Kurkijoki oli pitäjä luovutetulla alueella Karjalassa. Luettelo Kurkijokea käsittelevästä kirjallisuudesta sisältää monografioita ja tieteellisissä julkaisuissa ilmestyneitä artikkeleita. Lisäksi tietoa julkaisujen saatavuudesta.
Webbplatsens språk: 
http://www.kurkijoki.fi/kirjallisuus/kj_kirj0.html

Visa mera
Sisävesiliikenteen historian ja perinteen bibliografia sisältää 2600 kirjallisuusviitettä. Aineistohakuja voi tehdä esimerkiksi tekijän, teoksen nimen ja vesistöalueen mukaan.
Webbplatsens språk: 
http://www.riihisaari.info

Visa mera
Luettelo Kivennapaa käsittelevästä kirjallisuudesta.
Webbplatsens språk: 
http://www.kivennapa.fi/kkirjat.html

Visa mera
Hiitolan pitäjä sijaitsi Karjalassa luovutetulla alueella Laatokan rannikolla. Sivulla on luettelo aluetta koskevasta kirjallisuudesta.
Webbplatsens språk: 
http://www.hiitola.fi/?sivu=kirjallisuus

Visa mera
Tietokantatyyppinen sivusto Aku Ankan taskukirjoista. Sisältää jokaisen taskukirjan sisällön arviointeineen (myös kansikuvat) ja mielenkiintoista tilastotietoa, tutkimuksia ja artikkeleita.
Webbplatsens språk: 
http://www.perunamaa.net/taskarit

Visa mera
Mika Waltari -seuran sivuilta löytyy bibliografiat kirjailijan teoksista ja niiden käännöksistä. Filmografiassa on tiedot Waltarin käsikirjoittamista ja hänen teksteihin perustuvista elokuvista.
Webbplatsens språk: 
http://www.mikawaltariseura.fi

Visa mera
Vinkkejä tietokirjoista, joiden teemoina ovat muun muassa ympäristö ja luonto, elämäntaito ja elämäntavat, tieto ja sen luotettavuus, historia, harrasteet, ruokakirjat ja urheilu.
Webbplatsens språk: 
https://www.suomentietokirjailijat.fi/medialle/julkaisut/tietokirjoja-kouluun-kirjakatalogi-2018.htm...

Visa mera
Lukemo on Lastenkirjainstituutin tuottama sivusto, jossa esitellään uusimmat lasten- ja nuortenkirjat tietokirjoista kaunokirjallisuuteen. Sopivaa luettavaa voi etsiä hakutoimintojen, kirjalistojen ja vinkkien avulla. Työkaluja lukemiseen -sivulla on tehtäviä ja muita väyliä lukemisen maailmaan.
Webbplatsens språk: 
https://lukemo.fi/

Visa mera
Bibliografia sisältää muuttoliikkeisiin, kotoutumiseen, etnisiin suhteisiin ja vastaaviin aiheisiin liittyvää tutkimusta 1800-luvulta tähän päivään. Johdantokappaleessa tarkastellaan muuttoliiketutkimuksen kehitystä Suomessa 1970-luvulta lähtien ja pohditaan mahdollisia tulevaisuuden tutkimusteemoja.
Webbplatsens språk: 
https://siirtolaisuusinstituutti.fi/wp-content/uploads/2019/12/si-j-27-www.pdf

Visa mera
Koivu ja tähti -nuorisokirjallisuuden tietokanta sisältää bibliografian Suomessa julkaistusta nuortenkirjallisuudesta vuosilta 1543-1899, Agricolasta Topeliuksen aikaan. Tietokanta sisältää noin 2000 nimekettä, joista annetaan perustietojen (tekijä, kustantaja, alkuperä) lisäksi kuvausta sisällöstä, ulkoasusta ja kuvituksesta. Tietokannassa voi haun kohdistaa eri kenttiin (tekijä, nimeke, julkaisuvuosi ja -laji) sekä tehdä vapaasanahaun.
Webbplatsens språk: 
http://www.nettiposti.com/sni/tk/Kansi.html

Visa mera
Museovirasto on julkaissut verkossa luettelon, jossa esitellään Museoviraston vanhan kirjallisuuden kokoelma. Kokoelmaan kuuluu noin 4000 ennen vuotta 1850 painettua kirjaa. Julkaisu tarjoaa tietoa myös vanhan kirjallisuuden kokoelman synnystä ja vaiheista.
Webbplatsens språk: 
https://www.museovirasto.fi/uploads/Arkisto-ja-kokoelmapalvelut/librirarietcari.pdf

Visa mera
Lapin maakuntakirjaston Lappi-osastolla toimivan Suomen saamelaisen erikoiskirjaston sivulla on kuvaus kokoelmista sekä tietoa saamelaisista sekä saamenkielistä verkkomateriaalia.
Webbplatsens språk: 
https://lapinkirjasto.finna.fi/Content/saame

Visa mera
Aku Ankka -lehtien arkistossa voi tutkia lehtien sisältöä vuodesta ensimmäisestä lehdestä joulukuusta 1951 alkaen.
Webbplatsens språk: 
https://www.akuankka.fi/lehdet

Visa mera
Bibliografia sisältää viitetietoja suomalaisesta kuvataiteesta, joka koskee taide-elämää ennen vuotta 1970. Bibliografiassa on huomioitu suomalaisten kirjoittama, Suomessa julkaistu ja suomalaisten kirjoittama ulkomaista taidetta koskeva aineisto, käännöskirjallisuus sekä ulkomailla Suomen vanhemmasta kuvataiteesta julkaistu materiaali. Palvelu on linkitetty Kansallisgallerian kokoelmatietokantaan sekä sen kirjaston kokoelmatietokantaan.
Webbplatsens språk: 
http://kirjava.fng.fi/bibliografia/bibliografiat.php

Visa mera
Täällä voi kuunnella Kansalliskirjaston digitoimia tekijänoikeusvapaita kotimaisia äänitteitä.
Webbplatsens språk: 
https://www.doria.fi/handle/10024/66373

Visa mera
Lounais-Hämeen kotiseutukirjailijatietokanta sisältää tietoa alueen kirjailijoista ja heidän tuotannostaan. Materiaalia voi etsiä kirjailijan, teoksen, lajin tai kunnan mukaan. Eri hakuja voi myös yhdistää.
Webbplatsens språk: 
https://www.lounakirjailijat.net

Visa mera
Turun yliopiston kirjasto on koonnut V. A. Koskenniemen täydennetyn ja tarkistetun bibliografian, joka sisältää sekä erilaisissa lähdeteoksissa julkaistut bibliografiat että julkaisemattoman lehtileikkeiden bibliografian.
Webbplatsens språk: 
https://urn.fi/URN:ISBN:978-951-29-3992-3

Visa mera
Seinäjoen kaupunginkirjasto-maakuntakirjaston lastenosaston Teemaluetteloon on koottu kirjaston omista kokoelmista löytyviä satu-, kuva- ja tietokirjoja aiheittain. Teemaluetteloa kartutetaan jatkuvasti.
Webbplatsens språk: 
https://eepos.finna.fi/Content/lukemistosarjat_kouluille

Visa mera
Kokkolan kotiseutuaineistosta löytyvät Kokkolaa ja sen ympäristöä koskevaa kirjallisuutta ja viitteitä sisältävät Chydenica-kokoelma sekä Kotiseutumme Kokkola, Erik Henrik Holmin käsikirjoitukset, Annikki Wiirilinnan lehtikirjoituksia Erik Fordell-kokoelma ja Lohtaja-kokoelma.
Webbplatsens språk: 
https://www.kokkola.fi/vapaa-aika/kirjasto/kotiseutuaineisto/

Visa mera
Kirjallisuusluetteloon on kerätty ortodoksisuutta eri tavoilla käsitteleviä suomalaisia ja suomen kielelle käännettyjä teoksia vuodesta 1920 alkaen.
Webbplatsens språk: 
https://www.ortodoksi.net/index.php/Luokka:Kirjallisuus

Visa mera
Tietokannassa on tiedot suomalaisen (suomen- ja saamenkielisen sekä suomenruotsalaisen) kaunokirjallisuuden, kansanrunouden, lastenkirjallisuuden ja yleisen tietokirjallisuuden käännöksistä vuodesta 1853 alkaen. Käännöksiä voidaan hakea tekijän suku- tai etunimen, alkuteoksen, kääntäjän, käännöksen kielen, teoksen genren tai julkaisuvuoden mukaan.
Webbplatsens språk: 
http://dbgw.finlit.fi/kaannokset/

Visa mera
Viikin tiedekirjaston Vanha metsäkirjallisuus -kokoelman kotisivulla on sekä hakuvaihtoehto tietokantaan että selausmahdollisuus. Selaus toimii otsikoiden, tekijöiden sekä julkaisuajan mukaan. Vanha metsäkirjallisuus on luettavissa sivuilla pdf-muodossa.
Webbplatsens språk: 
https://helda.helsinki.fi/handle/10138/127

Visa mera
Katalogi esittelee noin sata alakouluun ja esiopetukseen sopivaa tietokirjaa. Teemoina mm. historia, keho ja mieli, eläimet, harrastukset ja ammatit sekä tosielämän esikuvia. Katalogin alussa on valmiita kysymyksiä, joita voi käyttää apuna tietokirjallisuutta käsiteltäessä.
Webbplatsens språk: 
https://www.suomentietokirjailijat.fi/media/julkaisut/tietokirjoja_alakouluun_2020_web.pdf

Visa mera
Katalogissa esitellään yli 100 kirjaa aihealueittain. Mukana on myös tehtäviä, joita voi käyttää apuna tietokirjallisuutta käsiteltäessä.
Webbplatsens språk: 
https://www.suomentietokirjailijat.fi/media/julkaisut/tietokirjoja-kouluun-2022_verkkoon.pdf

Visa mera
Punklioteekin punk-kirjakokoelma on suunnattu jäsenille, mutta listasta löytää hyvän koosteen punk-aiheisesta kirjallisuudesta.
Webbplatsens språk: 
https://www.punkmuseo.fi/jaseneksi/punklioteekki/

Visa mera
Täällä voi etsiä tietoa kirjoista, jotka on julkaistu selkokielellä.
Webbplatsens språk: 
https://selkokeskus.fi/selkokirjallisuus/selkokirjatietokanta/

Visa mera

Sidor