NSA:n sivuilta löytyvät Yhdysvaltain turvallisuuspalvelun toimintaperiaatteet ja päämäärät, toiminnan historiaa, tutkimusta sekä julkiset tiedotteet.
Webbplatsens språk: 
https://www.nsa.gov/

Visa mera
Tietopakettiin on koottu aineistoja, jotka liittyvät Ison-Britannian eroamiseen Euroopan Unionin jäsenyydestä. Sivustolle on linkitetty mm. Ison-Britannian hallituksen ja parlamentin sekä Euroopan Unionin dokumentteja. Sivuilla on myös tietoa kansanäänestystä edeltäneestä kampanjoinnista, Brexitiiin liittyvästä uutisoinnista sekä aihetta käsittelevästä kirjallisuudesta ja tutkimuksesta.
Webbplatsens språk: 
https://www.eduskunta.fi/FI/naineduskuntatoimii/kirjasto/aineistot/eu/brexit/Sivut/default.aspx

Visa mera
Ensimmäisen maailmansodan voittaneet valtiot perustivat Kansainliiton. Tietopaketissa esitellään järjestön päätoimielimet, kerrotaan Suomen liittymisestä järjestön jäseneksi sekä esitellään Eduskunnan kirjaston Kansainliittoon liittyvä kokoelma.
Webbplatsens språk: 
https://www.eduskunta.fi/FI/naineduskuntatoimii/kirjasto/aineistot/kv-jarjestot/kansainliitto-tietop...

Visa mera
UNRIC:in eli Yhdistyneiden kansakuntien Länsi-Euroopan alueellinen tiedotuskeskus tiedottaa YK:n toiminnasta. Pohjoismaiden tiimi tiedottaa YK:sta nettisivulla ja sosiaalisessa mediassa viidellä pohjoismaisella kielellä – tanskaksi, suomeksi, islanniksi, ruotsiksi ja norjaksi. Sivustosta löytyy tiedotteiden lisäksi tietoa YK:n organisaatiosta, toiminnan rakenteesta ja menetelmistä sekä ihmisoikeuksista ja teemapäivistä.
Webbplatsens språk: 
https://unric.org/fi

Visa mera
Sivuilla on tietoa Suomen toiminnasta OECD:ssä sekä suomenkielistä tiedotusta OECD:n tutkimuksesta ja raporteista.
Webbplatsens språk: 
https://finlandabroad.fi/web/oecd/etusivu

Visa mera
Ylen ulkomaantoimittajien, kirjeenvaihtajien ja avustajien tekemä radio-ohjelma, jossa käsitellään kansainvälistä politiikkaa ja uutistapahtumien taustoja.
Webbplatsens språk: 
https://areena.yle.fi/audio/1-1509042

Visa mera
Suomen edustustot ulkomailla esittelee Suomen edustustot ulkomailla sekä niiden toimintaa ja tehtäviä. Lisäksi sivustosta löytyvät edustajat ulkomailla. Edustustoihin kuuluvat myös Suomen edustustot kansainvälisissä tehtävissä sekä Euroopan uniossa.
Webbplatsens språk: 
https://um.fi/edustustot

Visa mera
Ulkopoliittinen instituutti on tutkimuslaitos, jonka tehtävänä on tuottaa korkeatasoista, ajankohtaista tietoa kansainvälisistä suhteista ja EU-asioista. Insituutin sivuilla on julkaisuja, tietoja tutkimuksesta ja ajankohtaisia uutisia.
Webbplatsens språk: 
https://www.fiia.fi/

Visa mera
Ulkopoliittisen instituutin ylläpitämään verkkoarkistoon on koottu Suomen ulkopolitiikan keskeiset dokumentit ja puheet. Arkistossa on myös kronologia, johon on kirjattu Suomen ulkopolitiikan merkittävimmät tapahtumat vuodesta 1973 alkaen.
Webbplatsens språk: 
https://www.eilen.fi/

Visa mera
Euroopan komission Suomen edustuston sivusto tavallisille kansalaisille tajoaa tietoa mm. EU:sta ja sen palveluista, vaikutusmahdollisuuksista, EU:n jakamista avustuksista ja tuista.
Webbplatsens språk: 
https://finland.representation.ec.europa.eu

Visa mera
Valtioneuvoston kanslian paketti Suomesta ja EU:sta, Eu-asioiden käsittelystä Suomessa, työskentelystä Euroopassa sekä EU-tuomioistuimista.
Webbplatsens språk: 
https://vnk.fi/suomen-eu-politiikka

Visa mera
Yhdysvaltain hallituksen vastavakoilukeskuksen kotisivuilla on uutisia ja tietoa vakoilusta. Mukana on myös hyviä linkkejä muille Yhdysvaltain turvallisuuspolitiikkaa käsitteleville sivustoille.
Webbplatsens språk: 
https://www.dni.gov/index.php/ncsc-home

Visa mera
Faktabaarin tavoitteena oli toimia faktapohjaisen julkisen keskustelun puolesta tarkistamalla faktojen oikeellisuutta. Palvelun taustalla on Avoin yhteiskunta ry, jonka tarkoituksena on edistää avoimuutta keskeisenä yhteiskunnallisena perusarvona.
Webbplatsens språk: 
https://faktabaari.fi/

Visa mera
Mikko Virta tarkastelee tutkimuksessaan Urho Kekkosen ja johtavien länsivaltojen, eli Britannian ja Yhdysvaltojen, suhteita toisen maailmansodan jälkeisen kahden vuosikymmenen aikana.
Webbplatsens språk: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-951-51-7062-0

Visa mera
Politiikkaradio on ohjelma yhteiskunnasta ja sen kiinnostavista ilmiöistä meillä ja maailmalla. Toimittajina ovat Tapio Pajunen, Linda Pelkonen ja Antti Pilke.
Webbplatsens språk: 
https://areena.yle.fi/podcastit/1-1485162

Visa mera
Pohjoismaiden neuvoston ja ministerineuvoston kotisivuilla on tietoa niiden organisaatiosta, yhteistyöalueista, käsiteltävistä asioista, suosituksista ja päätöksistä. Lyhyt Pohjoismaiden historia, tietoa jäsenmaista ja itsehallintoalueista.
Webbplatsens språk: 
https://www.norden.org/fi

Visa mera
Historian ja turvallisuuspolitiikan oppimisympäristö, jossa kuvataan kylmän sodan jälkeistä maailman muutosta ja globalisaation vaikutusta maamme ulko- ja turvallisuuspoliittisiin ratkaisuihin.
Webbplatsens språk: 
https://maailmanmuutos.org/

Visa mera
Ulkopoliittisen instituutin julkaisema kansainvälisiin suhteisiin erikoistunut lehti sisältää asiantuntijoiden haastatteluja, artikkeleita ajankohtaisista ilmiöistä, kolumneja ja kirja-arvioita. Osa artikkeleista on luettavissa vapaasti verkossa.
Webbplatsens språk: 
https://www.ulkopolitiikka.fi/

Visa mera
Kurssilla tarkastellaan kylmän sodan lähtöasetelmia, konflikteja, propagandaa sekä kylmän sodan loppuvaiheita.
Webbplatsens språk: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-951-39-7758-0

Visa mera
Suomen ulkoministeriön julkaisema Suomen ulkoasiainhallinnon historia kertoo ulkoasiainhallinnosta ennen itsenäistymistä ja sen jälkeen. Itsenäistyminen ja ulkoasiainhallinnon järjestäminen itsenäistymisen aikana käsitellään erikseen, samoin Suomen ulkoasiainhallinto maailmansotien välisenä aikana, sotavuosina ja rauhan solmimisen aikaan. Kylmä sota ja sen jälkeinen tilanne kuvataan.
Webbplatsens språk: 
http://formin.finland.fi/ministerio/historia

Visa mera
Tuore taloudellinen katsaus, järjestön toiminta ja jäsenet, julkaisuja, tilastoja, uutisia. OECD:n maakohtaisiin sivustoihin on koottu OECD:n jäsenmaita koskevia tutkimuksia, selvityksiä ja julkaisuja.
Webbplatsens språk: 
https://www.oecd.org/

Visa mera