Yksityishenkilön sivut turkkilaisesta lyriikasta. Tietoa runoilijoista ja runoja sekä turkiksi että englanniksi käännettynä.
Webbplatsens språk: 
http://www.cs.rpi.edu/~sibel/poetry

Visa mera
Englantilaisen romantiikan runoilijan kunniaksi tehdyillä sivuilla on elämäkerta, runoja ja kirjeenvaihtoa.
http://www.john-keats.com

Visa mera
Saima Harmaja -seuran sivustossa valotetaan Saima Harmajan elämän kulkua, hänen tuotantoaan sekä annetaan näytteitä hänen runoudestaan ja päiväkirjoistaan. Sivuilla on myös valokuvia taiteilijasta. Lisäksi seuraa kertoo tavoitteistaan, toiminnastaan ja kokoonpanostaan sivuilla.
Webbplatsens språk: 
http://www.saimaharmaja.fi/

Visa mera
Täällä voi selata SLS:n kokoelmissa säilytettäviä Edith Södergranin valokuvia. Suurin osa kuvista on runoilijan kotikylästä Raivolasta sekä Sveitsin vuosilta 1911-1914.
Webbplatsens språk: 
https://www.finna.fi/Collection/sls.SLSA+566/Home?lookfor=&type=AllFields&page=1&view=grid&limit=100

Visa mera
Kirjailijan, museon ja kirjailijan nimikkoseuran esittely sekä tietoa Lauri Viita 100 vuotta -juhlavuoden tapahtumista.
Webbplatsens språk: 
http://www.lauriviitamuseo.fi/

Visa mera
Jussi Hyvärinen tarkastelee väitöskirjassaan musiikin merkitystä sekä sanan ja musiikin keskinäistä suhdetta Osip Mandelštamin lyriikassa.
Webbplatsens språk: 
http://www.poesia.fi/sana-palaa-musiikkiin/

Visa mera
Runoudesta iloa, lohtua ja elämänfilosofiaa. Runosuositusten ja teosten esittelyjä kirjaston sivulle ovat tehneet mm. kirjailijat.
Webbplatsens språk: 
https://www.helmet.fi/fi-FI/Tapahtumat_ja_vinkit/Vinkit?filter=Runous

Visa mera
Kirjassa käsitellään avantgardea suomalaisessa taiteessa ja kulttuurissa 1900-luvun alusta nykypäivään. Teoksessa esitellään taiteilijoita ja ryhmiä sekä arvioidaan niiden yhteyttä kansainväliseen avantgardeen. Lisäksi tarkastellaan avantgarden ja modernismin vastaanottoa suomalaisessa kritiikissä ja taiteen instituutioissa.
Webbplatsens språk: 
https://oa.finlit.fi/site/books/e/10.21435/tl.267/

Visa mera
Pentti Holapan esittelyn lisäksi koko tuotannon esittely runo- ja proosanäytteineen. Sivustossa on lähdeluettelo sekä mahdollisuus lähettää kirjailijalle kysymyksiä.
Webbplatsens språk: 
http://www.penttiholappa.net

Visa mera
Runografi pyrkii katalogisoimaan ja arvioimaan kaikki vuoden 2021 jälkeen julkaistut runoteokset. Kritiikkejä kirjoittavat Johanna Osváth, Maiju-Sofia Pitkänen, Sofia Blanco Sequeiros, Reeta Holopainen, Aura Nurmi, Tuomas Aitonurmi, Janne Löppönen, Helga West ja Veera Kiurujoki.
Webbplatsens språk: 
https://runografi.fi/

Visa mera
Nihil Interit -yhteisö julkaisee nuoren sukupolven sekä suomalaista että käännösrunoutta. Verkkosivut sisältävät ajankohtaisasioista, yhdistyksen toiminnan esittelyn, arvostelupalvelun sekä TuliSavu-listan, jonka välityksellä saa ajankohtaistietoa yhdistyksen toiminnasta.
Webbplatsens språk: 
https://www.nihilinterit.fi/

Visa mera
Lyrikline.org on kansainvälinen runoussivusto, jossa on esillä runoja ja runokäännöksiä yli 50 kielellä. Alkuperäisiä runoja voi kuunnella runoilijoiden itsensä lukemina. Mukana on myös suomalaisten runoilijoiden runoja ja käännöksiä eri kielille.
Webbplatsens språk: 
https://www.lyrikline.org/en/home/

Visa mera
Sivuilla on tietoa Tampereella järjestettävästä runofestivaalista, kirjailijaesittelyjä ja videoita aiemmista tapahtumista.
Webbplatsens språk: 
https://www.annikinkatu.net/runofestivaali/index.htm

Visa mera
Puheenvuoroja nykyrunouden yhteiskunnallisuudesta etsii vastauksia kysymykseen, miten ajatella runouden ja yhteiskunnan suhdetta tänä päivänä. Teos sisältää tekstejä 2000-luvun keskeisiltä runoilijoilta ja kirjallisuuskentän toimijoilta.
Webbplatsens språk: 
https://poesia.fi/teokset/puheenvuoroja-nykyrunouden-yhteiskunnallisuudesta/

Visa mera
The Academy of American Poets:in ylläpitämät sivut, joilla tietoa yli 400:sta pääosin amerikkalaisesta runoilijasta. Jokaisen runoilijan sivulla lyhyt elämänkerta, valokuvia, runoja, tuotannonesittely ja lisälinkkejä. Haku mahdollista sekä runoilijan nimen että runon nimen mukaan.
Webbplatsens språk: 
https://poets.org/

Visa mera
Walt Whitman- archive sisältää Walt Whitmanin elämäkerran, käsikirjoituksia transkriptioina sekä kuvina, teosluettelon sekä kirjallisuusarvioita Whitmanin teoksista. Sivustossa on myös kirjallisuusluettelo aiheesta, kuvia sekä äänite, jossa Whitman lukee runonsa America.
Webbplatsens språk: 
https://whitmanarchive.org/

Visa mera
Elmer sisältää tietoa kauniaislaisista kirjailijoista ja heidän tuotannostaan. Tietokannassa on lisäksi runo-, romaani- ja tietokirjallisuusluetteloita Kauniaisten kaupunginkirjaston kotiseutukokoelmaan kuuluvasta aineistosta.
Webbplatsens språk: 
https://www.elmerinfo.net

Visa mera
J. H. Erkon elämää ja elämäntehtävää valottavaan sivustoon on koottu tiedot hänen elämäntaipaleestaan, tuotannostaan kirjailijana ja toimistaan toimittajana. Sivustossa on lisäksi kerrottu Erkon toiminnasta suomalaisuusaatteen puolesta.
Webbplatsens språk: 
https://www.jherkko.fi/

Visa mera
Ville Niittynen tarkastelee tutkimuksessaan sitä, millä tavoin Runebergin uskonnolliset näkemykset erosivat pietistien näkemyksistä. Filosofian osalta pääpaino on niissä vaikutteissa, jotka Runeberg sai romantiikan filosofiasta ja hegelismistä. Poliittinen tarkastelunäkökulma sisältää puolestaan herätysliikkeiden sosiologista analysointia, Runebergin omien poliittisten kantojen erittelyä sekä hänen asemaansa säätynsä edustajana ja oman sukupolvensa mielipidevaikuttajana.
Webbplatsens språk: 
https://urn.fi/URN:ISBN:978-951-29-7896-0

Visa mera
SLS on julkaissut runoilija Kerstin Söderholmin (1897–1943) päiväkirjat verkossa. Mukana on myös kirjeitä ja kaunokirjallisia käsikirjoituksia sekä Hedvig Raskin artikkeli Söderholmin elämästä ja työstä.
Webbplatsens språk: 
https://soderholm.sls.fi

Visa mera
Nykyrunouden antologia, joka päivittäin tarjoaa uutuuskirjoissa tai aikakauslehdissä ilmestyneen runon. Arkistossa voi hakea runoilijan ja runon nimellä. Mahdollisuus hakea uutuuskirjoja ja kirja-arvosteluja.
Webbplatsens språk: 
https://poems.com/

Visa mera
Täällä voi tutustua runoilija Isa Aspin (1853–1872) tuotantoon ja henkilöhistoriaan. Sivuilla on julkaistu Aspin kirjeenvaihtoa, runojen käsikirjoituksia, päiväkirjoja, hänen toimittamiaan lastenlehtiä sekä muita käsikirjoituksia.
Webbplatsens språk: 
https://expo.oscapps.jyu.fi/s/isa-asp/page/welcome

Visa mera
Sivuilla on runoja seitsemältä tunnetulta nykyrunoilijalta sekä viitteitä valikoituihin bibliografisiin lähteisiin sekä tietoja runoilijoista. Sivuilta on myös linkki The Atlantic Monthly lehteen, jossa on julkaistu runoja samoilta runoilijoilta.
Webbplatsens språk: 
http://www.ibiblio.org/ipa

Visa mera
Klassisen, englanninkielisen runouden hakemisto. Sisältää noin 6700 runoa noin 780 runoilijalta. Haku kirjailijan tai runon nimen mukaan. Lisäksi aiheenmukainen hakemisto.
Webbplatsens språk: 
https://www.theotherpages.org/poems/

Visa mera
Klassisen ranskankielisen runouden arkisto. Sisältää noin 3000 runoa, joita voi hakea runoilijan nimen, runon nimen tai yksittäisen säkeen mukaan.
Webbplatsens språk: 
https://www.bonjourpoesie.fr/

Visa mera
Englanninkielisen runouden online-kokoelma varhaiselta keskiajalta nykypäivään. Hakumahdollisuus kirjailijan, ensimmäisen säkeen, aikajanan ja asiansanan avulla.
Webbplatsens språk: 
http://rpo.library.utoronto.ca

Visa mera

Sidor