Docventures The Promise Väkivalta, nuori rakkaus ja oikeus

Väkivaltainen rikos, nuori rakkaus ja oikeuslaitos: nuorelle rakastuneelle voi sattua mitä vain. Vai onko niin, että kieroutunut mieli keksii verukkeita? Linkkivalikoimassa on tarjolla ohjeita väkivallan torjuntaan sekä omassa että muiden käytöksessä, neuvoja nuoruuden tunnevyöryn keskelle sekä sivuja rakkaudesta sekä oikeuslaitoksesta.

päivitetty: 09/10/2017
Demeter-projektin Avoin linja on palvelu naisille, jotka käyttävät tai pelkäävät käyttävänsä väkivaltaa. Linjalle soittavilla asiakkailla on mahdollisuus terapeuttisiin yksilökeskusteluihin sekä ohjattuun vertaisryhmään oman vihansa ja väkivaltaisen käyttäytymisensä tutkimiseksi. Palvelut ovat asiakkaille maksuttomia.
Webbplatsens språk: 
https://www.mariaakatemia.fi/toiminta/ehkaiseva-vakivaltatyo/avoin-linja-ja-demeter/

Visa mindre
Naisten Linja on valtakunnallinen, maksuton puhelinlinja. Naisten Linja tarjoaa neuvontaa, ohjausta ja tukea väkivaltaa, uhkaa tai pelkoa kokeneille naisille ja tytöille sekä heidän läheisilleen.
Webbplatsens språk: 
https://www.naistenlinja.fi/

Visa mindre
Miessakit ry. Tarjoaa miehelle mahdollisuuden perheväkivallan kierteen katkaisuun.
Webbplatsens språk: 
https://www.miessakit.fi/toimintamuodot/lyomaton-linja/

Visa mindre
Eron jälkeisen väkivaltaisen vainon kohteena elävien perheiden turvallisuuden lisääminen ja vainoamisen ennaltaehkäisy. Ohjeita annetaan vainotuille sekä vainoajille. Materiaalipankista löytyy oppaita ja käsikirjoja vainosta, uhrien kuntoutuksesta ja lasten auttamisesta.
Webbplatsens språk: 
https://varjosta.fi/

Visa mindre
Rikosuhripäivystyksen sivuilla tarjotaan apua rikoksen uhriksi joutuneille. Sieltä löytyvät auttavan puhelimen ja juristineuvonnan puhelinnumerot, chat, päivystysajat sekä rikosuhripäivystyksen toimistot Suomessa yhteystietoineen. Lisäksi sivuilla on toiminnan tavoitteet.
Webbplatsens språk: 
https://www.riku.fi

Visa mindre
Väestöliiton nuorten sivuilla on asiaa kasvusta, kehityksestä, kavereista, seurustelusta, seksistä, ehkäisystä sekä aggressiosta.
Webbplatsens språk: 
https://www.vaestoliitto.fi/nuoret/

Visa mindre
Täältä löytyy asiantuntijoiden tuottamaa tietoa nuoruusiän tyypillisimmistä mielenterveyden häiriöistä ja ongelmista, niiden tunnistamisesta, hoidosta sekä sopiviin palveluihin ohjautumisesta.
Webbplatsens språk: 
https://www.mielenterveystalo.fi/fi/nuoret

Visa mindre
Sivuilla on tietoa pojille ja nuorille miehille suunnatusta maksuttomasta puhelinpalvelusta, joka tarjoaa apua erilaisissa mieltä askarruttavissa kysymyksissä.
Webbplatsens språk: 
https://www.vaestoliitto.fi/poikien-puhelin/

Visa mindre
Sivuilla esitellään monipuolisesti Suomen oikeuslaitosta ja annetaan käytännön ohjeita oikeuslaitoksen kanssa asioivalle. Aineisto käsittää tuomioistuimet, syyttäjät, rikosseuraamuslaitoksen, oikeusavun, ulosoton, yleisen edunvalvonnan sekä talous- ja velkaneuvonnan.
Webbplatsens språk: 
https://oikeus.fi

Visa mindre
Maksuton säädöstietopankki, johon sisältyvä lainsäädäntö, oikeuskäytäntö, hallituksen esitykset, viranomaisnormit ja valtiosopimukset.
Webbplatsens språk: 
https://finlex.fi

Visa mindre
Suomi.fi:n on koonnut lakeja ja asetuksia kansalaisen oikeusturvasta sekä ohjeita viranomaisten päätöksestä valittamiseen ja kanteluun.
Webbplatsens språk: 
https://www.suomi.fi/kansalaiselle/oikeudet-ja-velvollisuudet/lainsaadanto-ja-oikeusturva

Visa mindre