Webbplatsen är en ingång till mestadels kulturtidskrifter i Sverige. En del finlandssvenska tidskrifter finns också med. På webbplatsen finns sökbara listor på dels tryckta tidskrifter och dels nättidskrifter. Tidskrifterna bidrar också till innehållet på sajten med material ur sina utgåvor - essäer, artiklar, noveller, dikter och bilder - och tips om sådant som är på gång: evenemang, uppläsningar, debatter, fester, seminarier etc.
Webbplatsens språk: 
http://www.tidskrift.nu

Visa mera
Kurkijoki oli pitäjä luovutetulla alueella Karjalassa. Luettelo Kurkijokea käsittelevästä kirjallisuudesta sisältää monografioita ja tieteellisissä julkaisuissa ilmestyneitä artikkeleita. Lisäksi tietoa julkaisujen saatavuudesta.
Webbplatsens språk: 
http://www.kurkijoki.fi/kirjallisuus/kj_kirj0.html

Visa mera
Sisävesiliikenteen historian ja perinteen bibliografia sisältää 2600 kirjallisuusviitettä. Aineistohakuja voi tehdä esimerkiksi tekijän, teoksen nimen ja vesistöalueen mukaan.
Webbplatsens språk: 
http://www.riihisaari.info

Visa mera
Luettelo Kivennapaa käsittelevästä kirjallisuudesta.
Webbplatsens språk: 
http://www.kivennapa.fi/kkirjat.html

Visa mera
Bibliografia kaunokirjallisista teoksista, jotka käsittelevät esihistoriallisia aikoja tai joiden päähenkilöt ovat esihistoriallisten yhteisöjen jäseniä. Teoksia voi hakea nimeke- tai kirjailijahakemistosta tai kronologisesta hakemistosta. Useista kirjoista tiivistelmät ja kuvat kansista. Sivuilta löytyy myös mm. artikkeleita, joissa käsitellään esihistoriallista fiktiota genrenä.
Webbplatsens språk: 
http://www.trussel.com/f_prehis.htm

Visa mera
Hiitolan pitäjä sijaitsi Karjalassa luovutetulla alueella Laatokan rannikolla. Sivulla on luettelo aluetta koskevasta kirjallisuudesta.
Webbplatsens språk: 
http://www.hiitola.fi/?sivu=kirjallisuus

Visa mera
Tietokantatyyppinen sivusto Aku Ankan taskukirjoista. Sisältää jokaisen taskukirjan sisällön arviointeineen (myös kansikuvat) ja mielenkiintoista tilastotietoa, tutkimuksia ja artikkeleita.
Webbplatsens språk: 
http://www.perunamaa.net/taskarit

Visa mera
Sivuille on koottu luetteloita salapoliisi- ja rikosromaaneista, jotka ovat ilmestyneet sarjoina tai joissa esiintyy sama päähenkilö. Hakemistot kirjailijoista ja kirjoissa esiintyvistä henkilöistä; kummastakin hakemistosta voi hakea nimen, ammatin tai tapahtumapaikan mukaan. Osasta kirjailijoita myös henkilötietoja. Haku myös hakusanalla. Linkkejä kirjailijoita käsitteleville sivuille.
Webbplatsens språk: 
http://www.stopyourekillingme.com

Visa mera
Mika Waltari -seuran sivuilta löytyy bibliografiat kirjailijan teoksista ja niiden käännöksistä. Filmografiassa on tiedot Waltarin käsikirjoittamista ja hänen teksteihin perustuvista elokuvista.
Webbplatsens språk: 
http://www.mikawaltariseura.fi

Visa mera
Vinkkejä tietokirjoista, joiden teemoina ovat muun muassa ympäristö ja luonto, elämäntaito ja elämäntavat, tieto ja sen luotettavuus, historia, harrasteet, ruokakirjat ja urheilu.
Webbplatsens språk: 
https://www.suomentietokirjailijat.fi/medialle/julkaisut/tietokirjoja-kouluun-kirjakatalogi-2018.htm...

Visa mera
Sivuilla esitellään kovaksikeitetyn rikoskirjallisuuden amerikkalaisia tekijöitä. Selkeä hakemisto, henkilöbibliografiat ja alan tutkimuksen bibliografia.
Webbplatsens språk: 
https://detnovelcom.wordpress.com

Visa mera
Lukemo on Lastenkirjainstituutin tuottama sivusto, jossa esitellään uusimmat lasten- ja nuortenkirjat tietokirjoista kaunokirjallisuuteen. Sopivaa luettavaa voi etsiä hakutoimintojen, kirjalistojen ja vinkkien avulla. Työkaluja lukemiseen -sivulla on tehtäviä ja muita väyliä lukemisen maailmaan.
Webbplatsens språk: 
https://lukemo.fi/

Visa mera
Ruotsalainen laulu- ja musiikkiluettelo, jossa voi hakea tekijällä, kappaleen nimellä, nuottijulkaisun- tai kirjan nimellä, julkaisuvuodella ja myös osittain laulun tekstillä, joiltain osin luettelo sisältää kappaleiden alkusanoja ja kertosäkeitä.
Webbplatsens språk: 
https://katalog.visarkiv.se/lib/views/visolat/Default.aspx?item=89

Visa mera
Bibliografia sisältää muuttoliikkeisiin, kotoutumiseen, etnisiin suhteisiin ja vastaaviin aiheisiin liittyvää tutkimusta 1800-luvulta tähän päivään. Johdantokappaleessa tarkastellaan muuttoliiketutkimuksen kehitystä Suomessa 1970-luvulta lähtien ja pohditaan mahdollisia tulevaisuuden tutkimusteemoja.
Webbplatsens språk: 
https://siirtolaisuusinstituutti.fi/wp-content/uploads/2019/12/si-j-27-www.pdf

Visa mera
Ruotsalaisen kansanmusiikkia koskevan kirjallisuuden luettelo.
Webbplatsens språk: 
http://old.visarkiv.se/biblfolk.htm

Visa mera
Don DeLillolle omistetut sivut. Sivuilla on lyhyt elämäkerta ja bibliografia DeLillon teoksista. Teoksista on sivuun kerätty myös kansikuvia ja lyhyet selostukset sekä luettelo kirjailijan haastatteluista. Linkkejä.
Webbplatsens språk: 
http://perival.com/delillo/delillo.html

Visa mera
Koivu ja tähti -nuorisokirjallisuuden tietokanta sisältää bibliografian Suomessa julkaistusta nuortenkirjallisuudesta vuosilta 1543-1899, Agricolasta Topeliuksen aikaan. Tietokanta sisältää noin 2000 nimekettä, joista annetaan perustietojen (tekijä, kustantaja, alkuperä) lisäksi kuvausta sisällöstä, ulkoasusta ja kuvituksesta. Tietokannassa voi haun kohdistaa eri kenttiin (tekijä, nimeke, julkaisuvuosi ja -laji) sekä tehdä vapaasanahaun.
Webbplatsens språk: 
http://www.nettiposti.com/sni/tk/Kansi.html

Visa mera
Sisältää yli 14000 viitettä kirjoihin, artikkeleihin sekä konferenssijulkaisuihin.
Webbplatsens språk: 
http://www.bach-bibliographie.de/

Visa mera
Euroopan vanhimman ja Hollannin suurimman sarjakuvakauppa Lambiekin sarjakuvapiirtäjähakemisto, jossa on mukana yli 2000 piirtäjää eri puolilta maailmaa. Lyhyiden elämäkertatietojen lisäksi kultakin taiteilijalta on piirrosnäyte.
Webbplatsens språk: 
https://www.lambiek.net/comiclopedia/artist-compendium.html

Visa mera
Librarythingissä voi luoda luettelon omista kirjoistaan, lisätä niihin kuvailevia sanoja, arvostelun tai kuvauksen. Palvelussa voi tutustua muiden kirjallisuuden ystävien kokoelmiin, lukea muiden kuvauksia sekä etsiä itselleen sopivaa lukemista hakemalla esimerkiksi muuta kirjallisuuden kokoelmasta, jossa on omia kiinnostuksia lähellä olevaa materiaalia.
Webbplatsens språk: 
https://www.librarything.com/

Visa mera
Bibliografiaan on koottu tietoja eri kirjastojen, arkistojen ja museoiden kokoelmissa oleviin varhaismodernin ajan painatteisiin. Osasta löytyy myös linkki teoksen digitoituun versioon.
Webbplatsens språk: 
https://www.ustc.ac.uk/

Visa mera
Museovirasto on julkaissut verkossa luettelon, jossa esitellään Museoviraston vanhan kirjallisuuden kokoelma. Kokoelmaan kuuluu noin 4000 ennen vuotta 1850 painettua kirjaa. Julkaisu tarjoaa tietoa myös vanhan kirjallisuuden kokoelman synnystä ja vaiheista.
Webbplatsens språk: 
https://www.museovirasto.fi/uploads/Arkisto-ja-kokoelmapalvelut/librirarietcari.pdf

Visa mera
Lapin maakuntakirjaston Lappi-osastolla toimivan Suomen saamelaisen erikoiskirjaston sivulla on kuvaus kokoelmista sekä tietoa saamelaisista sekä saamenkielistä verkkomateriaalia.
Webbplatsens språk: 
https://lapinkirjasto.finna.fi/Content/saame

Visa mera
Aku Ankka -lehtien arkistossa voi tutkia lehtien sisältöä vuodesta ensimmäisestä lehdestä joulukuusta 1951 alkaen.
Webbplatsens språk: 
https://www.akuankka.fi/lehdet

Visa mera
Bibliografia sisältää viitetietoja suomalaisesta kuvataiteesta, joka koskee taide-elämää ennen vuotta 1970. Bibliografiassa on huomioitu suomalaisten kirjoittama, Suomessa julkaistu ja suomalaisten kirjoittama ulkomaista taidetta koskeva aineisto, käännöskirjallisuus sekä ulkomailla Suomen vanhemmasta kuvataiteesta julkaistu materiaali. Palvelu on linkitetty Kansallisgallerian kokoelmatietokantaan sekä sen kirjaston kokoelmatietokantaan.
Webbplatsens språk: 
http://kirjava.fng.fi/bibliografia/bibliografiat.php

Visa mera
Täällä voi kuunnella Kansalliskirjaston digitoimia tekijänoikeusvapaita kotimaisia äänitteitä.
Webbplatsens språk: 
https://www.doria.fi/handle/10024/66373

Visa mera
American Library Associationin julkaiseman Booklist -lehden verkkoversio sisältää arvosteluja, jotka on jaettu aikuisten, nuorten ja tietokirjallisuuden arvosteluihin ja esittelyihin. Lisäksi Booklistissa arvioidaan videoita, cd-romeja ja äänitteitä, uusimmissa numeroissa myös verkkoaineistoja. Sivuilla on myös bibliografioita sekä kirjailijahaastatteluja.
Webbplatsens språk: 
https://www.booklistonline.com

Visa mera
Lounais-Hämeen kotiseutukirjailijatietokanta sisältää tietoa alueen kirjailijoista ja heidän tuotannostaan. Materiaalia voi etsiä kirjailijan, teoksen, lajin tai kunnan mukaan. Eri hakuja voi myös yhdistää.
Webbplatsens språk: 
https://www.lounakirjailijat.net

Visa mera

Sidor