Kaksiosainen artikkelikokoelma, jonka ensimmäinen osa käsittelee Suomen digitalisointia vuosina 1995-2015 ja toinen Suomen digitaalista tulevaisuutta. Ensimmäisessä osassa päähuomio kohdistuu digitaalisen infrastruktuurin rakentamiseen vuosituhannen vaihteen molemmin puolin ja digitaalisten palvelujen syntymiseen. Toinen osa pyrkii kuvaamaan Suomen digitaalista tulevaisuutta erityisesti siellä, missä työn, tuotannon ja yhteiskuntapolitiikan pelisäännöt muuttuvat eniten.
Webbplatsens språk: 
https://beta.suomidigi.fi/digitalisaatio/digitaalinen-suomi-2017/

Visa mera
Julkaisussa käsitellään kulttuurialan digitalisaatiota muun muassa ammattiteatterin kehittämistoiminnan, teknologian tutkimuksen, teatterin tutkimuksen, taiteilijan työn ja yhteisötaiteen näkökulmista.
Webbplatsens språk: 
https://www.humak.fi/julkaisut/virtuaaliseikkailu-teatterin-maailmaan-katsauksia-kulttuurialan-digit...

Visa mera
Business Finland on suomalainen julkinen toimija, joka tarjoaa innovaatiorahoitusta ja kansainvälistymispalveluita sekä edistää matkailua ja investointeja Suomeen.
Webbplatsens språk: 
https://www.businessfinland.fi/

Visa mera
Helsingin yliopiston avoin verkkokurssi kaikille, joita tekoälyyn liittyvät eettiset kysymykset kiinnostavat. Kurssi on toteutettu yhteistyössä Helsingin, Amsterdamin ja Lontoon kaupunkien sekä valtiovarainministeriön kanssa. Tapausesimerkit liittyvät yhteistyökumppaneiden toimintaan. Kurssi julkaistaan myöhemmin myös suomeksi ja ruotsiksi.
Webbplatsens språk: 
https://ethics-of-ai.mooc.fi/

Visa mera
Mitä kielteisiä vaikutuksia teknologian käytöllä on ympäristölle ja miten teknologiaa voidaan valjastaa ympäristönsuojeluun ja ilmastonmuutoksen torjuntaan ja miten näitä teemoja tulisi käsitellä nuorten kanssa? Jarno Alastalon ja Marcus Lundqvistin tuottamassa julkaisussa tarkastellaan teknologian ja ilmastonmuutoksen välistä suhdetta sekä annetaan vinkkejä nuorisotyöhön.
Webbplatsens språk: 
https://verke.shorthandstories.com/ilmastonmuutos/

Visa mera
Kaikille avoin verkkokurssi tarjoaa tietoa siitä, miten tekoäly muuttaa yhteiskuntaa ja sosiaalisia käytäntöjä ja minkälaisia mahdollisuuksia ja haasteita se tuo mukanaan. Kurssi on toteutettu eri yliopistojen yhteistyönä.
Webbplatsens språk: 
https://courses.mooc.fi/org/uh-cs/courses/ai-in-society

Visa mera
Täällä voi perehtyä Euroopan teollisuusperintöön. Sivustolla on tietoa 47 maasta, museokohteita, teemareittejä, tietoa teollisuudenaloittain sekä lähes 200 pienoiselämäkertaa.
Webbplatsens språk: 
https://www.erih.net/

Visa mera
Matti Pietikäisen ja Olli Silvénin kirjan tarkoituksena on antaa realistinen kuva tekoälystä, sen nykytilasta, mahdollisuuksista ja rajoituksista.
Webbplatsens språk: 
http://urn.fi/urn:isbn:9789526236865

Visa mera