Muiden maiden kirjallisuuden historia

Enemmän linkkejä Aiheet-valikosta
44 osumaa haulle. Näytetään 1 - 30 tulosta.
Amerikkalaisen yliopiston tutkimusarkisto on omistettu ranskalaiselle kirjailijalle Marcel Proustille (1871-1922). Arkiston loi professori Philip Kolb, Proustin kirjeenvaihdon toimittaja. Linkkejä on suoraan hakulomakkeeseen, arkiston esittelyyn, Proustin ja Kolbin elämäkertatietoihin, Proust-tutkimuksen lähdeluetteloon sekä muihin Proustin aikaa ja Ranskan kirjallisuutta koskeviin verkkosivuihin Euroopassa ja Amerikassa. Sivu luettavissa myös ranskaksi.
Sivuston kieli: 
https://www.library.illinois.edu/rbx/kolbproust/

Näytä enemmän
Multimediamatka kuljettaa Danten Jumalaisen näytelmän Helvettiin, Kiirastuleen ja Paratiisiin. Vahvat kuvat vievät pääosan. Teksteissä kerrotaan Dantesta, hänen ajastaan ja hahmoista, joita kolmessa kuoleman jälkeisessä maailmassa kohdataan.
Sivuston kieli: 
https://danteworlds.laits.utexas.edu

Näytä enemmän
Sivuilta löytyy Albert Camus'n kirjoittamia esseitä sekä muiden kirjoittajien Camus'tä käsitteleviä esseitä.
Sivuston kieli: 
https://www.sccs.swarthmore.edu/users/00/pwillen1/lit/indexa.htm

Näytä enemmän
Historiatietokanta Perseuksen renessanssikokoelmaan kootaan uuden ajan alun Englantiin liittyvää aineistoa. Se sisältää mm. Christopher Marlowen teokset kokotekstinä ja näköispainoksena William Shakespearen näytelmien ensimmäisen kootun laitoksen eli ns. ensimmäisen folion.
Sivuston kieli: 
http://www.perseus.tufts.edu/cgi-bin/perscoll?collection=Perseus:collection:Renaissance

Näytä enemmän
Muun muassa muistoja ja kirjan maistelua löytyy Ninille omistetulta sivulta.
Sivuston kieli: 
https://anaisnin.org/

Näytä enemmän
Tutkimusta, keskustelua ja tiedonlähteitä Jorge Luis Borgesin tuotannosta.
Sivuston kieli: 
https://www.borges.pitt.edu/

Näytä enemmän
Sjón, islantilainen runoilija, romaanikirjailija, sanoittaja, käsikirjoittaja ja näytelmäkirjailija esittäytyy. Sivulla on elämäkertatietoa ja tekstinäytteitä.
Sivuston kieli: 
https://sjon.siberia.is/

Näytä enemmän
Sivuilta löytyy Giovanni Boccaccion Decameronen kokotekstiversio italiaksi ja englanniksi, tutkimusta keskiajan kirjallisuuskäsityksistä sekä Decameronen sisällöstä ja henkilöhahmoista. Lisäksi on tietoa Boccaccion elämästä, 1300-luvun ruttoepidemiasta, kulttuurielämästä, yhteiskunnasta, historiasta ja uskonnosta, karttoja sekä viitteitä Boccaccio-kirjallisuudesta.
Sivuston kieli: 
https://www.brown.edu/Departments/Italian_Studies/dweb/

Näytä enemmän
Laajaksi paljastuvalla monikielisellä sivustolla Hesseen tutustutaan niin henkilönä, kirjailijana kuin taiteilijanakin. Sisältää mm. tietoa hänen perheestään, asuinpaikoistaan, uskonnollisuudestaan, teosluettelon ja pienen maalausgallerian.
Sivuston kieli: 
https://www.hermann-hesse.de/

Näytä enemmän
Sivuilla runsaasti tietoa Pohjois-Amerikan eri intiaaniheimoista. Niille on kerätty Pohjois-Amerikan intiaaneja käsittelevien kirjailijoiden ja heidän teostensa tiedot sekä yli 1650:n internetsivun linkit. Sivut ovat osa the Internet Public Library'a.
Sivuston kieli: 
https://www.ipl.org/div/natam/

Näytä enemmän
Ranskalaisen kirjallisuuslehden verkkoversion kautta voi lukea useita sekä viimeisimmässä että aikaisemmissa numeroissa ilmestyneitä artikkeleita. Toimituksen valitsema listaus esittelee lisäksi kunkin kuukauden kiinnostavimmat uutuudet. Monipuolisen arkistohaun kautta artikkeleita voi etsiä vuoden 1986 jälkeen ilmestyneistä lehdistä. Tekijä -ja nimekehaut mahdollistava sekä aiheenmukaisen luettelon sisältävä arkisto sisältää yli 30 000 viitettä. Suomessa lehden vanhoja numeroita säilyttää Helsingin yliopiston humanistisen tiedekunnan kirjasto.
Sivuston kieli: 
https://www.lire.fr/

Näytä enemmän
Tanskalaisista nykykirjailijoista esitellään elämäkerta, teokset ja palkinnot. Kirjailijaesittelyt tuotetaan Tanskan kirjastojen yhteistyönä.
Sivuston kieli: 
https://litteratursiden.dk/

Näytä enemmän
Verkkojulkaisu liittyy Teatterimuseossa syksyllä 2013 esillä olleeseen näyttelyyn. Artikkeleissa käsitellään mm. antiikin kreikkalaisten tragedioiden ihmiskuvaa sekä modernin ajan esityskäytäntöjä Euroopassa ja Suomessa. Julkaisussa on listattuna Suomessa esitetyt tragediat sekä tehdyt käännökset.
Sivuston kieli: 
https://www.teatterimuseo.fi/fi/Tragedia-ajassa-ajaton-tragedia

Näytä enemmän
Täällä on luettavissa Suomalais-arabialaisen yhdistyksen Sarabin vuosikirjat, joissa julkaistaan arabimaita ja niiden historiaa, kulttuuria ja nykypäivää käsitteleviä artikkeleita.
Sivuston kieli: 
http://marhaba.sarab.fi/

Näytä enemmän
Kaksikielinen kirjallisuusblogi esittelee norjalaista kirjallisuutta suomeksi ja suomalaista kirjallisuutta norjaksi. Kirjallinen Oslo -teemakierroksella tutustutaan Oslon kirjallisiin nähtävyyksiin.
Sivuston kieli: 
https://les-lue.com/

Näytä enemmän
Täällä voi tutustua Nils-Aslak Valkeapään elämäntyöhön runoilijana, muusikkona, kuvataiteilijana ja yhteiskunnallisena vaikuttajana.
Sivuston kieli: 
http://lapinkavijat.rovaniemi.fi/valkeapaa/index.html#/

Näytä enemmän
Jussi Hyvärinen tarkastelee väitöskirjassaan musiikin merkitystä sekä sanan ja musiikin keskinäistä suhdetta Osip Mandelštamin lyriikassa.
Sivuston kieli: 
http://www.poesia.fi/sana-palaa-musiikkiin/

Näytä enemmän
Virtualafierbmi sisältää saamenkielisiä ja saamelaisaiheisia verkkosisältöjä. Aineistoja on mm. kulttuurista, kirjallisuudesta ja kielestä.
http://virtualafierbmi.fi/

Näytä enemmän
Hakuteos virolaisista kirjailijoista ja heidän teoksistaan.
Sivuston kieli: 
https://sisu.ut.ee/ewod/avaleht

Näytä enemmän
Kuka oli Homeros vai oliko kukaan? British museumin blogissa käsitellään antiikin kirjallisuuden alkuvaihetta, dokumentaatiota sekä historiallisia ja nykynäkemyksiä siitä, kuka on kirjoittanut eepokset Iliaan ja Odysseian.
Sivuston kieli: 
https://blog.britishmuseum.org/who-was-homer/

Näytä enemmän
Kokoelma latinankielisiä rukouksia, joista useat on sävelletty myös virsiksi tai kuuluisiksi hengellisiksi lauluiksi, mm. Ave Maria, Ave maris stella, Ave mater dolorosa, Ave verum corpus, Dies irae, Panis angelicus, Te deum.
Sivuston kieli: 
https://www.preces-latinae.org

Näytä enemmän
Kirjasammon kotimaisten kirjailijoiden hakemistosta löytyvät suomenkieliset kirjailijat maakunnittain, genren ja kirjallisuudenlajin mukaan sekä aikakausittain lajiteltuina. Hakemistossa ovat myös suomenruotsalaiset ja saamenkieliset kirjailijat.
Sivuston kieli: 
https://www.kirjasampo.fi/fi/maakunnat

Näytä enemmän
Keskus edistää islantilaisen kirjallisuuden kääntämistä ja tuntemusta maailmalla. Sivuilla on tietoa islantilaisesta kirjallisuudesta, kirjailijoista, kääntäjistä ja tarjolla olevista tuista.
Sivuston kieli: 
https://www.islit.is/en

Näytä enemmän
Manna Satama on suomentanut toisella vuosisadalla eläneen Lukianoksen Tanssista-tekstin, joka on ainoa antiikista säilynyt tanssia käsittelevä kokonainen teksti. Suomennoksen lisäksi julkaisu sisältää selitysosan sekä tietoa antiikin pantomiimitanssista, tanssiin liittyvästä kreikankielisestä terminologiasta ja tanssijan ammattitaidosta.
Sivuston kieli: 
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-353-021-8

Näytä enemmän

Sivut