Kansainvälinen politiikka

Enemmän linkkejä Aiheet-valikosta
11 osumaa haulle. Näytetään 1 - 11 tulosta.
NSA:n sivuilta löytyvät Yhdysvaltain turvallisuuspalvelun toimintaperiaatteet ja päämäärät, toiminnan historiaa, tutkimusta sekä julkiset tiedotteet.
Sivuston kieli: 
https://www.nsa.gov/

Näytä enemmän
Ensimmäisen maailmansodan voittaneet valtiot perustivat Kansainliiton. Tietopaketissa esitellään järjestön päätoimielimet, kerrotaan Suomen liittymisestä järjestön jäseneksi sekä esitellään Eduskunnan kirjaston Kansainliittoon liittyvä kokoelma.
Sivuston kieli: 
https://www.eduskunta.fi/FI/naineduskuntatoimii/kirjasto/aineistot/kv-jarjestot/kansainliitto-tietop...

Näytä enemmän
UNRIC:in eli Yhdistyneiden kansakuntien Länsi-Euroopan alueellinen tiedotuskeskus tiedottaa YK:n toiminnasta. Pohjoismaiden tiimi tiedottaa YK:sta nettisivulla ja sosiaalisessa mediassa viidellä pohjoismaisella kielellä – tanskaksi, suomeksi, islanniksi, ruotsiksi ja norjaksi. Sivustosta löytyy tiedotteiden lisäksi tietoa YK:n organisaatiosta, toiminnan rakenteesta ja menetelmistä sekä ihmisoikeuksista ja teemapäivistä.
Sivuston kieli: 
https://unric.org/fi

Näytä enemmän
Ylen ulkomaantoimittajien, kirjeenvaihtajien ja avustajien tekemä radio-ohjelma, jossa käsitellään kansainvälistä politiikkaa ja uutistapahtumien taustoja.
Sivuston kieli: 
https://areena.yle.fi/audio/1-1509042

Näytä enemmän
Suomen edustustot ulkomailla esittelee Suomen edustustot ulkomailla sekä niiden toimintaa ja tehtäviä. Lisäksi sivustosta löytyvät edustajat ulkomailla. Edustustoihin kuuluvat myös Suomen edustustot kansainvälisissä tehtävissä sekä Euroopan uniossa.
Sivuston kieli: 
https://um.fi/edustustot

Näytä enemmän
Yhdysvaltain hallituksen vastavakoilukeskuksen kotisivuilla on uutisia ja tietoa vakoilusta. Mukana on myös hyviä linkkejä muille Yhdysvaltain turvallisuuspolitiikkaa käsitteleville sivustoille.
Sivuston kieli: 
https://www.dni.gov/index.php/ncsc-home

Näytä enemmän
Mikko Virta tarkastelee tutkimuksessaan Urho Kekkosen ja johtavien länsivaltojen, eli Britannian ja Yhdysvaltojen, suhteita toisen maailmansodan jälkeisen kahden vuosikymmenen aikana.
Sivuston kieli: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-951-51-7062-0

Näytä enemmän
Politiikkaradio on ohjelma yhteiskunnasta ja sen kiinnostavista ilmiöistä meillä ja maailmalla. Toimittajina ovat Tapio Pajunen, Linda Pelkonen ja Antti Pilke.
Sivuston kieli: 
https://areena.yle.fi/podcastit/1-1485162

Näytä enemmän
Ulkopoliittisen instituutin julkaisema kansainvälisiin suhteisiin erikoistunut lehti sisältää asiantuntijoiden haastatteluja, artikkeleita ajankohtaisista ilmiöistä, kolumneja ja kirja-arvioita. Osa artikkeleista on luettavissa vapaasti verkossa.
Sivuston kieli: 
https://www.ulkopolitiikka.fi/

Näytä enemmän
Kurssilla tarkastellaan kylmän sodan lähtöasetelmia, konflikteja, propagandaa sekä kylmän sodan loppuvaiheita.
Sivuston kieli: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-951-39-7758-0

Näytä enemmän