Sivuilla esitetään tiiviissä muodossa Internetin synty ja kehitys 1960-luvulta vuoteen 1998. Myös monet aiheeseen liittyvät käsitteet kuten TCP/IP ja WWW selitetään.
Webbplatsens språk: 
http://www.funet.fi/index/FUNET/history/internet/fi

Visa mera
Suomen kansallisen laajakaistatoimiston sivusto tarjoaa tietoa laajakaistasta ja laajakaistan rakentamisen rahoitusmahdollisuuksista. Sivuilla on tietoa myös laajakaistan tarjonnasta ja digitalisaation etenemisestä Suomessa.
Webbplatsens språk: 
https://www.maaseutu.fi/laajakaistainfo

Visa mera
Kyberturvallisuuskeskus kehittää ja valvoo viestintäverkkojen ja -palveluiden toimintavarmuutta ja turvallisuutta. Sivustolla on tietoturvaohjeita sekä tietoa varoituksista ja haavoittuvuuksista.
Webbplatsens språk: 
https://www.kyberturvallisuuskeskus.fi/fi

Visa mera
Kuntaliiton ja Valtiovarainministeriön opastusvideo ohjaa käyttäjää arjen tietosuojassa ja henkilötietojen luovutuksessa sekä niiden käytössä eri organisaatioissa.
Webbplatsens språk: 
https://vimeo.com/222342825

Visa mera
Digi- ja viestintäviraston sivuille on koottu digiturvaan liittyviä koulutuksia organisaation johdolle, asiantuntijoille ja henkilöstölle. Tarjolla on myös peli, jonka avulla voi opetella työelämässä tarvittavia digiturvataitoja. Materiaalit ovat kaikille avoimia.
Webbplatsens språk: 
https://dvv.fi/digiturvallinen-elama

Visa mera
Jatkuvasti päivitettävä verkkolehti ja uutispalvelu, joka on keskittynyt tietotekniikan ja -verkkojen harrastajia kiinnostaviin aiheisiin. Lukijoilla on mahdollisuus liittää omia kommenttejaan artikkelien perään. Sisältää myös kirja-arvosteluja, kysymyspalstan sekä osastot tiedeuutisille ja verkon käyttäjien oikeuksille. Erityisesti Linux-käyttäjien suosima.
Webbplatsens språk: 
https://slashdot.org

Visa mera
Tavoitteena yksilön oikeuksien turvaaminen, sananvapaus ja vapaa pääsy tietoverkkojen julkisille tiedonlähteille. Sivulla mm. tietoa kampanjoista, lakijutuista ja blogi.
Webbplatsens språk: 
https://www.eff.org/

Visa mera
Lista sisältää maakohtaiset domainit eli toimialue-päätteet. Yhteystiedot domaineita hallinnoiviin organisaatioihin sekä teknisiin tukiin. Www-osoitteet maakohtaisiin rekisteröintipalveluihin.
Webbplatsens språk: 
http://www.iana.org/domains/root/db

Visa mera
Moz Blog käsittelee verkon aiheita laidasta laitaan: välineitä, sisältöjä, julkaisemista, ohjelmointia ja optimointia.
Webbplatsens språk: 
https://moz.com/blog

Visa mera
Search Engine Land julkaisee artikkeleita verkon toiminnasta, hakukoneista ja hakukoneoptimoinnista sekä markkinoinnista.
Webbplatsens språk: 
https://searchengineland.com/

Visa mera
Mediakasvatusseura tarjoaa aineistoa ammattilaisille mediakasvatukseen. Mediakasvattajan työkalupakista löytyy kuvaus mediakasvatuksesta, sen keinoista ja apuvälineistä. Kokonaisuudesta löytyy tietopaketti myös vanhemmille.
Webbplatsens språk: 
https://www.mediakasvatus.fi

Visa mera
Monitorista löytyvät tiedot television ja radion alueellisesta saatavuudesta, postipalveluista, laajakaistahankkeista sekä puhelin- ja laajakaistaliittymien tarjonnasta.Palvelussa ilmoitetaan häiriötilanteista.
Webbplatsens språk: 
https://eservices.traficom.fi/monitori/panel

Visa mera
Turun yliopiston julkaisema kirja on tarkoitettu tavallisille ihmisille, jotka osaavat käyttää tietokoneita, mutta tarvitsevat apua kyberturvan kanssa. Kirjan lukemalla saa käsityksen kyberturvan pelisäännöistä pienyrityksille, ja kirjan loppuosassa olevasta hakemistosta löytyy kaikille sopivat vinkit tärkeimpiin kyberturvan aiheisiin.
Webbplatsens språk: 
https://kyberturvakirja.github.io/

Visa mera
Kaikille avoin, maksuton verkkokurssi esineiden internetistä (IoT). Kurssilla perehdytään internetin eri osa-alueisiin: sovelluksiin ja laitteistoihin, käyttöjärjestelmiin ja ohjelmistoihin, sensoreihin, tietoverkkoihin, datanhallintaan ja turvallisuuteen sekä yksityisyyteen.
Webbplatsens språk: 
https://courses.mooc.fi/org/uh-cs/courses/introduction-to-the-internet-of-things-mooc

Visa mera
Jyväskylän ammattikorkeakoulun oppimateriaalissa käydään läpi tietotekniikan perusteita, laitteistoa, käyttöjärjestelmiä ja ohjelmistoja, verkkotekniikkaa, tietoturvaa ja tietosuojaa sekä tekijänoikeuksiin ja ergonomiaan liittyviä sisältöjä.
Webbplatsens språk: 
https://oppimateriaalit.jamk.fi/fi/ict-valmiudet/tieto-ja-viestintatekniikan-perusteet/

Visa mera