Kansatiede

Enemmän linkkejä Aiheet-valikosta
18 osumaa haulle. Näytetään 1 - 18 tulosta.
Suomen Antropologisen seuran sivuilla kerrotaan seuran tehtävistä ja kokoonpanosta sekä toiminnasta. Sivuilta löytyy myös antropologisen seuran tiedotusblogi.
Sivuston kieli: 
http://www.antropologinenseura.fi

Näytä enemmän
Täällä on tietoa aineettoman kulttuuriperinnön suojelemisesta, Unescon yleissopimuksesta ja alan järjestöistä. Sivuilla on julkaisuja sekä eri maiden elävän perinnön luetteloita.
Sivuston kieli: 
https://www.aineetonkulttuuriperinto.fi/fi/

Näytä enemmän
Täällä on tietoa elävästä aineettomasta kulttuuriperinnöstä sekä museoviraston koostama oppimateriaalipaketti peruskouluun ja lukioon.
Sivuston kieli: 
https://opi.aineetonkulttuuriperinto.fi/fi/

Näytä enemmän
Helsingin yliopiston julkaisema Perinteentutkimuksen terminologia avoimena verkkojulkaisuna.
Sivuston kieli: 
https://www.helsinki.fi/fi/opiskelijaksi/koulutusohjelmat/kulttuurien-tutkimuksen-kandiohjelma-0/per...

Näytä enemmän
Kulttuuriperintökasvatuksen seura vahvistaa lasten ja nuorten kulttuurista osaamista ja tukee kasvatus-, opetus- ja nuorisoalan ammattilaisten työtä kulttuuriperintökasvattajina. Sivuilla on seuran julkaisuja sekä tietoa toiminnasta.
Sivuston kieli: 
https://www.kulttuuriperintokasvatus.fi/

Näytä enemmän
Artikkeleitä Latvian historiasta ja latvialaisesta kansanperinteestä.
Sivuston kieli: 
https://www.rozentals-seura.fi/category/latvian-historia/

Näytä enemmän
Roihuvuori-seura kertoo Kirsikkapuiston Hanami-juhlasta, sen perinteistä, Hanamista yleensä sekä buto-tanssista.
Sivuston kieli: 
https://www.roihuvuori.fi/hanami/

Näytä enemmän
Toimittaja Jorma Kallenautio ja antiikintutkija, arkkitehti Aaro Söderlund pureutuvat joulun historiaan ja sen pakanallisiin juuriin.
Sivuston kieli: 
https://areena.yle.fi/audio/1-50416059

Näytä enemmän
Kulttuuriantropologi ja uskontotieteilijä Helinä Rautavaaran (1928-1998) matkoiltaan tuoma esineistö on sijoitettu hänen nimeään kantavaan museoon Espoon Tapiolassa. Tietoja museosta, pysyvästä kokoelmasta (taide-, rituaali-ja käyttöesineitä mm. Länsi-Afrikasta, Kaakkois-Aasiasta, latinalaisesta Amerikasta ja islamilaisen kulttuurin alueelta Pohjois-Afrikasta ja Lähi-idästä) ja vaihtuvista näyttelyistä.
Sivuston kieli: 
https://helinamuseo.fi/

Näytä enemmän
Yhdysvaltalaista kansankulttuuria sisältävät äänitteet tarjoavat kuunneltavaksi elämää eri puolella Yhdysvaltoja, haastatteluja, musiikkia sekä muita ohjelmia ja kuvauksia. Aineisto pohjautuu Alan Lomax Archive'n kokoelmaan. Osa äänitteistä on kuunneltavissa kaikkialla.
Sivuston kieli: 
https://archive.culturalequity.org/

Näytä enemmän
Vuosikelloon on koottu kulttuuriperintöön liittyviä materiaaleja kasvattajille. Aineistoja löytyy monista eri teemoista, esimerkkeinä paikallisuus, monikulttuurisuus, kansainvälisyys, uskonnot ja katsomukset sekä taide ja luovuus.
Sivuston kieli: 
https://kulttuurinvuosikello.fi/

Näytä enemmän
Kirjassa esitellään humanistisessa kulttuurien tutkimuksessa yleisesti käytössä olevia työvälineitä ja tiedon tuottamisen tapoja sekä käydään läpi tutkimusprosessin eri vaiheet.
Sivuston kieli: 
https://oa.finlit.fi/site/books/e/10.21435/tl.274/

Näytä enemmän
Pro gradu -tutkimus käsittelee Australian aboriginaalien musiikin käyttöä musiikinopetuksessa. Siinä kuvataan toimintatutkimusta 8.-9. luokilla, jossa aboriginaalien musiikkia kuunneltiin ja soitettiin musiikin tunneilla. Oppilaille oli tehty kysely, jonka perusteella voidaan patella, että aktiivinen tekeminen toimii musiikin opetuksessa tehokkaasti.
Sivuston kieli: 
https://jyx.jyu.fi/dspace/bitstream/handle/123456789/9848/URN_NBN_fi_jyu-2005182.pdf?sequence=1

Näytä enemmän
Arno Forsiuksen artikkeli Lääkärilehti Duodecimissä kertoo kullasta, suitsukkeista ja mirhasta ja niiden merkityksestä lääketieteessä ajanlaskumme alun aikaan.
Sivuston kieli: 
https://www.duodecimlehti.fi/duo93932

Näytä enemmän
Yle oppiminen on koonnut vainajien muistoksi vietettävät juhlapäivistä kokonaisuuden, jossa kerrotaan pyhäinpäivän, kekrin, samhain, halloweenin ja dia de muertos'in ajankohdasta, merkityksestä ja perinteisestä viettämisestä.
Sivuston kieli: 
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2012/10/30/pyhainpaiva-kekri-ja-halloween

Näytä enemmän
Verkkonäyttely esittelee Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran perinne- ja muistitietokeruun vaiheita. Näyttelyssä valotetaan keruuvastauksen matkaa valmiiseen antologiaan ja luodaan katsaus keruista toimitettuihin antologioihin. Lisäksi kurkistetaan SKS:n muistitietokeruiden hyödyntämiseen tutkimuskirjallisuudessa.
Sivuston kieli: 
https://finlit.libguides.com/nayttely/muistinjaljilla

Näytä enemmän