Sivusto esittelee valtion kiinteistöhallintoa ja rakennettuja ympäristöjä. Sivuilla on tietoa hyvän kiinteistönhoidon periaatteista ja käytännöistä. Rakennusten ohella kiinnitetään huomiota myös maisemaan ja arkeologiseen kulttuuriperintöön.
Webbplatsens språk: 
http://www.valtiollerakennettu.fi/index

Visa mera
Tuija Lind on Suomenlinnan linnoituslaitteiden restaurointiin, eurooppalaiseen rauniotutkimukseen ja rakennussuojeluun perehtynyt arkkitehti. Hänen tutkimuksensa käsittelee suojeltuja, kivirakenteisia raunioita sekä niiden restaurointia. Tarkastelun kohteena on raunioihin liittyvien arvojen vaaliminen ja raunioalueiden tarjoamien mahdollisuuksien hyödyntäminen. Esimerkkeinä mm. Raaseporin linna, Pont du Gard ja Pompeji.
Webbplatsens språk: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-60-7554-9

Visa mera
Museoviraston julkaisemasta paikallismuseo-materiaalista löytyy tietoa paikallismuseotoiminnasta, opas paikallismuseon hoitamiseen sekä paikallismuseon työkirja. Apuvälineitä on erityisesti sellaisten museoiden ja kokoelmien tarpeisiin, joilla ei ole päätoimista museoammatillista henkilökuntaa.
Webbplatsens språk: 
https://www.museovirasto.fi/fi/museoalan-kehittaminen/tietoa-suomen-museoista/paikallismuseot

Visa mera
Konservointikeskus esittelee sivuillaan toimialueensa ja toimintatapansa. Sivustosta löytyy ohjeita vanhojen arvotekstiilien konservointiin sekä niiden hoitoon ja säilytykseen (mm. pellavatekstiilit sekä ryijyt).
Webbplatsens språk: 
https://www.craftmuseum.fi/palvelut/konservointikeskus

Visa mera
Liiton sivuilla kerrotaan konservoinnista ja entisöinnistä. Luettelo alan ammattilaisista nimen sekä materiaalien perusteella. Myös tapahtumakalenteri ja koulutustietoa. Linkkejä konservointilaitoksiin ja materiaalien hankintapaikkoihin.
Webbplatsens språk: 
https://www.konservaattoriliitto.fi/

Visa mera
Sivuilla esitellään Valokuvataiteen museo ja sen toiminta, näyttelyt, Virtuaaligalleria, tutkimustoiminta ja valokuvien konservointi. Sivuilla on valokuvatutkimuksen hakemisto, jossa mukana valokuvatutkijat, julkaistut tutkimukset ja opinnäytetyöt.
Webbplatsens språk: 
https://www.valokuvataiteenmuseo.fi

Visa mera
Museoviraston korjauskortit sisältävät ohjeita vanhojen rakennusten oikeaoppiseen korjaamiseen ja kunnostamiseen.
Webbplatsens språk: 
https://korjaustaito.fi/fi/korjauskortit

Visa mera
Museoviraston tietopaketti kokoaa yhteen ohjeita ja kokemuksia rakennusten korjauksesta. Restauroinnin polku sisältää suosituksia säilyttävän korjaamisen hankkeisiin. Näyteikkunassa on esimerkkejä restauroinneista ja korjaustavoista. Sivustolta löytyvät myös Museoviraston korjauskortit sekä sanasto alan keskeisistä käsitteistä.
Webbplatsens språk: 
https://korjaustaito.fi/fi/

Visa mera
Albumiinivalokuvien historiaa, tekniikkaa, ajankohtaista tutkimustietoa ja kuvagalleria. Keskustelufoorumi konservaattoreille
Webbplatsens språk: 
https://cool.culturalheritage.org/albumen/

Visa mera
Museovirasto restauroi -verkkojulkaisu esittelee Museoviraston restaurointitoimintaa vuoteen 2012 asti yli 40 kohteessa kymmenen vuoden ajalta. Mukana on erilaisia kohteita linnoista ja kirkoista rautaruukkeihin ja torppiin.
Webbplatsens språk: 
http://museovirastorestauroi.nba.fi

Visa mera
Tuohimalkakatto oli 1800-luvun puolivälissä yleisin kattotyyppi suomalaisessa kansanrakentamisessa. Erkka Pajulan opinnäytetyö tarjoaa tietoa tuohimalkakatosta, sen rakennevariaatioista ja rakentamistavasta sekä ohjeita katon kunnostukseen.
Webbplatsens språk: 
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201803123269

Visa mera
Käsityön museo tarjoaa tietoa käsityön nykyisyydestä ja menneisyydestä. Sivuilla esitellään myös kansallispukuja ja esineiden konservointia.
Webbplatsens språk: 
https://www.craftmuseum.fi/

Visa mera
Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran eri osoitteissa sijainneet varastokokoelmat siirrettiin yksiin tiloihin vuonna 2022. Verkkonäyttelyssä kerrotaan, minkälaisia kokoelmanhoidollisia toimenpiteitä muuttoprojekti sisälsi.
Webbplatsens språk: 
https://finlit.libguides.com/nayttely/punakatoa

Visa mera
Valokuvauksen verkkomuseo, jossa on esillä useita erilaisia näyttelyjä samanaikaisesti. Kuvista ja kuvaajista on mukana taustatietoa ja kuvat voi katsoa myös hyvätasoisina suurennoksina. Verkkonäyttelyiden lisäksi museo tarjoaa tietoa mm. valokuvien säilytyksestä ja entisöinnistä sekä vanhoista valokuvaus- ja vedostusmenetelmistä. Mukana myös museon kauppa kirjaesittelyineen ja mittava linkkilista muille valokuvauksen historiaa käsitteleville sivuille.
Webbplatsens språk: 
https://photographymuseum.com/

Visa mera