Tiedonhaku ja tietopalvelu

Enemmän linkkejä Aiheet-valikosta
3 osumaa haulle. Näytetään 1 - 3 tulosta.
Helsingin yliopiston digitaitojen ohjauksen osana on julkaistu tiedonhankinnan ja tiedonhaun kokonaisuus. Se sisältää neuvoja tiedontarpeen analyysiin, tiedon etsimiseen sopivista kanavista ja sopivalla laajuudella, tiedonhaun suunnitteluun, toteuttamiseen ja tulosten arviointiin.
Sivuston kieli: 
https://blogs.helsinki.fi/opiskelijan-digitaidot/3-tiedonhankinta/

Näytä enemmän
Perusteellinen opastus opiskelijalle digitaitoihin. Osa materiaalista kuvaa Helsingin yliopiston käyttöympäristöä, mutta tiedot järjestelmistä, niiden toiminnasta ovat yleismaailmallisia. Kokonaisuudesta löytyy myös tiedonhankinnasta opas sekä tietoturvaohjeistus.
Sivuston kieli: 
https://blogs.helsinki.fi/opiskelijan-digitaidot/

Näytä enemmän
Aalto-yliopiston ja Helsingin yliopiston kehittämä haku Kirjasampo.fi-palveluun. Jatkuvasti täydentyvä Kirjasampo.fi sisältää tietoa romaaneista, novellikokoelmista, runokokoelmista, sarjakuva-albumeista ja kirjallisuuden tekijöistä. Tarjolla on kansikuvahaku ja linkkejä erilaisiin lähteisiin. Kirjasampo 2.0:ssa on mahdollisuus lukuisiin eri hakurajauksiin. Esimerkiksi Romaanit-näkymässä voi etsiä nimen, tekijän, kirjallisuudenlajin, teeman, omien avainsanojen, alkukielen, kirjallisuuspalkintojen, päähenkilöiden, toimijoiden, tapahtumaympäristön, paikannimen, tapahtuma-ajan ym. avulla.
Sivuston kieli: 
https://analyysi.kirjasampo.fi/fi/

Näytä enemmän