Kansallisen audiovisuaalisen instituutin elokuvia ja oheisaineistoja Finnassa. Katsottavana on klassikoita, kuten Kulkurin valssi ja Juurakon Hulda, sekä dokumentteja, videoklippejä ja still-kuvia.
Webbplatsens språk: 
https://finna.fi/Search/Results?limit=0&filter%5B%5D=~sector_str_mv%3A%220%2Farc%2F%22&filter%5B%5D=...

Visa mera
Täällä voi lukea Musiikkiarkiston julkaisemia kirjoja, jotka käsittelevät suomalaista populaarimusiikkia ja sen tekijöitä. Tarjolla on e-kirjoja äänilevyn historiasta, pophistoriasta, viihdemusiikista, jazzista sekä säveltäjistä ja muusikoista.
Webbplatsens språk: 
https://www.musiikkiarkisto.fi/oa/

Visa mera
Suomen museoviraston arkistoaineistoa käsittävät Kansatieteen käsikirjoitusarkisto, Keruuarkisto, Arkeologinen keskusarkisto, Merihistorian arkistot, Rakennushistorian osaston arkistot.
Webbplatsens språk: 
https://www.museovirasto.fi/fi/kokoelma-ja-tietopalvelut/arkisto

Visa mera
Ruotsin Valtionarkiston sivuilta löytyy opastusta ja reitti arkistojen materiaalien käyttöön, myös karttoja sekä ohjeita sukututkijalle.
Webbplatsens språk: 
https://sok.riksarkivet.se/

Visa mera
Kokoelmatietokanta Sinettiä voi käyttää kaupunginarkistossa säilytettävien asiakirjojen hakuun. Tietokannassa on viitetiedot Helsingin kaupungin virastojen ja laitosten, toimikuntien ja komiteoiden tuottamista, pääosin yli 20 vuotta vanhemmista asiakirjoista. Sinetissä on myös yksityisarkistojen viitetietoja. Joitain aineistoja löytyy digitoituina.
Webbplatsens språk: 
https://yksa.disec.fi/Yksa4/public/HELKA/

Visa mera
Kuva-aineistoa sekä siihen liittyviä tekstejä ja dokumentteja entisestä Neuvostoliitosta. Materiaali on peräisin museoiden, arkistojen ja muiden laitosten kokoelmista. Helpoin tapa lähestyä aineistoa on galleria, jonka vaihtuvassa näyttelyssä esitellään arkiston parhaita paloja. Sivuilla on hakumahdollisuus, samoin joissakin tietokannoissa. Kokoelmista on myös luetteloita, joista osa on venäjäksi, osa englanniksi. Kuva-arkistoa täydennetään jatkuvasti.
Webbplatsens språk: 
https://www.russianarchives.com/

Visa mera
Seppo Eskola käsittelee tutkimuksessaan verohallinnon kirjanpitoa Ruotsissa 1500-luvun puolivälissä. Tutkimuksessa tarkastellaan muun muassa sitä, kuinka kirjanpidon prosessi toimi ja millaisia kirjanpitoaineistoja tuotettiin. Empiirisesti tutkimus keskittyy Lounais-Suomessa sijaitsevaan Juhana III herttuakuntaan.
http://urn.fi/URN:ISBN:978-951-51-6872-6

Visa mera
Lähteillä-sivusto esittelee poimintoja Kuvataiteen keskusarkiston kokoelmista: asiakirjoja, valokuvia, lehtileikkeitä ja painatteita.
Webbplatsens språk: 
http://www.lahteilla.fi/

Visa mera
Täällä voi kuunnella Ylen arkistojen musiikkiesityksiä, konsertteja, studiotuotantoja ja radio-ohjelmia. Edustettuina ovat eri musiikinlajit taidemusiikista viihteeseen. Soiva arkisto kertoo myös tarinoita taiteilijoista. Mukana ovat suomalaisen säveltäjät, sanoittajat, sovittajat, solistit, kuorot ja orkesterit. Äänitteiden valikoimaa täydennetään jatkuvasti, ja palveluun on tulossa myöhemmin myös filmejä ja televisio-ohjelmia.
Webbplatsens språk: 
https://areena.yle.fi/audio/ohjelmat/57-52YW4vkOg

Visa mera
Täällä voi tutustua Tukholman ja tukholmalaisten historiaan. Stockholmskällan sisältää yli 30 000 kuvaa, karttoja, äänitiedostoja, asiakirjoja ja kirjallisuusvinkkejä museoiden, arkistojen ja kirjastojen kokoelmista. Palvelusta löytyy valmiita oppimateriaalikokonaisuuksia ja vinkkejä oppitunneille.
Webbplatsens språk: 
https://stockholmskallan.stockholm.se/

Visa mera
Finnassa voi tutustua Åbo Akademin säätiön taidekokoelmiin sekä säätiön hallinnoimien Ett Hem -museon, Sibelius-museon ja taiteilijakoti Casa Haartmanin aineistoihin.
Webbplatsens språk: 
https://saa.finna.fi/?lng=fi

Visa mera
Topoteekki on alusta, jolla julkaistaan kotiseutuaineistoja ja paikallishistoriaa. Tarjolla on kuvia, äänitteitä, asiakirjoja, esineitä jne. Suomessa on tällä hetkellä 15 Topoteekkia, eri puolilla Eurooppaa niitä on lukuisia.
Webbplatsens språk: 
https://www.topothek.at/fi/

Visa mera
Professori Jaakko Frösénin (Helsingin yliopisto)artikkeli muinaisen Aleksandrian kirjaston historiasta. Artikkeli liittyy Helsingin yliopiston huippuyksikön Antiikin ja keskiajan kreikankieliset asiakirjat, arkistot ja kirjastot-projektiin.
Webbplatsens språk: 
https://journal.fi/tt/article/view/58423/20065

Visa mera
Sota-arkiston tiedoista tehty tietokanta Suomen sodissa 1939-1945 kaatuneista, kadonneista tai sotavammoihin kuolleista. Tietokannassa on yli 94 000 henkilöä, joita voi etsiä sukunimen, etunimen, syntymä- tai kuolinajan mukaan tai kunnittain.
Webbplatsens språk: 
https://www.sotasampo.fi/fi/casualties/

Visa mera
Tietoa ja digtioituja aineistoja Yhdysvaltojen kansallisarkistossa säilytettävistä historiallisista asiakirjoista ja dokumenteista. Myös oppimateriaaleja.
Webbplatsens språk: 
https://www.archives.gov/

Visa mera
Täällä voi tarkastella Helsingin kaupunginarkiston aineistoja kuten karttoja, piirustuksia ja asiakirjoja. Kaupunginarkiston aineistot muodostuvat pääasiassa Helsingin kaupungin entisten virastojen ja nykyisten toimialojen tuottamista asiakirja-aineistoista, mutta kokoelmiin kuuluu myös Helsingissä toimineiden tahojen yksityisarkistoja.
Webbplatsens språk: 
https://hka.finna.fi/

Visa mera
Ainan kautta voi selata Varsinais-Suomen museoiden kokoelmia. Kokoelmien hallintaan ja hakuun kehitetystä Ainasta löytyy satojatuhansia erilaisia esineitä, valokuvia, arkistoaineistoja ja taidetta. Kaikille avoimessa käyttöliittymässä näkyy objektien ja aineistojen perustietoja. Ainaan tallennetaan myös museo-objekteihin liittyviä tietoja ja kuvia.
Webbplatsens språk: 
https://museo.disec.fi/Yksa4/public/TMK/

Visa mera
Harvardin yliopiston tuottama verkkopalvelu kokoaa yhteen tiedonlähteitä Neuvostoliiton historian tutkimukseen. Suurin osa aineistoista on vapaasti saatavilla. Palvelun kautta löytyy myös yli 200 linkkiä entisen Neuvostoliiton alueen eri arkistoihin.
Webbplatsens språk: 
https://dccollection.share.library.harvard.edu/

Visa mera
Aikakone esittelee Suomen Elinkeinoelämän Keskusarkiston kokoelmissa olevia aineistoja. Sieltä löytyy videoita, mainoksia, piirustuksia ja asiakirjoja eri vuosikymmeniltä: Suomen Sokerin etikettejä, Finnairin julisteita, Arabian lehtimainoksia, Instrumentariumin silmälasimuotia sekä kolme Suomen Taiteilijaseuran joululehteä 1800-luvulta.
Webbplatsens språk: 
http://www.elka.fi/aikakone/

Visa mera
Täällä voi katsella dokumenttielokuvia, uutiskatsauksia, mainosfilmejä ja fiktiota. Aikajana ulottuu autonomian ajalta 2000-luvulle. Aineisto on KAVIn elokuva-arkiston ja radio- ja televisioarkiston kokoelmista.
Webbplatsens språk: 
https://kavi.finna.fi/elavamuisti/

Visa mera
Palvelussa voi hakea ja selata saamelaisiin ja saamelaiskulttuuriin liittyviä digitaalisia aineistoja. Aineistot ovat peräisin eri muistiorganisaatioiden kokoelmista ympäri Eurooppaa.
https://www.nuohtti.com/?lng=fi

Visa mera
Europeana heraldican kartalla on mahdollista paikallistaa kuntia, kihlakuntia, kirkollisia alueita ja muita aluetyyppejä sekä hoveja, sätereitä, rälssitiloja ja tiloja sekä linnoja, kirkkoja ja muita rakennuksia.
Webbplatsens språk: 
https://heraldica.narc.fi/kartta.html?lang=fi

Visa mera
Aleksandriaan perustetun uuden kirjaston esittely, muinaisten Aleksandrian kirjastojen historiaa.
Webbplatsens språk: 
http://www.bibalex.org/en

Visa mera
Designarkisto on Suomen Elinkeinoelämän Keskusarkiston yhteyteen perustettu suomalaisen muotoilun arkisto. Arkisto ottaa vastaan aineistoja muotoilijoilta ja yrityksiltä. Sivuilla on tuotteiden, tekijöiden ja yritysten esittelyjä.
Webbplatsens språk: 
https://designarkisto.fi/

Visa mera
Johan Knut Harju oli perinteenkerääjä, joka tallensi erityisesti yhteiskunnan marginaaleissa eläneiden ihmisten elämää ja perinnettä. Sivustolla voi tutustua SKS:n arkistoon tallennettuun aineistoon. Kokoelma sisältää muun muassa omakohtaisia kuvauksia asunnottomuuden kokemisesta ja korvikealkoholista, paikallistarinoita Helsingistä, yömajahaastatteluita, vankila- ja huoltolaperinnettä, lapsuuden, nuoruuden ja sota-ajan muistelua sekä aiheita kuvittavia piirroksia.
Webbplatsens språk: 
https://aineistot.finlit.fi/exist/apps/harju/index.html

Visa mera
Palveluun on koottu Päivälehden arkiston arkistoluettelot sekä runsaasti digitoituja aineistoja. Saatavilla on esimerkiksi sanomalehtimies ja poliitikko Eero Erkon arkisto, uutispiirtäjä Rafael Rindellin piirustuskokoelma, runoilija ja kulttuurivaikuttaja J. H. Erkon kirjeenvaihtoa ja taiteellista tuotantoa sekä Sanoma-konsernin vuosikertomukset. Päivälehden arkistoon voi tutustua myös Finnan kautta.
Webbplatsens språk: 
https://yksa.disec.fi/Yksa4/public/PLA/

Visa mera
Inarin kunnankirjaston kokoama suullinen perinnearkisto, jossa aiheina ovat elinkeinoihin, savotoihin, matkailu- ja sotahistoriaan, jälleenrakennukseen ja tiestörakentamiseen liittyvä tietous. Arkistossa on myös valokuvia, kirjoituksia ja kuvatallenteita.
Webbplatsens språk: 
https://tarinoideninari.fi/

Visa mera