Suomen luonnonsuojeluliiton kampanjasivusto esittelee Suomen itsenäisyyden juhlavuoden luontokohteita, jotka edustavat maantieteellisesti ja luonnoltaan mahdollisimman hyvin koko maata.
Webbplatsens språk: 
http://100luontohelmea.fi/

Visa mera
Kotimaisten kielten keskuksen teemasivulla tarkastellaan Suomea ja suomalaisuutta kielen ja kielentutkimuksen näkökulmasta. Aiheina ovat muun muassa nimet ja paikannimet, myytit, sananparret sekä kielimaiseman muutos.
Webbplatsens språk: 
https://www.kotus.fi/nyt/teemakoosteet/ympari_ampari_suomalaisuutta

Visa mera
Matkailureitti esittelee Alvar Aallon arkkitehtuurikohteita ympäri Suomen aina pääkaupunkiseudulta Rovaniemelle asti. Arkkitehtuurin ohella reitille on koottu matkailupalveluja, kuten ravintoloita, majoituspaikkoja ja museoita.
Webbplatsens språk: 
https://visit.alvaraalto.fi/

Visa mera
Täällä esitellään monipuolisesti erilaisia matkakohteita ja reittiehdotuksia Suomessa.
Webbplatsens språk: 
https://100syyta.fi/

Visa mera
Oppaaseen on koottu tiedot Suomen kesä- ja talvileirintäpaikoista sekä matkaparkeista. Oppaassa on myös leiriytymiseen liittyviä ohjeita, vinkkejä ja tietoa karavaanareille tarkoitetuista palveluista. Leirintäoppaan beta-versio on kaikkien vapaassa käytössä vuoden 2019 ajan.
Webbplatsens språk: 
https://leirintaopas.fi/

Visa mera
Kansalliset kaupunkipuistot ovat arvokkaita kulttuuri- ja luonnonmaisemien ja virkistysalueiden kokonaisuuksia. Sivustolla on kohde-esittelyt, karttoja ja historiatietoa tässä vaiheessa kymmenestä kaupungista, mm. Forssasta, Hangosta, Heinolasta, Hämeenlinnasta, Kokkolasta ja Kotkasta.
Webbplatsens språk: 
https://kansallisetkaupunkipuistot.fi/

Visa mera
Kansalliskirjaston kokoelmassa on luettavissa digitoituina Suomea koskevaa tai suomalaisten kirjoittamaa maantiedettä ja matkailua käsittelevää kirjallisuutta 1600-luvulta 1900-luvun alkuun. Valikoimassa on muun muassa maantieteen oppikirjoja, matkaoppaita ja matkakirjoja.
Webbplatsens språk: 
https://digi.kansalliskirjasto.fi/collections?id=201

Visa mera
Cultura-säätiön verkkojulkaisu suomalaisesta nykykulttuurista venäjäksi ja suomeksi. Julkaisussa nostetaan esille suomalaisia projekteja, kerrotaan perinteistä, tuotetaan soittolistoja sekä suositellaan kirjoja, paikkoja, elokuvia jne. Cultura-säätiön tehtävänä on kehittää Suomen venäjänkielisten osallisuutta yhteiskunnassa ja edistää kotoutumista.
Webbplatsens språk: 
https://culturalist.fi/

Visa mera
Itämeri.fi kokoaa yhteen useiden eri laitosten tuottamaa tietoa kaikille merestä kiinnostuneille. Palvelussa voi tutustua mm. Itämeren luontoon ja sen muutoksiin, merentutkimuksen osa-alueisiin ja tutkijoiden työhön. Meriaineistot.fi ja Merihavainnot.fi sisältävät avoimia paikkatieto- ja tutkimusaineistoja. Opi ja tutki –kokonaisuus tarjoaa tietoa ympäristökasvatuksen tueksi. Itämeri nyt –osiossa on reaaliaikaista tietoa meriveden korkeudesta, sinilevätilanteesta ja laivaliikenteestä. Sivustolla on vinkkejä myös matkailuun ja vapaa-ajanviettoon merellä. Kuvapankin valokuvat ovat vapaasti käytettävissä ei-kaupallisiin tarkoituksiin.
Webbplatsens språk: 
https://www.itameri.fi/fi-FI

Visa mera
Palveluun on koottu monipuolisesti Lounais-Suomea kuvaavia karttoja. Sieltä löytyy yleis-, teema-, ja matkailukarttoja sekä ympäristötutkimukseen ja kaavoitukseen liittyviä karttoja. Sivut tarjoavat tietoa myös paikkatietopalveluista, yhteistyöhankkeista ja paikkatietoalan kehityksestä.
Webbplatsens språk: 
https://www.lounaistieto.fi/

Visa mera
Luonnonsuojelija-lehden vinkit retkeilykohteista, joihin pääsee julkisilla liikennevälineillä. Julkaistu Luonnonsuojelija-lehdessä 2/2019.
Webbplatsens språk: 
https://www.sll.fi/2019/05/20/top10-julkisilla-saavutettavaa-luontokohdetta/

Visa mera
Ylen Vaihtoehtoinen matkatoimisto tarjoaa vinkkejä kotimaanmatkailuun.
Webbplatsens språk: 
https://yle.fi/aihe/a/20-10001005

Visa mera
Palvelusta löytyy erilaisia matkailureittejä, opaskarttoja ja nähtävyyksiä niin kaupunki- kuin luontoympäristössäkin eri puolilta Suomea. Kohteita myös muista maista.
Webbplatsens språk: 
https://citynomadi.com/

Visa mera
Pyöräilyharrastajille tarkoitettu kartta- ja reittipalvelu, jonne rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä kohteita. Yksityishenkilöille tarjotut palvelun perusominaisuudet ovat maksuttomia.
Webbplatsens språk: 
https://jalki.fi/

Visa mera
Täällä voi tutustua kiinteistöjen kauppahintatilastoihin, Suomen pinta-aloihin kunnittain sekä Maanmittauslaitoksen vuositilastoihin.
Webbplatsens språk: 
https://www.maanmittauslaitos.fi/tietoa-maanmittauslaitoksesta/organisaatio/tilastot

Visa mera
Retkipaikka esittelee luontokohteita aina Ahvenanmaalta Lappiin asti.
Webbplatsens språk: 
https://retkipaikka.fi/

Visa mera
Peli, jossa voi opetella Suomen kaupunkien sijaintia.
Webbplatsens språk: 
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2020/04/08/tiedatko-tarkalleen-missa-tampere-on-osaatko-sijoittaa-oulu...

Visa mera
Kyläteistä valtaväyliin sisältää Suomen pääteiden kuvauksia ja historiaa. Sivuilla on tietoa teiden luokituksesta, numeroinnista ja merkittävimmistä muutoksista. Sen lisäksi löytyy silloista, lautoista, losseista ja eritasoliittymistä kertovat tietopaketit sekä blogi.
Webbplatsens språk: 
https://www.mattigronroos.fi/w/index.php/Etusivu

Visa mera
Kansalaisen karttapaikasta voi etsiä osoitteella, paikannimellä, karttanumerolla sekä koordinaateilla karttaa. Karttojen kokoja voi muuttaa ja sivuilta voi tilata painetun kartan tai tulosteen. Karttapaikan käytön avuksi tarjotaan myös käyttäjätukea.
Webbplatsens språk: 
https://asiointi.maanmittauslaitos.fi/karttapaikka/

Visa mera
Maahanmuuttajille suunnattu kokonaisuus Suomesta, suomalaisista ja suomen kielestä. Täällä voi tutustua myös kuuteen maahanmuuttajaan ja heidän ajatuksiinsa.
Webbplatsens språk: 
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/05/26/mun-suomi-jotta-ymmartaisit-suomea-paremmin

Visa mera
Matkailun edistämiskeskuksen julkaisema matkailuportaali Suomesta kiinnostuneille. Sivusto sisältää Suomi-oppaan, ohjeita matkan suunnitteluun sekä yhteisöllisen Our Finland-osuuden.
https://www.visitfinland.com

Visa mera
Palvelusta voi etsiä matkailu- ja retkeilykohteita sekä tapahtumia eri puolilta Suomea. Aihealueita ovat kulttuuri, lapsille, festivaalit, urheilu, ulkoilu ja luonto. Tiedot on koottu muun muassa Metsähallituksen, Museoviraston ja Suomen Ympäristökeskuksen palveluista. Finterestiä voi käyttää 16 kielellä.
https://www.finterest.fi/

Visa mera
Sivuilla esitellään Suomen leirintäalueet lyhyesti. Suomen kartalta voi valita alueen, ja sitä kautta edelleen eri paikkakunnilla sijaitsevat leirintäalueet. Sivuilla esitellään myös pohjoismainen Camping-kortti, jonka voi myös tilata sivujen kautta.
Webbplatsens språk: 
https://www.camping.fi

Visa mera
Kirjoita kunta ja katuosoite, saat kartan, josta näkyy kohde talon tarkkuudella. Reittihaulla voit laskea ajoreittien pituuksia Suomen paikkakuntien välillä. Palvelu antaa myös ajo-ohjeen ja kertoo, mitä palveluita reitin varrella on. Hakee myös muiden Euroopan maiden osoitteita ja reittejä.
Webbplatsens språk: 
https://www.fonecta.fi/kartat

Visa mera
Hakku-palvelun avulla voi hakea ja ottaa käyttöön erilaisia geologisia aineistoja. Palvelusta löytyvät Suomen geologiaan kytkeytyvä paikkatieto, dokumentit ja metatiedot 1800-luvulta alkaen.
Webbplatsens språk: 
https://hakku.gtk.fi/?locale=fi

Visa mera
Geologian tutkimuskeskuksen karttapalvelussa voi valita eri aineistoja näytettäväksi päällekkäin ja säätää niiden läpinäkyvyyttä. Palvelussa yhdistyvät korkeusmalliaineisto, maa- ja kallioperäkartat sekä ilmakuvat. Mukana on myös Ympäristökeskuksen aineistoja.
Webbplatsens språk: 
https://gtkdata.gtk.fi/maankamara/

Visa mera
Hakemiston tavoitteena on kuvata kaikki kotimaiset paikkatietoaineistot, joita tarjotaan ulkopuoliseen käyttöön, esim. erilaiset kartat, hallintorajat, kaavat, kiinteistörekisteri.
Webbplatsens språk: 
https://www.paikkatietohakemisto.fi

Visa mera
Suomen luonnontilaisia vesiputouksia esittelevä sivusto tarjoaa myös yleistietoa putouksista ja vesivoimasta.
Webbplatsens språk: 
https://www.suomenvesiputoukset.fi/

Visa mera

Sidor