Verkkonäyttely kertoo, miten tekniikan kehitys ja yhteiskunnalliset muutokset ovat vaikuttaneet suomalaisten luontosuhteeseen. Luonnossa liikkumisen ja oleskelun muutosta on tutkittu luontoon liittyvien ammattien ja harrastusten kautta.
Webbplatsens språk: 
http://tako.nba.fi/varustautuneenaluontoon/fi/index.html

Visa mera
Tero Hintsan blogissa on oma osio vesiputouskuville, vinkkejä vesiputousten kuvaamiseen sekä laitetestejä.
Webbplatsens språk: 
https://kuvakulmilla.com/

Visa mera
Kirjoituskokoelma tarjoaa ympäristöesteettisen näkökulman hyvinvoinnin kysymyksiin. Teoksessa käsitellään muun muassa estetiikan ja ekologian välisiä suhteita sekä ympäristön kokemuksen merkitystä hyvinvoinnille. Esimerkkeinä toimivat niin kaupunki-, maaseutu- kuin luonnonympäristöt.
Webbplatsens språk: 
https://oa.finlit.fi/site/books/10.21435/skst.1417/

Visa mera
Ympäristökasvatuksen oppimateriaali maahanmuuttajien suomen kielen ja kotoutumisen kursseille. Kielipuu tutustuttaa opiskelijat Suomen luontoon, vuodenaikoihin, kasveihin, eläimiin ja luonnossa liikkumiseen. Toisen osion aiheena on muuttuva ympäristö: oma lähiympäristö, arjen ympäristöteot sekä globaalit ympäristöongelmat.
Webbplatsens språk: 
https://www.kielipuu-materiaali.fi/

Visa mera
Mitä luonnossa tapahtuu, kun syksy saapuu? Ylen luonto-ohjelmia kasvien syksystä ja muuttolintujen lähdöstä.
Webbplatsens språk: 
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2013/09/19/luonto-siirtyy-syysaikaan

Visa mera
Riistainfo.fi on Suomen riistakeskuksen koulutussivustosta riistasta, riistaelämistä ja metsästyksestä kiinnostuneille. Koulutusmateriaaleja on uusille metsästäjille, metsästyksenjohtajille ja riistanhoitoyhdistyksille. Voit oppia tutkimaan jälkiä ja tunnistamaan lajeja.
Webbplatsens språk: 
https://www.riistainfo.fi/

Visa mera
WWF:n julkaisema palvelu, jonka avulla voi katsoa, miten ilmastonmuutos muuttaa ja on jo muuttanut elinympäristöjä Suomessa. Palvelussa voi tarkastella muutoksia eteläsuomalaisessa metsässä, Itämeressä ja Lapin tunturissa. Tiedot perustuvat WWF:n taustaselvitykseen Ilmastonmuutoksen vaikutus Suomen luontoon, joka on luettavissa sivustolla.
Webbplatsens språk: 
https://wwf.fi/ilmastonmuutos-suomessa/

Visa mera
Kuopion taidemuseon kokoelmat, näyttelyt sekä tilat. Kokoelmiin kuuluu mm. Pekka Halosen ja Leonardo da Vilhun kokoelmat.Lisäksi sivustossa on kokonaisuudet Juho Rissasesta ja Ferdinand von Wrightistä.
Webbplatsens språk: 
https://kuopiontaidemuseo.fi/

Visa mera
Suomen Ladun luontobingossa voi seikkalla luonnossa tunnustaen lajeja ja bingoten. Valittavina ovat kesä- ja talvilajit.
Webbplatsens språk: 
https://www.suomenlatu.fi/ulkoile/perheliikunta/luontobingo.html

Visa mera
Esittelyssä Helsingin luontokohteet: saaristo, metsät, lintupaikat, puistot, puutarhat jne. Tarjolla myös luontoretkivideoita ja livekameroita sekä vinkkejä luonnossa liikkumiseen.
Webbplatsens språk: 
https://www.myhelsinki.fi/fi/näe-ja-koe/luonto-helsingissä

Visa mera
Kirjassa esitellään Helsingin merkittävimmät luontoalueet, mutta myös vähemmän tunnettuja kohteita. Luonnonsuojelualueiden ohella mukaan on valittu mm. asuinalueiden lähikallioita, puita, ketoja ja siirtolohkareita.
Webbplatsens språk: 
https://www.hel.fi/static/liitteet/kaupunkiymparisto/asuminen-ja-ymparisto/luonto/lumoava-helsinki.p...

Visa mera
Täällä voi tutustua Suomen merialueita koskevaan suunnitelmaan. Tavoitteena on parantaa merellisten elinkeinojen harjoittamista ja meriympäristön tilaa sekä sovittaa yhteen eri toimialojen tarpeita mm. luonto- ja kulttuuriarvoihin, energiantuotantoon, kalastukseen ja matkailuun liittyen.
Webbplatsens språk: 
https://meriskenaariot.info/merialuesuunnitelma/

Visa mera
Ympäristönmuutosta ja sen tutkimusta käsittelevä oppimateriaali sisältää 10 lyhyttä videopätkää ja niihin liittyvää lisäaineistoa. Mukana on tieteellisiä artikkeleita, lisäkysymyksiä ja projekti-ideoita. Materiaali on suunnattu yläasteelle ja lukioon.
Webbplatsens språk: 
https://luonnonmonimuotoisuus.fi/

Visa mera
Yleisbiologinen tieteellinen yhdistys toimii biologien yhdyssiteenä ja edistää biologista tutkimusta ja suomen kielen käyttöä biologian alalla. Sivuilla on tietoa apurahoista, Luonnon Tutkija -lehdestä sekä yhdistyksen muista julkaisuista.
Webbplatsens språk: 
https://www.vanamo.fi/

Visa mera
Tänne on koottu tietolähteitä, menetelmiä ja toimintatapoja, joita käyttämällä opettajat ja ohjaajat voivat käsitellä ilmastoteemoja lasten ja nuorten kanssa rakentavasti, innostavasti ja käytännöllisesti toiminnan ja yhteiskehittämisen kautta.
Webbplatsens språk: 
https://ilmastokirjo.fi/

Visa mera
Haltian luontokoulu on koonnut vinkkejä, tehtäviä ja valmiita materiaaleja etäopetukseen. Aiheina ovat retkeilytaidot, lintujen kevät sekä metsäluonto ja luonnon monimuotoisuus.
Webbplatsens språk: 
https://haltia.com/luontokoulu/luontokoulupaivat/

Visa mera
Ylen luonto-kokoelmasta löytyy artikkeleita luonnosta, luontouuutisia, Avara luonto -ohjelman sivut sekä radion ja television ohjelmat.
Webbplatsens språk: 
https://yle.fi/aihe/luonto

Visa mera
Luonnontieteellisen keskusmuseon virtuaalikierros ja siihen liittyvät koululaistehtävät.
Webbplatsens språk: 
https://www.luomus.fi/fi/virtuaalikierrokset

Visa mera
Sivusto tarjoaa tukea ympäristöahdistuksen lievittämiseen. Sieltä löytyy kirjoituksia ympäristötunteisiin liittyen sekä harjoituksia, joiden avulla voi käsitellä tunteita yksin tai ryhmässä.
Webbplatsens språk: 
https://www.ymparistoahdistus.fi/

Visa mera
Luomus tutkii sammakkoeläinten ja matelijoiden levinneisyyttä ja siinä tapahtuneita muutoksia Suomessa keräämällä havaintoja koko maasta. Sivustossa on kuvaukset sammakkoeläimistä ja matelijoista sekä tietoa esiintymistä.
Webbplatsens språk: 
https://laji.fi/theme/herpetology

Visa mera
Cultura-säätiön verkkojulkaisu suomalaisesta nykykulttuurista venäjäksi ja suomeksi. Julkaisussa nostetaan esille suomalaisia projekteja, kerrotaan perinteistä, tuotetaan soittolistoja sekä suositellaan kirjoja, paikkoja, elokuvia jne. Cultura-säätiön tehtävänä on kehittää Suomen venäjänkielisten osallisuutta yhteiskunnassa ja edistää kotoutumista.
Webbplatsens språk: 
https://culturalist.fi/

Visa mera
Merenkurkun saaristoa esitteleville sivuille on koottu tietoa alueen luonnosta, historiasta, geologiasta, käyntikohteista ja matkailuyritysten tarjoamista palveluista.
Webbplatsens språk: 
https://www.vaasa.fi/koe-ja-nae/merenkurkku/

Visa mera
Sivulta löytyvät Satakunnan lintutornit.
Webbplatsens språk: 
https://www.satakunnanlinnut.fi/lintupaikkoja/

Visa mera
Täällä voi tutustua kymmeneen luontokohteeseen Helsingissä ja Tallinnassa.
Webbplatsens språk: 
https://citynature.eu/fi/

Visa mera
Metsähallituksen sivulla esitellään kulttuuriperinnön, perinneympäristöjen ja luonnonsuojelua, ympäristönhoitoa, kestävän luontomatkailun periaatteita ja esimerkkejä luonnonsuojelualueilla, erämaa-alueilla ja suojeluohjelmakohteilla.
Webbplatsens språk: 
https://www.metsa.fi/luonto-ja-kulttuuriperinto/

Visa mera
Lajitietokeskuksessa voi selata luontohavaintoja. Palvelussa on myös Vihko-niminen sovellus, johon voivat kirjautuneet viedä omia havaintojaan.
Webbplatsens språk: 
https://laji.fi/observation/map?reset=true

Visa mera
Vantaan Luontokoulu on Vantaan ympäristöyhdistyksen ylläpitämä luonto-opetuskeskus, joka antaa kummiluokkaluokkaopetusta vantaalaisille kouluille ja päiväkodeille, järjestää luontoaiheisia kursseja kaikille kiinnostuneille ja tekee tilauksesta kursseja ryhmille.
Webbplatsens språk: 
https://www.vantaanluontokoulu.fi/

Visa mera
Ympäristöjärjestöjen metsäkarttaan on koottu tietoa kiireellistä suojelua vaativista kohteista ympäri Suomea. Kartta on kooste useista eri suojeluesityksistä ja -hankkeista.
Webbplatsens språk: 
http://www.metsakartat.fi/

Visa mera

Sidor