Ruoanvalmistus. Ruokakulttuuri

Enemmän linkkejä Aiheet-valikosta
12 osumaa haulle. Näytetään 1 - 12 tulosta.
Helsingin Sanomien ruokasivusto sisältää reseptejä, ruokauutisia, keskusteluja ja vinkkejä. Palvelusta löytyy noin 5 000 Helsingin Sanomien Ruoka & Juoma -sivuilla ilmestynyttä reseptiä vuodesta 1995.
Sivuston kieli: 
http://www.hs.fi/ruoka

Näytä enemmän
Leipäperinnettä Kainuusta, Karjalasta, Hämeestä, Varsinais-Suomesta sekä ohjeet: hapatin, hieno ruisleipä, varilimppu, setsuuri, karjalanpiirakat.
Sivuston kieli: 
http://www.vajanto.net/leipa

Näytä enemmän
Ruokakulttuurin ja ruokailutapojen historiaa sekä tietoa siitä, miten ruokatottumukset eri kulttuureissa ovat kehittyneet.
http://www.foodtimeline.org/food1.html

Näytä enemmän
Lehti, reseptejä, ruoka- ja juomasanakirja, ravintoloita ja juttuja ruokakulttuurista... Yksi netin parhaista kulinaarisivuista.
http://www.epicurious.com

Näytä enemmän
Slow Food on kansainvälinen hyvän ruoan ja juoman ystävien yhdistys. Se tukee gastronomista kulttuuria ja makukasvatusta sekä perinneruokia. Sivuilta löytyy tietoa järjestön historiasta ja sen järjestämistä tapahtumista.
http://www.slowfood.com

Näytä enemmän
Oppimateriaali kouluille ja tietopaketti kuluttajille. Hyvä tavaton -osiossa kerrotaan ruoka- ja tapakulttuurista. Ruuan matkaan pellolta pöytään voi tutustua Ruokaketju-osiossa. Ruokavisan oppimateriaali on suunnattu yläkoululaisten ruokakasvatukseen.
Sivuston kieli: 
http://www.ruokatieto.fi/ruokakasvatus

Näytä enemmän
Suomi syö ja juo -hanke kerää arjesta kertovia ruoka-aiheisia kuvia museokokoelmiin. Lähetettyjä kuvia voi selailla kuvagalleriassa. Sivustolla esitellään myös museoiden vuonna 2013 toteuttamia ruokaan ja juomaan liittyviä dokumentointeja.
Sivuston kieli: 
http://www.suomisyojajuo.fi/

Näytä enemmän
Ruoka-Kalevalaan kerätään suomalaisten ruokamuistoja. Palvelussa voit jakaa oman ruokatarinasi ja lukea muiden tarinoita. Ruoka-Kalevala on syntynyt S-ryhmän, Marttaliiton ja Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran yhteistyönä. Tavoitteena on kerätä 100 000 tarinaa, jotka taltioidaan SKS:n arkistoon. Niistä osa ulkaistaan SKS:n toimittamassa Ruoka-Kalevala-kirjassa.
Sivuston kieli: 
https://ruokakalevala.fi/

Näytä enemmän
Ruokaohjeita, valmistusvinkkejä, teemasivustoja, tuotearvioita ja ruokavinkkejä matkailijoille.
Sivuston kieli: 
https://www.bbcgoodfood.com/

Näytä enemmän
Lähde tutkimusmatkalle suomalaiseen keittiöön! Perinneruokakartta esittelee suomalaisia herkkuja maan joka kolkasta. Mukana on tuttuja suosikkeja kuten reikäleipä, karjalanpiirakat ja muurinpohjaletut, mutta myös erikoisempia tuttavuuksia kuten lapskoussi, kropsu ja ristiinnaulittu siika. Kartan reseptitiedot on tarjonnut Ruokatieto Yhdistys. Karttaan ja resepteihin voi tutustua myös ruotsiksi ja englanniksi.
Sivuston kieli: 
https://blogi.expedia.fi/makuja-suomesta/

Näytä enemmän
Tutkimus käsittelee Saimaan alueen ruokakulttuuria ja -perinnettä. Aineistona on käytetty Kansallismuseon kansatieteellistä arkistoa, Museoviraston käsikirjoituksia sekä SKS:n kansanrunousarkistoa. Tekstiin on ruokien sekä ruokatottumusten lisäksi koottu myös ruokasananparsia ja -uskomuksia.
Sivuston kieli: 
http://ekoneum.com/wp-content/uploads/2015/10/Saimaan_alueen_ruokakulttuuria_ja_ruoallista_kulttuuri...

Näytä enemmän
Opinnäytetyössä on analysoitu suomalaista ruokakulttuurien 1950-luvulta eteenpäin. Kirjallisuustutkimuksen lisäksi ruokakulttuuria on analysoitu Pirkanmaan Marttapiirin jäsenyhdistyksiltä koottujen kyselyjen avulla.
Sivuston kieli: 
https://www.theseus.fi/bitstream/handle/10024/16317/Kulmala%20Tiina.pdf

Näytä enemmän