Museoviraston toteuttaman palvelun avulla voi tutustua merkittäviin rakennettuihin kulttuuriympäristöihin Suomessa. Kulttuuriympäristöjä voi etsiä esimerkiksi kunta-, kohde- tai karttahaulla. Sivuille on koottu myös rakennettuun kulttuuriympäristöön liittyviä opas- ja ohjeaineistoja sekä taustatietoja Museoviraston laatimasta inventoinnista.
Webbplatsens språk: 
http://www.rky.fi/read/asp/r_default.aspx

Visa mera
Metsähallituksen hankkeessa kartoitettiin ihmisen metsiin jättämiä jälkiä varhaisemmalta kivikaudelta 1960-luvulle saakka. Julkaisu esittelee projektin toteutuksen ja tulokset. Mukana on nostoja inventoiduista kohteista, vanhoista kulkuväylistä Lapin sodan aikaisiin rakennelmiin.
Webbplatsens språk: 
http://julkaisut.metsa.fi/julkaisut/show/2004

Visa mera
Koulurakennuksia kolmelta vuosikymmeneltä. Tietoa koulujen arkkitehtuurista, rakenteista, peruskorjaustarpeesta, talotekniikasta sekä koulurakennuksia koskevaa lainsäädäntöä ja tilastoja. Sivustolla esitellään myös Espoon, Helsingin, Oulun, Turun ja Vantaan koulujen inventointihankkeita sekä korjauksiin liittyviä toimivia käytäntöjä.
Webbplatsens språk: 
http://koulurakennus.fi/index

Visa mera
Loimaan kunnan Kojonkulman alueella vuonna 1996 suoritetusta arkeologisesta inventoinnista ja sen tuloksista sekä Kojonkulman alueen arkeologisesta tutkimushistoriasta.
Webbplatsens språk: 
https://www.kyppi.fi/palveluikkuna/raportti/read/asp/hae_liite.aspx?id=100869&ttyyppi=pdf&kansio_id=...

Visa mera
Siikaisten kunnan muinaisjäännökset, alueen esihistoriaa, arkeologista tutkimushistoriaa sekä inventointi. Julkaisu on vuodelta 2000.
Webbplatsens språk: 
https://www.kyppi.fi/palveluikkuna/raportti/read/asp/hae_liite.aspx?id=101336&ttyyppi=pdf&kansio_id=...

Visa mera
Täällä voi tutustua Puotilan rakennuskantaan, ympäristöön ja asukaskulttuuriin liittyviin piirteisiin ja niissä tapahtuneisiin muutoksiin. Maankäytön ja kaavoituksen historian lisäksi kuvataan ajalle ominaista asuntotuotantoa ja siihen liittyviä ilmiöitä.
Webbplatsens språk: 
https://www.hel.fi/static/hkm/pdf/Puotila.pdf

Visa mera
Sivuille on koottu tiedot inventoiduista rakennuksista Lauttasaaressa. Tietoja voi etsiä osoite- ja karttahaulla. Karttahaku sisältää teemakarttoja mm. rakennuskokonaisuuksista, rakennuksen käyttötarkoituksesta ja kaavasuojelukohteista.
Webbplatsens språk: 
https://www.hel.fi/hel2/kaumuseo/rakennusinventoinnit/laru/aloitatasta.htm

Visa mera
Sivuilla esitellään Laajasalossa ennen vuotta 1940 käyttöön otettuja rakennuksia. Perustietojen lisäksi sivuille on koottu mm. rakennusten arvostuksesta ja kaavasuojelutilanteesta kertovia teemakarttoja.
Webbplatsens språk: 
https://www.hel.fi/hel2/kaumuseo/rakennusinventoinnit/laajasalo/aloitatasta.htm

Visa mera
Sivuille on koottu tiedot inventoiduista rakennuksista Munkkiniemessä. Tietoja voi etsiä osoite- ja karttahaulla. Karttahaku sisältää teemakarttoja mm. rakennuskokonaisuuksista, rakennuksen käyttötarkoituksesta ja keskeisistä suunnittelijoista.
Webbplatsens språk: 
https://www.hel.fi/hel2/kaumuseo/rakennusinventoinnit/munkka/aloitatasta.htm

Visa mera
Sivuille on koottu tiedot inventoiduista rakennuksista Pohjois-Haagassa. Tiedot löytyvät osoite- tai karttahaulla. Karttahaku sisältää teemakarttoja mm. rakennuskokonaisuuksista, rakennuksen käyttötarkoituksesta ja keskeisistä suunnittelijoista.
Webbplatsens språk: 
https://www.hel.fi/hel2/kaumuseo/rakennusinventoinnit/pohjois_haaga/aloitatasta.htm

Visa mera
Helsingin kaupunginmuseo on inventoinut ydinkeskustan vuosina 1945–1990 valmistuneet liike- ja toimistorakennukset. Julkaisussa käsitellään liikekeskustan vaiheita ja rakentamiseen vaikuttaneita yhteiskunnallisia ilmiöitä.
Webbplatsens språk: 
https://www.hel.fi/static/hkm/pdf/helsinki_city.pdf

Visa mera
Sivuilla voi tutustua Pispalassa toteutetun rakennusinventoinnin tuloksiin Pispankadun osalta. Kohdetiedoista löytyvät mm. rakennuksen kuvaus ja rakennushistoria.
Webbplatsens språk: 
https://ekstrat.tampere.fi/ekstrat/vapriikki/pispankatu/index.html

Visa mera
Vuonna 1738 rakennettu Kuusiston kartanon päärakennus on Suomen vanhimpia säilyneitä puisia asuinrakennuksia. Julkaisu täydentää aiemmin tehtyjä selvityksiä kartanon rakennusvaiheista.
Webbplatsens språk: 
https://livady.fi/wp-content/uploads/Kuusiston-kartano-Museoksi-muuttaminen_Livady_saavutettava_low-...

Visa mera