Arto Köykkä on tutkinut väitöskirjassaan, miten Pentti Saarikoski on valikoinut ja käyttänyt uskonnollista kieltä ja mitä tämä kieli kertoo hänen uskontoon ja maailmankatsomukseen liittyvistä ajatuksistaan.
Webbplatsens språk: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-951-51-2989-5

Visa mera
Uuden testamentin vuoden 2020 käännös on luettavissa Raamattu.fi-sivustolla. Piplia-sovelluksella sitä voi sekä lukea että kuunnella. Lukijana on näyttelijä Krista Kosonen.
Webbplatsens språk: 
https://raamattu.fi/ut2020

Visa mera
Yle Areenan sarjassa luetaan tekstejä juutalaisuuden merkittävistä kirjoista, kuten Vanhasta testamentista ja Talmudista. Jaksot sisältävät myös taustoittavia keskusteluosuuksia, joissa pyhät kirjoitukset asetetaan kulttuuriseen, uskonnolliseen ja historialliseen asiayhteyteen
Webbplatsens språk: 
https://areena.yle.fi/audio/1-4543177

Visa mera
Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan Youtube-kanavalla voi seurata jumalanpalveluksia ja kuunnella raamantuntekstejä, hartaudenharjoitusta sekä rukouksia. Pääsiäisenä kanavalle tuotetaan Via Crucis -lyhytelokuva.
Webbplatsens språk: 
https://www.youtube.com/channel/UCWmBV8AcVCgG9f9-PvRXtyg/featured

Visa mera
Antti Tuurin Uuden Jerusalemin ja Maan avaruuden tekstienväliset kytkennät Raamattuun. (Lisensiaatintyö, 1995),
Webbplatsens språk: 
http://urn.fi/URN:ISBN:951-45-8662-X

Visa mera
Suomalaisten yliopistojen (Helsinki, Joensuu, Åbo akademi) teologisten tiedekuntien yhteistyössä ylläpitämä sivu, jossa esitellään teologisen tutkimuksen tuloksia ja keskustellaan niiden pohjalta.
Webbplatsens språk: 
https://teologia.fi/

Visa mera
Tietoa Qumran luolista 40-luvulla löydetyistä raamattukäsikirjoituksista. Sivusto liittyy Kongressin kirjastossa pidettyyn näyttelyyn.
Webbplatsens språk: 
http://www.ibiblio.org/expo/deadsea.scrolls.exhibit/intro.html

Visa mera
British Libraryn verkkogallerian näyttelyssä on lähes seitsemänkymmenen pyhän teoksen kuvitetut esittelyt, Qumranin kääröistä lähtien. Listaa voi tutkia kronologisesti, uskonnoittain ja teemoittain. Kahdeksaa loistavaa teosta voi tutkia tarkemmin Turning the Pages -ohjelman avulla. Kirjoja voi lehteillä ja niihin liittyvät kommentit voi lukea tai kuunnella.
Webbplatsens språk: 
https://www.bl.uk/sacred-texts

Visa mera
Sivusto kertoo British Libraryssa olevista Gutenbergin Raamatuista - niiden historiasta, säilyttämisestä ja meneillään olevasta digitalisoinnista. Näytteitä paperi- ja papyrysversion eri kohdista haettavissa.
Webbplatsens språk: 
https://www.bl.uk/treasures/gutenberg/homepage.html

Visa mera
Raamattu viron kielellä.
Webbplatsens språk: 
https://www.piibel.net/

Visa mera
1600- ja 1700-luvun vaihteen tulkintaa edustava koko Raamatun selitysteos. Sivulla kieltä on muokattu 1800-luvun ruotsin mukaiseksi.
Webbplatsens språk: 
https://logosmappen.net/?page_id=161

Visa mera
Suomen evankelis-luterilaisen kirkon kirkolliskokouksen vuonna 1992 käyttöön ottama Raamatun suomennos. Raamatun tekstin lisäksi sivuilla on tietoa käännöksestä, Raamatun mitta- ja rahayksiköistä sekä lista Raamatun kirjoista ja niiden lyhenteistä. Raamattua voi käyttää sisällysluettelon tai hakusanaston avulla.
Webbplatsens språk: 
http://www.funet.fi/pub/doc/bible/html/finnish/1992/Raamattu.html

Visa mera
Raamattuhaun avulla voit hakea monipuolisesti sanoja, lauseita ja jakeita vuoden 1933/-38 suomenkielisestä raamatunkäännöksestä tai sen osista
Webbplatsens språk: 
https://www.koivuniemi.com/raamattu

Visa mera
Uuden ja Vanhan testamentin luennot, esitelmiä eri aiheista.
Webbplatsens språk: 
https://www.sley.fi/toiminta/raamattu-tutuksi/raamattuluennot/

Visa mera
Sivuilla luettavissa uusin virallinen norjalainen raamatunkäännös (1977/1985) sekä kirja- (bokmål) että uusnorjalaisessa (nynorsk) tekstimuodossa sekä uusi saamenkielinen (pohjoissaami) Uusi testamentti sekä Raamattu ukrainaksi.
Webbplatsens språk: 
https://www.bibelen.no

Visa mera
Useita Raamatun käännösversioita. Varustettu hakuominaisuuksin.
https://www.biblegateway.com/

Visa mera
Sivuilta pääsy Raamatun alkukielisiin teksteihin: heprean- ja araminkielisiin (vokaalisoimattomiin) sekä kreikkalaisiin. Haku jakeittain: sanasto ja kieliopillisia selityksiä. Lisäksi vertailumateriaaleina erilaisia englanninkielisiä käännöksiä, selityksiä ja hartaudellisia aineistoja..
https://www.blueletterbible.org

Visa mera
Suomalaisia raamatunkäännöksiä: 33/38 alaviitteineen, Raamattu 33/38, Biblia 1776, Coco Pyhä Raamattu 1642, Se Wsi Testamentti 1548, Vanha Testamentti 1552 (osia)
Webbplatsens språk: 
http://www.finbible.fi

Visa mera
Uuden Testamentin kreikkalais-suomalainen sanakirja.
Webbplatsens språk: 
http://hdl.handle.net/10138/16155

Visa mera
Evankelisen herätysliikkeen suomenkielinen organisaatio. Tietoa liikkeen toiminnasta, historiasta ja opinkorostuksista sekä lähetysjtyöstä.
Webbplatsens språk: 
https://www.sley.fi

Visa mera
Codex sinaiticus on 350-luvulta peräisin oleva Raamattu-käsikirjoitus. Sen teksti on kreikkaa ja se sisältää ensimmäisen kokonaisena säilyneen Uuden testamentin. Julkaisussa on kuva alkuperäisen koodeksin sivusta sekä transkriptio (kreikaksi). Käännös on toistaiseksi saatavilla vain osasta tekstiä.
Webbplatsens språk: 
https://codexsinaiticus.org/en/

Visa mera
Sisältää Gutenbergin Raamatun 1400-luvulta kokonaisuudessaan digitoituna, valittuja kohtia Vulgatasta viidelle kielelle käännettyinä sekä tietoa Johannes Gutenbergista.
Webbplatsens språk: 
http://www.gutenbergdigital.de/gudi/start.htm

Visa mera
Tietoa ja esimerkkejä raamatunkäännöksistä ja -käännöstyöstä.
Webbplatsens språk: 
https://www.piplia.fi/

Visa mera
Palvelu tarjoaa valikoiman raamatunkäännöksiä vertailtavaksi. Sivulla voi valita 1-3 raamatunkäännöstä luettavaksi rinnakkain.
https://raamattu.uskonkirjat.net

Visa mera
Raamattu.fi sisältää raamatunkäännöksiä, taustamateriaaleja sekä tietoa käännöksistä. Kirjautumalla saa käyttöönsä muun muassa käännökset muilla kielillä sekä tietopankin Raamatun henkilöistä, kulttuurista ja käsitteistä. Myös tekstin jakaminen muistiinpanot ja tekstin jakaminen onnistuvat kirjautuneena.
https://raamattu.fi/

Visa mera
Kirkon julkaisemaa viittomakielistä aineistoa evankelis-luterilaisista kirkollisista toimituksista (kaste, häät, hautajaiset, konfirmaatio, messut, virret), Raamatusta, uskosta ja rukouksesta.
https://viittomakieli.evl.fi/

Visa mera
Mikael Agricola kirjoitti suomentamaansa Uuteen testamenttiin 450 reunahuomautusta, joiden lähteinä ovat Lutherin Raamattu ja ruotsalainen Kustaa Vaasan Raamattu. Simo Heinisen kirjasta käy ilmi, miten Agricola suomensi molempien lähtötekstiensä huomautuksia.
Webbplatsens språk: 
https://oa.finlit.fi/site/books/m/10.21435/su.206/

Visa mera
Raamattuopetus.fi:n on kerätty Kansanlähetysopiston opetusmateriaalia, keskustelutilaisuuksia, saarnoja ja hartauksia vuosien varrelta.
Webbplatsens språk: 
https://kansanlahetysopisto.fi/raamattuopetus/

Visa mera
Kansanlähetyksen materiaalipankista löytyy oppaita, oppimateriaaleja, askarteluohjeita sekä muita materiaaleja evankelis-luterilaisesta uskosta sekä Raamatusta.
Webbplatsens språk: 
https://kansanlahetys.fi/materiaalipankki/

Visa mera

Sidor