Valitoneuvoston sivulle on koottu koronavirukseen liittyvät viranomaistiedon lähteet. Sieltä löytyy neuvontapuhelimen numero ja aukioloajat, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ajankohtaiset tiedot, STM:n varautumisohjeet, UM:n matkustustiedotteet, OKM:n tiedot koulutoimelle, taloudellisten vaikutusten arviointi sekä huoltovarmuuden analysointi.
Webbplatsens språk: 
https://valtioneuvosto.fi/tietoa-koronaviruksesta

Visa mera
ECDC:n Euroopan viranomaisen tiedotusta koronavirus COVID-19:sta, sairaudesta, taudin leviämisen tavoista ja mekanismeista sekä taututilanteesta. Karttoja, grafiikkaa ja havainnollistusta löytyy paljon.
Webbplatsens språk: 
https://www.ecdc.europa.eu/en/novel-coronavirus-china

Visa mera
Duodecimin tietokanta sisältää lyhyet kuvaukset harvinaisista sairauksista. Suomenkieliset tiivistelmät perustuvat kansainvälisen Orphanet-verkkopalvelun laajempiin artikkeleihin.
Webbplatsens språk: 
https://www.terveyskirjasto.fi/sisalto/harvinaiset-sairaudet

Visa mera
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tietopaketti alkoholista ja terveydestä, alkoholin vaikutuksista aivoihin, verenkiertoelimistöön, maksaan, haimaan, ruoansulatukseen ja mielenterveyteen sekä yhteydestä muihin sairauksiin.
Webbplatsens språk: 
https://thl.fi/fi/web/alkoholi-tupakka-ja-riippuvuudet/alkoholi/alkoholihaitat/alkoholi-ja-terveys

Visa mera
IBD ja muut suolistosairaudet ry toimii tulehduksellista suolistosairautta sairastavien tuki- ja etujärjestönä. Sivuilla on tietoa näistä sairauksista ja niiden hoidosta.
Webbplatsens språk: 
https://ibd.fi/

Visa mera
Sivuilla on tietoa suolistosyövän oireista, tutkimuksista ja hoitomuodoista sekä potilaiden kokemuksia sairaudesta.
Webbplatsens språk: 
https://www.colores.fi/

Visa mera
Liiton sivuilla on tietoa munuais- ja maksasairauksista sekä elinsiirroista. Lisäksi kerrotaan tukimuodoista sekä potilaille että pitkäaikaissairasta kotona hoitaville omaisille. Sivuilla on sosiaaliopas, jossa annetaan keskeisiä sosiaaliturvaa koskevia tietoja munuaissairauden eri vaiheissa oleville ja maksansiirron saaneille. Liikuntaohjeita sekä Elinehto-lehden artikkeleita.
Webbplatsens språk: 
https://www.muma.fi/

Visa mera
Yksityishenkilön ylläpitämä sivusto on tarkoitettu tietopaketiksi ja vertaistueksi refluksitaudista ja närästyksestä kärsiville. Sivustolta löytyy mm. perustietoa, potilastarinoita, uutisia refluksirintamalta sekä keskustelupalsta.
Webbplatsens språk: 
http://www.refluksi.fi

Visa mera
Tietoa ja vastauksia harvinaisista sairauksista sekä harvinaisten sairauksien resurssikeskusten yhteystiedot.
Webbplatsens språk: 
http://www.harvinaiset.fi

Visa mera
Tietoa harvinaisista perinnöllisistä sairauksista. Noin kolmenkymmenen sairauden joukossa ovat mm. Aarskog-oireyhtymä, CADASIL-tauti, Haurashermo-oireyhtymä, Huntingtonin tauti ja neurofibromatoosi.
Webbplatsens språk: 
https://www.norio-keskus.fi/tietoa/diagnoosikohtaista-tietoa.html

Visa mera
Suomen Kivuntutkimusyhdistyksen sivuilla on tietoa yhdistyksen järjestämästä koulutuksesta ja kivunhoidon erityispätevyysvaatimuksista. Sivuilla voi lukea yhdistyksen jäsenlehteä Kipuviestiä, jossa julkaistaan kivun tutkimusta ja hoitoa koskevia artikkeleita.
Webbplatsens språk: 
https://www.skty.org/

Visa mera
Lasten astma -kokonaisuudessa kerrotaan lasten astmasta, sen oireista, niitä pahentavista tekijöistä, tutkimuksista, hoidosta, astmasta päiväkotilapsen arjessa, liikuntaharrastuksessa, matkoilla sekä sopetumisvalmennuksesta.
Webbplatsens språk: 
https://www.allergia.fi/astma/apua-ja-ohjeita-astmaan/lasten-astma/

Visa mera
Käypä hoito -suosituksessa käydään läpi epidemiologia, riskitekijät, seulonta, oireet ja löydökset, kokeet, tutkimukset, luokitus sekä hoito. Keuhkosyövän hoidosta on suomen- ja englanninkielinen tiivistelmä. Potilasversiossa kerrotaan keuhkosyövän syistä, tutkimuksista, hoidosta ja uusiutumisesta.
Webbplatsens språk: 
https://www.kaypahoito.fi/hoi06050

Visa mera
Suomen Reumaliiton ylläpitämällä sivustolla on nivelreuman ja sen etenemisen kuvaus, tietoa hoidosta ja kuntoutuksesta, tuet ja etuudet, sanasto ja linkkejä lisätietoon.
Webbplatsens språk: 
https://www.reumaliitto.fi/fi/reuma-aapinen/reumataudit/nivelreuma

Visa mera
Rauhasreuman eli Sjögrenin oireyhtymän taudinkuvaus, lehtiartikkeleita aiheesta, Sjögrenin syndrooma -yhdistyksen yhteys- ja toimintatiedot, keskustelupalsta, linkkejä.
Webbplatsens språk: 
https://www.sjogrenliitto.fi/

Visa mera
Suomen Reumaliiton sivuilla tarjotaan tietoa mm. nivelreumasta, lastenreumatologiasta, kuntoutuksesta, lääkityksestä ja hoitomuodoista.
Webbplatsens språk: 
https://www.reumaliitto.fi

Visa mera
Nähdään.fi sisältää tietopaketit kahdesta silmäsairaudesta: silmänpohjan ikärappeumasta ja diabeettisesta verkkokalvosairaudesta. Sairaudet, oireet sekä niiden eteneminen kuvataan, tietoa on diagnosoinnista, hoidosta ja sen vaikutuksesta. Sivulla on myös lyhyt kuvaus silmän toiminnasta yleensä.
Webbplatsens språk: 
https://www.nahdaan.fi/

Visa mera
Röökikropassa voi tutkia, miten tupakointi vaikuttaa kehoon ja sen elinten toimintaan.
Webbplatsens språk: 
https://tobaccobody.fi/

Visa mera
Aivoliiton sivuilta löytyy tietoa aivoista, aivojen terveydestä ja sen huoltamisesta sekä aivojen sairauksista, aivohalvauksesta ja dysfasiasta sekä terapiamuodoista. Liiton palvelut esitellään.
Webbplatsens språk: 
https://www.aivoliitto.fi/

Visa mera
Opas muistisairauteen sairastuneelle ja hänen läheisilleen. Oppaassa käsitellään sairauden eri vaiheita diagnoosin saamisesta sairauden loppuvaiheisiin saakka ja annetaan käytännön vinkkejä arkeen.
Webbplatsens språk: 
https://www.muistiliitto.fi/application/files/8215/8088/7370/Elamaa_muistisairauden_kanssa_saavutett...

Visa mera
Myasthenia gravis -potilaiden etujärjestön sivulle on koottu ohjeita potilaille sekä tietoa sairaudesta.
Webbplatsens språk: 
https://www.suomenmg-yhdistys.fi/

Visa mera
Suomen Akustikusneurinoomayhdistyksen sivulla on tietoa akustikusneurinoomasta, sen hoidosta sekä vertaistuesta.
Webbplatsens språk: 
http://www.akustikusneurinoomayhdistys.com

Visa mera
Neuroliiton sivulta löytää liiton ajankohtaisasiat ja tehtävät, tietoa neurologisista sairauksista, erityisesti MS-taudista sekä neuvontaa sosiaalituessa, vertaistukea ja asiantuntijaneuvontaa. Myös tietoa jäsenyhdistyksistä sekä yhteystiedot.
Webbplatsens språk: 
https://neuroliitto.fi/

Visa mera
Sisätautien erikoislääkäri Pertti Mustajoen artikkeli refluksitaudista Duodecim lehdessä. Artikkelissa kerrotaan taudin oireista, syistä, itsehoidosta, hoidosta sekä taudin ehkäisystä.
Webbplatsens språk: 
https://www.terveyskirjasto.fi/dlk00072

Visa mera

Sidor