Paikkatietopalveluun julkaistaan katsottavaksi yleisön saataville kymmeniä tuhansia ilmakuvia, joista vanhimmat ovat 1930-luvulta. Niitä voi käyttää hyväksi esimerkiksi tutkimustyössä, mutta myös sukututkimuksessa ja paikallishistoriaa tutkiessa. Kuvan saa näkyviin zoomaamalla kartaan merkittyjä alueita.
Webbplatsens språk: 
https://kartta.paikkatietoikkuna.fi/?zoomLevel=1&coord=525406_7159061&mapLayers=801+100+default,3400...

Visa mera
Pyöräilyharrastajille tarkoitettu kartta- ja reittipalvelu, jonne rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä kohteita. Yksityishenkilöille tarjotut palvelun perusominaisuudet ovat maksuttomia.
Webbplatsens språk: 
https://jalki.fi/

Visa mera
Paikkatietolaitos FGI:n sivut kertovat laitoksen tehtävistä, tutkimuksesta, julkaisuista ja palveluista.
Webbplatsens språk: 
https://www.maanmittauslaitos.fi/tutkimus

Visa mera
Geologian tutkimuskeskusen kartoista löytyvät Suomen kallioperäkartat, Suomen maaperäkartan yleistys, malmikaivokset, teollisuusmineraalilouhokset, rakennuskiviluohimot ja korukiviesiintymät.
Webbplatsens språk: 
https://www.gtk.fi/palvelut/aineistot-ja-verkkopalvelut/karttapalvelut/

Visa mera
John Nurmisen Säätiön tarkoituksena on suomalaisen merenkulun kulttuuriperinteen vaaliminen. Sivuilla esitellään säätiön toimintaa, säätiön kartta-, taide- ja meriantiikkikokoelmia sekä kerrotaan näyttelyistä, joissa säätiö on mukana.
Webbplatsens språk: 
https://johnnurmisensaatio.fi/

Visa mera
Kansalaisen karttapaikasta voi etsiä osoitteella, paikannimellä, karttanumerolla sekä koordinaateilla karttaa. Karttojen kokoja voi muuttaa ja sivuilta voi tilata painetun kartan tai tulosteen. Karttapaikan käytön avuksi tarjotaan myös käyttäjätukea.
Webbplatsens språk: 
https://asiointi.maanmittauslaitos.fi/karttapaikka/

Visa mera
Karttapalvelusta voi etsiä ja tulostaa Metsähallituksen metsästys- ja kalastuskohteiden sekä retkeilykohteiden karttoja. Palvelusta löytyvät pienriistan metsästysalueet, virkistys- ja viehekalastuskohteet sekä pyydyslupa-alueet. Valtion yleisten vesialueiden kartat ovat niin ikään nähtävissä, kuten myös kansallispuistojen ja muiden suojelualueiden sekä Lapin erämaa-alueiden kartat.
Webbplatsens språk: 
https://www.retkikartta.fi

Visa mera
Kasviatlaksen (Suomen putkilokasvien levinneisyyskartaston) perustana on Luonnontieteellisen keskusmuseon kasvimuseon Kastikka-tietokanta. Tietokannassa on havaintoja jo 1960-luvun puolivälistä lähtien. Kartastoja voi tarkastella hakemalla kasvin nimellä tai koordinaatilla. Kartoissa havainnollistetaan lajin yleisyyttä sekä havaintojen tuoreutta.
Webbplatsens språk: 
https://kasviatlas.fi/

Visa mera
Hakku-palvelun avulla voi hakea ja ottaa käyttöön erilaisia geologisia aineistoja. Palvelusta löytyvät Suomen geologiaan kytkeytyvä paikkatieto, dokumentit ja metatiedot 1800-luvulta alkaen.
Webbplatsens språk: 
https://hakku.gtk.fi/?locale=fi

Visa mera
Geologian tutkimuskeskuksen karttapalvelussa voi valita eri aineistoja näytettäväksi päällekkäin ja säätää niiden läpinäkyvyyttä. Palvelussa yhdistyvät korkeusmalliaineisto, maa- ja kallioperäkartat sekä ilmakuvat. Mukana on myös Ympäristökeskuksen aineistoja.
Webbplatsens språk: 
https://gtkdata.gtk.fi/maankamara/

Visa mera
Kartasta voi etsiä osoitteita joko tekstihakuna tai klikkaamalla karttaa.
Webbplatsens språk: 
https://kartta.helsinginseutu.fi/

Visa mera
Vantaan kartta- ja paikkatietopalvelussa voi tutkia kaupunkikartta, osoitekarttaa, ajantasa-asemakaavaa, ortoilmakuva, yleiskaavayhdistelmä sekä yleiskaavaehdotusta. Palvelussa on lisäksi historiallisia karttoja.
Webbplatsens språk: 
https://kartta.vantaa.fi

Visa mera
Vantaan kaupunki on koonnut karttoja ja oppaita vantaalaisista pyöräilykierroksista. Myös koko esite on tulostettavissa pdf:nä.
Webbplatsens språk: 
https://www.vantaa.fi/fi/asuminen-ja-ymparisto/liikenne/pyoraliikenne/pyorailyreitit-vantaalla

Visa mera
Turun saaristossa kulkevan Saariston rengastien esittely. Tietoja lauttaliikenteestä ja linkitys tarpeellisimpiin aikatauluihin, kuvagalleria, joka sisältää kuvia reitin varrelta ja tietoja uusista matkailukohteista. Lisäksi matkavihjeitä ja yhteenveto sivuston sisällöstä saksaksi.
Webbplatsens språk: 
https://visitparainen.fi/fi/saariston-rengastie/

Visa mera
Etelä-Kymenlaakson kartat ja kunnallistekniset suunnitelmat kartalla.
Webbplatsens språk: 
https://karttapalvelu.kotka.fi

Visa mera
Palvelukartalta löytyy Espoon, Helsingin, Kauniaisten, Vantaan ja Kirkkonummen julkiset toimipisteet ja niiden palvelut, kuten koulut, päiväkodit, ja terveysasemat. Kartalta voi nähdä myös luonnonsuojelualueet, kaupunginosajaottelun sekä postinumeroalueet.
Webbplatsens språk: 
https://palvelukartta.hel.fi/fi/

Visa mera
Rautalammin kunnan kotisivu, joka sisältää tietoa kunnan organisaatiosta, palveluista, yritystoiminnasta, tapahtumista sekä matkailuinformaatiota ja karttoja. Sivuilla on tietoa myös kunnan kouluista ja seudun vaellusreiteistä.
Webbplatsens språk: 
https://www.rautalampi.fi

Visa mera
Sivulla on kerhon historiaa, tietoa karttaharrastuksesta, julkaisuja sekä yhteystiedot.
Webbplatsens språk: 
https://blogs.helsinki.fi/chartarum-amici/

Visa mera
Digitoituja karttoja tiedemies ja tutkimusmatkailija A. E. Nordenskiöldin keräämästä karttakokoelmasta.
Webbplatsens språk: 
https://www.doria.fi/handle/10024/97216

Visa mera
Europeana.eu -palveluun on koottu eurooppalaisten museoiden, gallerioiden, arkistojen, kirjastojen ja audiovisuaalisten kokoelmien aineistoja digitaalisessa muodossa. Europeana tarjoaa hyödynnettäväksi miljoonien eurooppalaisten kulttuurikohteiden tiedot. Mukana on maalauksia, valokuvia, esineitä, kirjoja, sanomalehtiä, päiväkirjoja, asiakirjoja, elokuvia ja äänitteitä. Portaalista voi hakea myös suomalaista kulttuuriperintöaineistoa, muun muassa äänitteitä, museoesineitä, taidekuvia, vanhoja sanomalehtiä, kirjeitä, luonnontieteellistä aineistoa ja videoita eri kulttuurilaitoksista.
Webbplatsens språk: 
https://www.europeana.eu/fi

Visa mera
Verkkokokoelma sisältää 1600-luvun maakirjakarttoja (geometriset maakirjat) digitoituina kuvatiedostoina. Kartta-aineisto sisältää fyysisen ympäristön kuvailun lisäksi myös taloudellisia ja verotuksellisia tietoja. Karttoja voi hakea lääniluettelosta tai karttakuvasta.
Webbplatsens språk: 
https://jyx.jyu.fi/handle/123456789/14138

Visa mera
Tietokantaan on koottu karttoja Suomen alueilta 1600-luvulta aina 1950-luvulle saakka. Kartat on ryhmitelty käyttötarkoituksen mukaan, esimerkkeinä maakirjakartat, tilus- ja kyläkartat, kaupunkikartat ja sotilaskartat. Sivuilta löytyy myös kartta-aiheisia tutkimuksia, tietopaketti maanmittauksen kehityksestä 1600- ja 1700-luvuilla Suomessa sekä Heikki Rantatuvan biografia.
Webbplatsens språk: 
https://expo.oscapps.jyu.fi/s/vanhakartta/page/etusivu

Visa mera
Kansallisarkisto on digitoinut kokonaisuudessaan pitäjänkartaston, joka on yksi Kansallisarkiston käytetyimmistä aineistoista.
Webbplatsens språk: 
https://astia.narc.fi/uusiastia/kortti_aineisto.html?id=2382910588

Visa mera
Verkkopalveluun on koottu luovutetun Karjalan alueen karttoja, jotka on piirretty ennen vuotta 1939. Paikannimiä on yhteensä noin 40 000. Paikannimien lisäksi hakuja voi tehdä myös sukunimillä.
Webbplatsens språk: 
https://www.karjalankartat.fi

Visa mera
Kansallisarkisto on digitoinut Helsinkiä koskevat uudistuskartat. Uudistuskartat ovat maanmittareiden käsin valmistamia jäljennöksiä maanmittausasiakirjoista. Karttojen lisäksi ne sisältävät jakokirjoja, rajapyykkiselityksiä, pöytäkirjoja sekä muita asiakirjoja.
Webbplatsens språk: 
https://astia.narc.fi/uusiastia/aineistot.html?haku=%7B%22searchTarget%22%3A%22aineisto%22%2C%22sear...

Visa mera
Helsingin historiaa kuvien, videoiden ja karttojen muodossa.
Webbplatsens språk: 
https://helsinkiennen.fi/

Visa mera
Ylen ohjelmasarjassa Tähtitieteen historiaa toimittaja Sisko Loikkanen haastattelee asiantuntijoita. Osissa käsitellään arkeoastronomiaa, tähtitieteen juuria Babyloniassa, Kreikan tähtitiedettä, kopernikaanista vallankumousta, Tyko Brahea ja Johannes Kepleriä, Newtonia ja painovoiman teoriaa, Einsteinia, aurinkokelloja, astrolabeja, armillaaripalloja ja karttoja sekä Suomen tähtitieteen historiaa.
Webbplatsens språk: 
https://areena.yle.fi/podcastit/1-50032311

Visa mera
Maanmittauslaitoksen sivulta löytyvät kartta- ja kuvapalvelu, maanmittauspalvelu, huoneisto- ja kiinteistöpalvelu sekä paikkatieto.
Webbplatsens språk: 
https://maanmittauslaitos.fi/

Visa mera
Geologian tutkimuskeskuksen kallioperäkartoista löytyvät Suomen kallioperäkartat.
Webbplatsens språk: 
https://gtkdata.gtk.fi/Kalliopera

Visa mera

Sidor