Täällä voi tutustua Suomenlinnan historian venäläiseen aikakauteen. Sveaborgiksi nimetty linnoitus siirtyi Venäjän keisarikunnalle vuonna 1908. Venäläinen aika linnoituksessa kesti vuoteen 1918 saakka. Näyttely kertoo mm. Viaporin sotilaallisesta merkityksestä, tekniikan kehityksestä, rakentamisen uudistuksista ja kasarmin arjesta.
Webbplatsens språk: 
http://suomenlinna.fi/krepostsveaborg/

Visa mera
Suomen Eduskunnan historia -tietopaketti sisältää tietoa Eduskunnan syntyvaiheista, säätyvaltiopäivien vakiintumisen ajasta, Eduskuntauudistuksesta vuonna 1906, Eduskunnasta autonomian aikana sekä Suomen itsenäisyyden aikana. Sivuilla on esitelty tietoa aikakausien poliittisista tapahtumista, ajankuvaa ja sanasto. Historiaan voi myös tutustua videoiden avulla.
Webbplatsens språk: 
https://www.eduskunta.fi/FI/naineduskuntatoimii/historia/Sivut/default.aspx

Visa mera
Tutkimus, jossa esitellään 1800-luvun lopun ja 1900-luvun alun suomalaisten kirkkojen alttaritauluja, niiden tekijöitä ja heidän esikuviaan sekä arvioidaan teosten synnyttämiä keskusteluja.
Webbplatsens språk: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-951-39-6166-4

Visa mera
Yle oppimisen kokonaisuus Suomen historiasta sisältää oppimateriaalia aiheesta arkeologiasta lähihistoriaan.
Webbplatsens språk: 
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/12/15/historia-suomi

Visa mera
Ville Kajanteen tutkimuksen aiheena on kulttuuriadressi, jonka tarkoituksena oli painostaa Venäjän tsaari Nikolai II:sta ottamaan huomioon Suomessa esitetyt vaatimukset helmikuun manifestin peruuttamiseksi. Tutkimuksessa selvitetään, miten kansainvälinen kulttuuriadressi toteutettiin ja mikä teki sen tarpeelliseksi ja mahdolliseksi.
Webbplatsens språk: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-951-653-450-6

Visa mera
Teos käsittelee Turun kaupungin yleissivistävän koulutuksen historiaa vuodesta 1872 vuoteen 2014. Siinä käydään läpi varhaisen koulun opetusta, vallanvaihtojen vaikutusta siihen ja sen vaatimuksiin sekä käytössä olleita oppimateriaaleja.
Webbplatsens språk: 
https://www.turku.fi/sites/default/files/atoms/files//turun_koulut_historiikki_8mt.pdf

Visa mera
Suomen Rautatiemuseon verkkonäyttely Venäjän keisarin junasta ja keisarillisesta rautatiematkustamisesta.
Webbplatsens språk: 
https://rautatiemuseo.fi/keisarin-juna

Visa mera
Venäläisen sotaväen jäljiltä Suomeen jääneitä arkistoaineistoja, kuten sotilasasiakirjoja, piirustuksia ja karttoja. Osa aineistosta löytyy Kansallisarkiston Vakka -tietokannasta digitoidussa muodossa, osasta löytyy vain kuvailutiedot.
Webbplatsens språk: 
https://www.finna.fi/Search/Results?lookfor=%22Ven%C3%A4l%C3%A4isten+sotilasasiakirjojen+sekalaiset+...

Visa mera
SKS:n verkkojulkaisussa esitellään lähes 500 keisarillista Venäjää palvellutta suomalaista kenraalia ja amiraalia. Pienoiselämäkerrat käsittävät kohdehenkilöiden henkilö- ja perhetietojen lisäksi tietoja heidän uransa etenemisestä sekä saaduista kunnia- ja ansiomerkeistä. Tietoa voi hakea joko hakulomakkeella tai sukunimen mukaan aakkosittain järjestetystä listasta.
Webbplatsens språk: 
https://kansallisbiografia.fi/kenraalit

Visa mera
Sivustolla kuvataan Suomen itsenäisyysvaiheen tapahtumia ja keskeisiä merkkihenkilöitä. Kronologia esittelee itsenäistymiskehityksen kannalta tärkeitä päivämääriä sekä muita merkittäviä tapahtumia. Pienoiselämäkerrat kertovat politiikan, talouden, median, sivistyksen, puolustuslaitoksen ja urheilun aloilla toimineista henkilöistä.
Webbplatsens språk: 
http://itsenaisyys100.fi/

Visa mera