Varsinais-Suomen historia

Enemmän linkkejä Aiheet-valikosta
10 osumaa haulle. Näytetään 1 - 10 tulosta.
Louhisaari on Askaisissa sijaitseva 1600-luvulta peräisin oleva kartano ja C.G.E. Mannerheimin syntymäkoti. Sivuilla kerrotaan kartanosta, sen rakennushistoriasta ja arkkitehtuurista sekä eri omistajista.
Sivuston kieli: 
https://www.kansallismuseo.fi/fi/louhisaari/etusivu

Näytä enemmän
Pukkila on Piikkiössä sijaitseva 1700-luvulta peräisin oleva rokokootyylinen kartano. Sivuilla kerrotaan kartanon historiasta ja omistajista. Tietoa myös kartanon yhteydessä olevasta Ajokalumuseosta, jossa on esillä kokoelma 1700- ja 1800-luvun rekiä ja vaunuja.
Sivuston kieli: 
http://www.rky.fi/read/asp/r_kohde_det.aspx?KOHDE_ID=126

Näytä enemmän
Turun kaupunginkirjasto ja Turkuseura ovat digitoineet Suomen Turku -lehden ensimmäiset kymmenen vuosikertaa. Lehti on ilmestynyt vuodesta 1959 lähtien.
Sivuston kieli: 
http://suomenturku.turku.fi/

Näytä enemmän
Täällä kerrotaan 14 paikallista tarinaa Varsinais-Suomesta ajalta jolloin Suomi itsenäistyi. Paikallismuseoiden kertomissa tarinoissa kuvataan, miten monet pienet tapahtumat ja tekijät yhdessä vaikuttivat maamme kehitykseen viime vuosisadan alkupuolella.
Sivuston kieli: 
http://www.varsinaissuomi1917.fi/

Näytä enemmän
Turun vanhan kaupunkikeskustan historiaa. Vanhan suurtorin rakennuksista esitellään Brinkkala, Vanha Raatihuone, Hjeltintalo ja Juseliuksentalo.
Sivuston kieli: 
https://www.turku.fi/vanha-suurtori/alueen-historia

Näytä enemmän
Digimuseossa voi lähteä aikamatkalle vuoden 1827 Turkuun. Monipuolisesti kaupunkia esittelevä 3D-mallinnus perustuu vanhoihin palovakuutusasiakirjoihin, rakennuspiirustuksiin ja kaupunkikuvauksiin. Kierroksella kuljetaan joen kummankin puolen ja Luostarinmäen alueesta on tarjolla lähes 20 historiallista näkymää.
Sivuston kieli: 
https://digimuseo.fi/nayttelyt/turku-abo-1827/

Näytä enemmän
Museon sivuilta löytyy tiedot aukioloajoista, näyttelyistä, museon järjestämistä tapahtumista ja museokaupan ja kahvilan esittelyt. Lisäksi sivut sisältävät kuva-arkiston ja linkkejä museo- ja historiasivuille.
Sivuston kieli: 
https://www.sagalund.fi

Näytä enemmän
Ihmiset ja ympäristöt -sivustolla voi tutustua Kemiönsaaren paikallishistoriaan, henkilöihin ja tapahtumiin eri aikakausina.
Sivuston kieli: 
https://www.sagalund.fi/interaktivt/?ln=1

Näytä enemmän
Turun seudusta ja sen historiasta ja asukkaista kertova dokumenttisarja. Jaksojen aiheina mm. Aurajoen jokivarsi, ulkoluotojen harhatulet, Volter Kilpi sekä Irja Sahlbergin perintö.
Sivuston kieli: 
https://www.youtube.com/playlist?app=desktop&list=PL2zsMwCrS5W8dN5BIxpIxWuwJYXLzkyQZ

Näytä enemmän
Ainan kautta voi selata Varsinais-Suomen museoiden kokoelmia. Kokoelmien hallintaan ja hakuun kehitetystä Ainasta löytyy satojatuhansia erilaisia esineitä, valokuvia, arkistoaineistoja ja taidetta. Kaikille avoimessa käyttöliittymässä näkyy objektien ja aineistojen perustietoja. Ainaan tallennetaan myös museo-objekteihin liittyviä tietoja ja kuvia.
Sivuston kieli: 
https://museo.disec.fi/Yksa4/public/TMK/

Näytä enemmän