Suomen perustuslaki: valtiojärjestyksen perusteet, perusoikeudet, eduskunta ja kansanedustajat, tasavallan presidentti ja valtioneuvosto, lainsäädäntö, valtiontalous, kansainväliset suhteet, lainkäyttö, laillisuusvalvonta, hallinnan järjestäminen ja itsehallinto, maanpuolustus.
Webbplatsens språk: 
https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990731

Visa mera
Claes Wilhelm Gyldén (1802-1872) oli maanmittauksen ja metsänhoidon ylihallituksen ylitirehtööri vuosina 1854-72. Toimiessaan maanmittausinsinöörinä maanmittaushallituksessa vuosina 1837-1843 Gyldén julkaisi Suomen kaikkien silloisten kaupunkien kaupunkikartat, yhteensä 31 karttalehteä. Nämä asemakaavakartat painettiin kaikki samassa koossa 50,8 x 65,9 cm. Tästä johtuen karttojen mittakaavat vaihtelivat asteikkojen 1:3200 – 1:10000 välillä. Kaupungin asemakaavan lisäksi jokaisessa kartassa on yleissilmäyskartta, julkisten rakennusten luettelo sekä niiden sijainti. Karttojen digitaaliset kopiot ovat osa Kansalliskirjasto Pelasta kirja -kokoelmaa, ja ne vapaasti käytettävissä.
Webbplatsens språk: 
https://www.doria.fi/handle/10024/58895

Visa mera
Uusi Aika -verkkonäyttely tarkastelee sotien jälkeistä ja 1950-luvun muotoilua. Esillä ovat ajankohdan keskeiset muotoilijat sekä useita vähemmän tunnettuja muotoilijoita, valmistajia ja tuotteita, yhteensä 1300 kohdetta. Näyttely perustuu Designmuseon esine-, kuva- ja arkistokokoelmiin.
Webbplatsens språk: 
http://uusiaika.kokoelma.fi/index.aspx

Visa mera
SA-kuva-arkisto sisältää noin 170 000 Suomen talvi-, jatko- ja Lapin sodan ajan valokuvaa. Kokoelmassa on kuvia maa-, meri- ja ilmavoimista sekä kotirintamalta.
Webbplatsens språk: 
http://sa-kuva.fi/

Visa mera
Sivustolla julkaistaan Kansallisgallerian kokoelmista Hugo Simbergin ottamien valokuvien negatiiveja, Simbergin lähettämiä kirjeitä, luonnoksia sekä aineistojen luettelointitietoja.
Webbplatsens språk: 
http://www.lahteilla.fi/simberg/#fi/info/1030/0

Visa mera
Täällä kerrotaan 14 paikallista tarinaa Varsinais-Suomesta ajalta jolloin Suomi itsenäistyi. Paikallismuseoiden kertomissa tarinoissa kuvataan, miten monet pienet tapahtumat ja tekijät yhdessä vaikuttivat maamme kehitykseen viime vuosisadan alkupuolella.
Webbplatsens språk: 
http://www.varsinaissuomi1917.fi/

Visa mera
Näyttely kertoo Suomesta ja suomalaisuudesta esittelemällä yhden esineen kultakin itsenäisyyden vuodelta. Joukossa ovat mm. pettuleipä, Aino Aalto -lasi, Jopo ja Koijärven kettinki. Esineistä kerrotaan kolmellatoista eri kielellä.
https://www.100objects.fi/suomi

Visa mera
Täällä voi tutustua Suomenlinnan historian venäläiseen aikakauteen. Sveaborgiksi nimetty linnoitus siirtyi Venäjän keisarikunnalle vuonna 1908. Venäläinen aika linnoituksessa kesti vuoteen 1918 saakka. Näyttely kertoo mm. Viaporin sotilaallisesta merkityksestä, tekniikan kehityksestä, rakentamisen uudistuksista ja kasarmin arjesta.
Webbplatsens språk: 
http://suomenlinna.fi/krepostsveaborg/

Visa mera
Täällä kerrotaan Suomen Pankin toiminnasta sisällissodan aikana sekä siitä, miten sota vaikutti Suomen rahatalouteen ja maksuvälineisiin.
Webbplatsens språk: 
https://www.suomenpankki.fi/1918

Visa mera
Suomen kansallisen laajakaistatoimiston sivusto tarjoaa tietoa laajakaistasta ja laajakaistan rakentamisen rahoitusmahdollisuuksista. Sivuilla on tietoa myös laajakaistan tarjonnasta ja digitalisaation etenemisestä Suomessa.
Webbplatsens språk: 
https://www.maaseutu.fi/laajakaistainfo

Visa mera
Kotimaisten kielten keskuksen julkaisu sisältää noin 5 000 suomenkielistä ja 700 ruotsinkielistä sukunimiehdotusta. Julkaisu on tarkoitettu avuksi niille, jotka haluavat ottaa käyttöön kokonaan uuden sukunimen.
Webbplatsens språk: 
https://www.kotus.fi/julkaisut/nimijulkaisut/ehdotuksia_uusiksi_sukunimiksi

Visa mera
Elonet on Kansallisen audiovisuaalisen instituutin tarjoama tietokanta ja suoratoistopalvelu. Se sisältää tietoja suomalaisista elokuvista sekä Suomessa levityksessä olevista elokuvista. Elonetissa on katsottavissa Kavin omistamat pitkät elokuvat. Lisäksi löytyy tuhansia mainos-, dokumentti- ja lyhytelokuvia sekä muita filmikatkelmia yli sadan vuoden ajalta.
Webbplatsens språk: 
https://elonet.finna.fi/

Visa mera
Suomen Eduskunnan historia -tietopaketti sisältää tietoa Eduskunnan syntyvaiheista, säätyvaltiopäivien vakiintumisen ajasta, Eduskuntauudistuksesta vuonna 1906, Eduskunnasta autonomian aikana sekä Suomen itsenäisyyden aikana. Sivuilla on esitelty tietoa aikakausien poliittisista tapahtumista, ajankuvaa ja sanasto. Historiaan voi myös tutustua videoiden avulla.
Webbplatsens språk: 
https://www.eduskunta.fi/FI/naineduskuntatoimii/historia/Sivut/default.aspx

Visa mera
Nuorten eduskunta -sivun selkeä ja havainnollinen paketti siitä, kuinka lakeja säädetään Suomessa. Klikkaa auki vaihe vaiheelta.
Webbplatsens språk: 
https://www.eduskunta.fi/FI/NuortenEduskunta/nain_lakeja_tehdaan/Sivut/default.aspx

Visa mera
Nuorten eduskunnan Demokratian polku -kokonaisuudessa kuvataan Suomen edustuksellisen kansanvallan kehittymistä Porvoon valtiopäivistä nykyaikaan lyhytelokuvilla.
Webbplatsens språk: 
https://www.eduskunta.fi/FI/NuortenEduskunta/demokratian-polku/Sivut/default.aspx

Visa mera
Esineitä ja piirustuksia Designmuseon kokoelmista, kuten Ab Iris Oy:n ja Arabian keramiikkaa, luonnoksia ryijyistä ja muista tekstiileistä sekä Louis Sparren huonekalupiirustuksia.
Webbplatsens språk: 
https://www.finna.fi/Search/Results?filter%5B%5D=building%3A%220%2Fdesignmuseo%2F%22

Visa mera
EMMAn, Espoon modernin taiteen museon, sivuilla on tietoa näyttelyistä, tapahtumista ja museo-opetuksesta. Taidemuseon tiedotuslehden voi ladata omalle koneelle pdf-tiedostona.
Webbplatsens språk: 
https://emmamuseum.fi/

Visa mera
Amos Rex on yksityinen taidemuseo, joka toimii Helsingin keskustassa taiteen ja kaupunkikulttuurin kohtaamispaikkana ja luo näyttelyitä erityisesti kokeilevasta nykytaiteesta, 1900-luvun modernismista ja muinaisista kulttuureista.
Webbplatsens språk: 
https://amosrex.fi/

Visa mera
Vaasassa sijaitsevan Pohjanmaan museon sivusto esittelee museon kokoelmia sekä kertoo yhteystiedot ja aukioloajat. Sivuilta löytyvät myös museossa esillä olevien ajankohtaisten näyttelyiden tiedot ja Pohjanmaan museon kirjastoluettelo.
Webbplatsens språk: 
https://vaasankaupunginmuseot.fi/pohjanmaan-museo/museo/pohjanmaan-museo/

Visa mera
Julkaisuun on koottu tiedot Suomen rannikon 87 ekologisesti tärkeästä alueesta. Mm. meriliikenne, rantarakentaminen ja merituulivoiman rakentaminen lisääntyvät merialueella. Raportin tarkoituksena on tukea alueiden suojelua ja kestävän käytön suunnittelua.
Webbplatsens språk: 
http://hdl.handle.net/10138/312221

Visa mera
Ateneumin Helene Schjerfbeckin näyttelyn yhteydessä julkaistu esittely kertoo taiteilijan elämästä, kehityksestä taidemaalarina sekä persoonasta. Sivulla on kuvia Schjerbeckin tuotannosta, mm. sarja omakuvia.
Webbplatsens språk: 
https://ateneum.fi/nayttelyt/maailmalta-loysin-itseni/

Visa mera
Muumien luojan Tove Janssonin elämästä kertova kokonaisuus, jossa kuvataan lapsuuden kotia, Toven opintoja ja matkustelua, saarielämää sekä kehitystä taiteilijana.
Webbplatsens språk: 
https://www.moomin.com/fi/tove-jansson/

Visa mera
Suomen sotien lastensiirroista kertova näyttelyyn on koottu sotalasten omia kokemuksia, auttajatahojen mietteitä sekä vanhempien ja sijaisvanhempien tunteita. E-kirjastosta löytyy aihetta käsittelevää kirjallisuutta.
Webbplatsens språk: 
http://www.sotalapset.fi/index.html

Visa mera
Kansalliset kaupunkipuistot ovat arvokkaita kulttuuri- ja luonnonmaisemien ja virkistysalueiden kokonaisuuksia. Sivustolla on kohde-esittelyt, karttoja ja historiatietoa tässä vaiheessa kymmenestä kaupungista, mm. Forssasta, Hangosta, Heinolasta, Hämeenlinnasta, Kokkolasta ja Kotkasta.
Webbplatsens språk: 
https://kansallisetkaupunkipuistot.fi/

Visa mera
Suomen kirjallisuuden tiedotuskeskus edistää suomalaisen kirjallisuuden tuntemusta ulkomailla sekä suomalaisen kirjallisuuden kääntämistä. Keskuksen sivuilla on tietoa kääntäjille tarkoitetusta tuesta sekä tietokanta, josta voi etsiä suomalaisen kirjallisuuden käännöksiä muihin kieliin.
Webbplatsens språk: 
https://fili.fi/

Visa mera
Palvelu kokoaa ja jakaa tietoa Suomessa tehtävästä tutkimuksesta, kuten suomalaisesta tutkimusjärjestelmästä, julkaisuista ja hankkeista. Myöhemmin on tulossa tietoja mm. Suomessa toimivista tutkijoista ja näiden tuottamista tutkimusaineistoista.
Webbplatsens språk: 
https://tiedejatutkimus.fi/fi/

Visa mera

Sidor