Ruoanvalmistus. Ruokakulttuuri

Enemmän linkkejä Aiheet-valikosta
6 osumaa haulle. Näytetään 1 - 6 tulosta.
Kansanterveyslaitoksen ravitsemusosaston ylläpitämä tietopankki sisältää yli 2000 elintarvikkeen koostumustiedot 54 ravintotekijän osalta. Elintarvikkeet on ryhmitelty aakkosjärjestykseen, raaka-aineluokittain, ruoankäyttöluokittain ja erityisruokavalion mukaan. Ravintotekijät ovat aakkosjärjestyksessä, eniten ja vähiten -valinnalla sekä ruoankäyttöluokittain.
http://www.fineli.fi

Näytä enemmän
Palvelun avulla voi verrata erilaisten ruoka-annosten ympäristövaikutuksia sekä sitä, minkä verran aterian syömällä altistuu erilaisille haitta-aineille, kuten raskasmetalleille tai torjunta-aineille.
Sivuston kieli: 
http://foodweb.ut.ee/Tervetuloa_40.htm

Näytä enemmän
WWF:n Lihaopas kertoo eri tavoin tuotetun lihan, kananmunien ja juuston ympäristövaikutuksista. Sivuilla on tietoa myös kasviproteiinivalmisteista, joita voi käyttää ruoanlaitossa lihan korvikkeena.
Sivuston kieli: 
https://wwf.fi/lihaopas/

Näytä enemmän
Terve koululainen -sivuston ravinto-osuus kertoo ytimekkäästi hyvän ravinnon merkityksestä, ateriarytmin tärkeydestä, lautasmallista, aamupalan, välipalan, kasvisten ja juomisen tärkeydestä.
Sivuston kieli: 
https://www.tervekoululainen.fi/alakoulu/ravinto/

Näytä enemmän
Ruokatieto kertoo elintarvikkeista, niiden käytöstä sekä elintarvikealan uutisia. Sivulla on myös ruokaohjeita.
Sivuston kieli: 
http://www.ruokatieto.fi

Näytä enemmän
Sydän.fi:stä voi etsiä sydämen terveyden huomioon ottavia ruokaohjeita.Palvelussa on ohjeiden lisäksi artikkeleita sydänystävällisestä ruokavaliosta sekä ruoan terveysvaikutteista.
Sivuston kieli: 
https://sydan.fi/ruoka-ravitsemus/

Näytä enemmän