eri tyyppisille maahanmuuttajille, pakolaisille, työhön tai opiskelemaan saapuville, perheen luo tuleville, paluumuuttajille sekä lyhytaikaisille vierailijoille.
https://www.infofinland.fi/en/moving-to-finland

Näytä enemmän
InfoFinland.fi tarjoaa tietoa muutosta Suomeen ja elämästä Suomessa usealla eri kielellä. Tietoa löytyy myös kaupunkien ja kuntien palveluista.
https://www.infofinland.fi

Näytä enemmän
Euroopan muuttoliikeverkoston (EMN) työstämän monikielisen Maahanmuutto- ja turvapaikkasanaston suomenkielinen laitos sisältää maahanmuuttoon, pakolaisuuteen ja kotouttamiseen liittyviä termejä 22:lla eurooppalaisella kielellä.
https://emn.fi/wp-content/uploads/2022/05/EMN_Glossary_2018_FI_V_6.0_web.pdf

Näytä enemmän