Julkaisussa tarkastellaan sitä, miltä osin tietokirjallisuuden näkyvyys on siirtynyt verkkoon, mitä mahdollisuuksia sosiaalinen media tarjoaa tietokirjallisuuden näkyvyydelle, mistä lukijat saavat tietoa uusista tietokirjoista ja minkä tyyppisistä kirjoista puhutaan. Lisäksi käsitellään sitä, miten tietokirjallisuus näkyy perinteisissä sanoma- ja aikakauslehdissä.
Webbplatsens språk: 
https://helda.helsinki.fi/bitstream/handle/10138/160806/Maaria_Linko_Tietokirjallisuuden_n_kyvyys_se...

Visa mera
Vanhemmille ja lasten ja nuorten parissa toimiville suunnattu teos tarjoaa tietoa lasten ja nuorten internetin käytöstä. Riskien lisäksi teoksessa kiinnitetään huomiota myös internetin käytön tarjoamiin mahdollisuuksiin.
Webbplatsens språk: 
https://mediakasvatus.fi/materiaali/lapset-netissa-puheenvuoroja-lasten-ja-nuorten-netin-kaytosta-ja...

Visa mera
Julkaisuun on koottu tietoja vuosina 2009–2013 tehdyistä tutkimuksista 12–29-vuotiaiden nuorten median käytöstä ja mediakulttuurista.
Webbplatsens språk: 
https://mediakasvatus.fi/materiaali/nuorten-mediamaailma-pahkinankuoressa/

Visa mera
Julkaisu auttaa aikuisia ymmärtämään nuoriin ja mediaan liittyviä ilmiöitä ja keskustelemaan niistä nuorten kanssa. Oppaassa käsitellään muun muassa mediataitoja ja -vaikuttamista, julkisuutta ja yksityisyyttä, pelaamista, minäkuvaa ja seksuaalisuutta sekä digihyvinvointia. Opas sisältää sanaston, lukuvinkkejä ja lisämateriaaleja.
Webbplatsens språk: 
https://mediakasvatus.fi/materiaali/medianuoruus-opas-aikuisille/

Visa mera
Kirjanmerkit on työväline, jonka avulla opettajat ja muut kasvattajat voivat käsitellä vihapuheen ongelmaa. Kirja on suunniteltu työskentelyyn 13–18-vuotiaiden kanssa, mutta harjoituksia voidaan muokata myös muille ikäryhmille sopiviksi.
Webbplatsens språk: 
https://rm.coe.int/16806f9ac3

Visa mera
Tutkimus Suomessa asuvien 13-29 -vuotiaiden nuorten sosiaalisen median palveluiden käytöstä vuonna 2019.
Webbplatsens språk: 
https://www.ebrand.fi/somejanuoret2019/

Visa mera
Sinä päätät on 9-17-vuotiaille suunnattu oppimateriaali, joka käsittelee yksityisyyttä ja tietoturvaa netissä. Se sisältää kustakin teemasta lyhyen ajatuksia herättävän videon, kysymyksiä keskustelun pohjaksi ja tehtäviä.
Webbplatsens språk: 
https://www.oph.fi/fi/tilastot-ja-julkaisut/julkaisut/sina-paatat

Visa mera
Open somekirja avoimesti käyttöön poikkeustilan ajan etäopetuksen avuksi, jossa käsitellään verkko-opetuksen pedagogiikan lisäksi opetukseen soveltuvia verkko- ja somealustoja.
Webbplatsens språk: 
https://harto.wordpress.com/2020/03/19/vapaasti-kaytettava-opaskirja-etaopetukseen-open-somekirja

Visa mera
Discord'issa voi keskustella ääni-, video- tai tekstichattina. Tarkoitettu yli 13-vuotiaiden käyttöön.
Webbplatsens språk: 
https://discordapp.com/

Visa mera
Whatsappilla voi pitää yhteyttä kirjoittaen, soittaen sekä videopuheluina.
Webbplatsens språk: 
https://www.whatsapp.com/?lang=fi

Visa mera
Media Guide on englanniksi ja arabiaksi julkaistu aikuisille suunnattu medialukutaito-opas. Se tarjoaa työkaluja median sisältöjen analyysiin ja luotettavuuden arviointiin. Opas sisältää esimerkkejä Suomen ja muiden länsimaiden sekä Lähi-idän mediasta.
Webbplatsens språk: 
https://mediaguide.fi/

Visa mera
Mediakasvatusseura on tuottanut nuorten parissa työskenteleville ammattilaisille mediakasvatusosaamista vahvistavan verkkokurssikokonaisuuden sekä organisaatioiden toimintaa tukevan työkalupaketin. Verkkokurssit tarjoavat tietoa nuorten digitaaliseen arkeen liittyvissä kysymyksissä sekä välineitä nuorten digihyvinvoinnin tukemiseen. Työkalupaketti on tarkoitettu avuksi organisaation toiminnan ja someviestinnän suunnitteluun.
Webbplatsens språk: 
https://mediakasvatus.fi/digivoimaa/

Visa mera
Juttutyypit-oppimateriaalista löytyy aakkosellinen lista erityyppisistä lehtijutuista (esim. analyysi, arvostelu, haastattelu, henkilökuva) sekä syventäviä näkökulmia journalismin piirteisiin, huumoriin ja visuaalisuuteen sekä sosiaalisen median vaikutukseen journalismissa.
Webbplatsens språk: 
https://juttutyypit.fi/

Visa mera
Erityisesti nuorisotyöhön tarkoitettu materiaali valottaa henkilöjuttujen avulla julkaisemiseen liittyviä eettisiä kysymyksiä. Se antaa työkaluja pohtia julkaisemista, mediaa ja julkisuutta, kuten sitä, mitä tulee ottaa huomioon ennen kuvien, videoiden ja tekstien julkaisemista
Webbplatsens språk: 
https://www.aikakausmedia.fi/media/1234/nuoret_estardille_2017_web.pdf

Visa mera
Kaikille avoimessa verkkokoulutuksessa käsitellään median roolia yhteiskunnassa, tiedon luotettavuutta, mediassa tapahtuvaa vuorovaikutusta sekä sosiaalisen median hyödyntämistä työssä.
Webbplatsens språk: 
https://www.eoppiva.fi/koulutukset/medialukutaito-julkishallinnossa/

Visa mera
Julkaisussa käsitellään sosiaalista mediaa ja sen yhteyttä julkishallintoon sekä sitä, miten sosiaalisen median avulla voidaan valjastaa päättäjien, kansalaisten ja yritysten osaaminen yhteiseksi hyväksi.
Webbplatsens språk: 
https://kaks.fi/julkaisut/julkishallinto-ja-sosiaalinen-media-2020/

Visa mera
Digitreenien peruskurssilla voi opetella arkea helpottavia digitaitoja omaan tahtiin. Kurssissa on viisi aihepiiriä: perusteet, valokuvat, tiedonhaku ja tietoturva, puhelimen asetukset ja viestit sekä verkkoasiointi, kuten verkkopankin käyttö ja maksaminen.
Webbplatsens språk: 
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2019/11/14/digitreenien-peruskurssi-taitoja-uteliaille

Visa mera
Suomen eOppimiskeskus pyrkii edistämään verkko-opetuksen ja digitaalisten toteutusten käyttöä oppilaitoksissa, yrityksissä ja muissa organisaatioissa. Sivuilla on tietoa keskuksen palveluista ja hankkeista.
Webbplatsens språk: 
https://eoppimiskeskus.fi/

Visa mera
Twitter on pikaviesti- ja yhteisöpalvelu, jonka kautta käyttäjät voivat kommunikoida keskenään lähettämällä lyhyitä, enintään 140 merkkiä sisältäviä viestejä.
Webbplatsens språk: 
https://twitter.com

Visa mera
Facebook on yhteisöllinen verkkopalvelu, jossa käyttäjä voi luoda oman profiilin, pitää yhteyttä ystäviensä kanssa ja verkostoitua.
Webbplatsens språk: 
https://www.facebook.com

Visa mera
Sanasto sisältää sosiaaliseen mediaan liittyviä käsitteitä. Käsitteille on annettu suomenkieliset termisuositukset ja ne on määritelty suomeksi. Termeille löytyy ruotsin- ja englanninkieliset vastineet. Sanasto on julkaistu PDF-muodossa, mutta sen sisältö on viety myös TEPA-termipankkiin.
Webbplatsens språk: 
http://www.tsk.fi/tsk/sosiaalisen_median_sanasto_tsk_40-513.html

Visa mera
Viestinnän asiantuntija Katleena Kortesuon vinkit siihen, miten kannattaa kommentoida, vastata kritiikkiin ja milloin pyytää anteeksi somessa.
Webbplatsens språk: 
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/03/06/miksi-kannattaa-pyytaa-anteeksi-vaikkei-tee-mieli-nelja-vin...

Visa mera
Blogissa käsitellään sosiaalista mediaa, siellä syntyviä ilmiöitä ja niiden vaikutuksia.
Webbplatsens språk: 
https://harto.wordpress.com/

Visa mera
Snapilla voi lähettää video- ja kuvaviestejä sekä chatata.
Webbplatsens språk: 
https://www.snapchat.com/

Visa mera
Aikakausmedian selvitys 7–15-vuotiaiden mediankäyttötottumuksista ja siitä, miten vanhemmat suhtautuvat lasten ja nuorten käyttämiin mediasisältöihin.
Webbplatsens språk: 
https://www.aikakausmedia.fi/tietoa-tutkimuksia/lasten-ja-nuorten-mediapaeivae/

Visa mera
EVA:n sivuilta voi lukea raportin, jossa kerrotaan esimerkkejä siitä, millaisia muu­toksia sosiaalinen media on aiheuttanut suomalaisissa yrityksissä ja millaisiin muutoksiin yritysten johdon on syytä varautua.
Webbplatsens språk: 
https://www.eva.fi/blog/2011/05/05/eva-raportti-suora-yhteys-näin-sosiaalinen-media-muuttaa-yritykse...

Visa mera
Ammattilaiset ja harrastajat voivat jakaa täällä tietoa, kuvia ja kokemuksia valokuvauksen digitalisoitumisesta Suomessa. Sivusto täydentää professori Merja Salon kirjaa Jokapaikan valokuva, joka kertoo alan muutoksesta 1990-luvulta lähtien.
Webbplatsens språk: 
https://digikuvanhistoria.fi/

Visa mera
Ylen kampanja haastoi auttamaan netistä pudonneet tai syrjäytymisvaarassa olevat nettiin. Kampanjan materiaalit ovat käytettävissä kampanjan päätyttyäkin. Sivuilla on selkeät ohjeet whatsappin käyttöön, sähköpostiosoitteen luomiseen, tunnistautumiseen verkkopankkitunnuksilla sekä Yle Areenan katseluun.
Webbplatsens språk: 
https://yle.fi/aihe/nettia-ika-kaikki

Visa mera

Sidor