Pakolaiset. Muuttoliike

Enemmän linkkejä Aiheet-valikosta
15 osumaa haulle. Näytetään 1 - 15 tulosta.
FT Reijo Rautajoen kirja inkeriläisten väestönsiirroista ja vaiheista kolmen maan pakolaisleireillä toisen maailmansodan aikana.
Sivuston kieli: 
https://siirtolaisuusinstituutti.fi/wp-content/uploads/2020/04/j-30-isbn-978-952-7167-83-0-vaiettu-v...

Näytä enemmän
Täällä voi tutustua Inkerinmaan ja sen asukkaiden historiaan ja elämäntarinoihin sekä inkeriläiseen kansanperinteeseen ja kulttuuriin. Tietopaketti sisältää myös inkerinsuomalaisten videohaastatteluja, kirjavinkkejä, arkisto- ja museolähteitä sekä tehtäviä yläkouluun ja lukioon.
Sivuston kieli: 
https://inkerilaiset.finlit.fi/

Näytä enemmän
WEMov-verkosto kokoaa yhteen tutkijoita, jotka tarkastelevat naisten siirtolaisuutta eri näkökulmista. Sivustolla on julkaistu kartta, jossa näkyy naisten mukaan nimettyjä veistoksia, puistoja, rakennuksia ja teitä. Myöhemmin on tulossa mm. oppimateriaaleja ja verkkonäyttelyitä.
Sivuston kieli: 
https://www.womenonthemove.eu/

Näytä enemmän
Siirtolaisuusinstituutin sivuilla esitellään instituutin toimintaa. Sivuilta löytyy pääsy instituutin kirjastoon, arkistoon ja siirtolaisrekisteriin. Niiltä löytyy hyödyllisiä linkkejä maahanmuuttajille ja Siirtolaisinstituutin tutkimuksia, julkaisuja ja tilastoja.
Sivuston kieli: 
https://siirtolaisuusinstituutti.fi/

Näytä enemmän
Artikkelikokoelmassa tarkastellaan muuttoliikkeiden historiaa ja vähemmistöjen liikkuvuuteen liittyviä kokemuksia 1800-luvun lopulta nykypäivään.
Sivuston kieli: 
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-7399-10-1

Näytä enemmän
Verkkopalvelussa voi tutkia asiakirjoja, kirjeitä ja valokuvia, jotka koskevat Yhdysvalloista ja Kanadasta Neuvostoliittoon muuttaneita suomalaisia. Esimerkiksi henkilöhaussa voi etsiä tietoja lähtö-, asuin- ja työpaikan mukaan. Aineistot ovat peräisin Karjalan tasavallan Kansallisarkistosta.
Sivuston kieli: 
http://uf.rkna.ru/

Näytä enemmän
Ann-Marie Ivars on koonnut kirjaansa Etelä-Pohjanmaalta Amerikkaan 1900-alussa lähteneiden siirtolaisten ja paluumuuttajien kokemuksia ja elämäntarinoita.
Sivuston kieli: 
https://www.sls.fi/sv/utgivning/amerikaminnen

Näytä enemmän
Siirtolaisuusinstituutin sivuilla on julkaistu Suomen siirtolaisuudesta kertovia vanhoja kirjoja ja aikakauskirjoja. Mukana on esimerkiksi Salomon Ilmosen kirjoittama kolmiosainen Amerikansuomalaisten historia. Sekä painettua materiaalia että verkkojulkaisuja.
Sivuston kieli: 
https://siirtolaisuusinstituutti.fi/julkaisut/

Näytä enemmän
Baskimuseossa esitellään baskeja ja baskilaista kulttuuria maahanmuuttajanäkökulmasta. Yhdysvaltalaisen museon sivuilla on tietoa maahanmuuttaneista baskeista, obituaareja, haastatteluja sekä tietoa baskitutkimuksesta, musiikista ja kielestä.
Sivuston kieli: 
https://basquemuseum.eus/

Näytä enemmän
Päivi Sihvola kertoo sukulaistensa tarinan ja kuvaa samalla amerikansuomalaisten siirtolaisten elämää niin Amerikassa kuin Neuvosto-Karjalassakin. Kirja on vapaasti luettavissa Siirtolaisinstituutin sivuilta, linkki pdf:n löytyy sivulta alalaidasta.
Sivuston kieli: 
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-7167-98-4

Näytä enemmän
Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran tietopaketti Stalinin vainoista, niiden vaikutuksista jälkipolviin sekä suomalaisten Venäjän ja Neuvostoliiton siirtolaisuuden historiasta. Aineisto sisältää ajantasaisiin opetussuunnitelmiin perustuvia tehtäviä yläkoulujen ja lukioiden historiantunneille.
Sivuston kieli: 
https://stalininvainot.finlit.fi/?_gl=1*1568yvc*_ga*MTU3Mzc4MDk4MC4xNjc5NTYxMzY0*_ga_V8E86Z6QE9*MTY5...

Näytä enemmän
Tietokanta Yhdysvaltoihin vuosina 1892-1924 State Islandin kautta maahanmuuttaneista yli 22 miljoonasta henkilöstä. Haku nimen mukaan mahdollista kaikille sivun käyttäjille, mutta nähdäkseen muuttajasta tietokantaan viedyt tiedot, pitää rekisteröityä tietokannan käyttäjäksi.
Sivuston kieli: 
https://www.statueofliberty.org/discover/

Näytä enemmän
Kirjan aiheena on Suomen saksalaisyhteisö ja suomensaksalaisten sosiaalinen tausta ja poliittinen suuntaus vuosina 1933-1946, jolloin Saksassa oli vallassa kansallissosialistinen hallitus.
https://kansallisarkisto.fi/-/itsetehostuksesta-noyryyteen-suomensaksalaiset-1933-1946

Näytä enemmän
Siirtolaisinstituutin 50-vuotisjuhlakirja sisältää tarinoita ja kuvia muuttoliikkeestä Suomessa, Suomesta ja Suomeen. Esille on nostettu myös aiheita, jotka ovat jääneet julkisen keskustelun ulkopuolelle.
Sivuston kieli: 
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-7399-40-8

Näytä enemmän