Tecknings- och målarkonsten i Finland

Fler länkar från menyn Ämnen
Den här tjänsten innehåller digitaliserade orginalbrev som Albert Edelfelt skrev till sin mor Alexandra Edelfelt. I samband med varje brev ges referat av brevets innehåll. Tjänsten uppdateras kontinuerligt. Sammanlagt kommer upp mot 1300 brev från åren 1867−1901 att ingå. Tjänsten innehåller också digitaliserade fotografier av Edelfelts verk och skisser.
Webbplatsens språk: 
http://edelfelt.sls.fi/

Visa mera
Sivustolla julkaistaan Kansallisgallerian kokoelmista Hugo Simbergin ottamien valokuvien negatiiveja, Simbergin lähettämiä kirjeitä, luonnoksia sekä aineistojen luettelointitietoja.
Webbplatsens språk: 
http://www.lahteilla.fi/simberg/#fi/info/1030/0

Visa mera
Finnaan on koottu Ferdinand, Magnus ja Wilhelm von Wrightin tekemiä muotokuvia, maisemia, lintumaalauksia sekä eläin- ja kasvikuvituksia.
Webbplatsens språk: 
https://tinyurl.com/y7nl69zj

Visa mera
Ateneumin Taiteijoiden Ruovesi -näyttelyn taideteoksia ja taitelijoita esittelevä sivu. Pirkanmaan Ruoveden maisemia ovat ikuistaneet mm. Hugo Simberg, Akseli Gallen-Kallela, Werner Holmberg ja Ellen Thesleff.
Webbplatsens språk: 
https://ateneum.fi/nayttelyt/taiteilijoiden-ruovesi/

Visa mera
Frame tukee taiteen ammattilaisten kansainvälistä toimintaa, toimijoiden yhteistyötä Suomessa ja ulkomailla sekä toimii nykytaiteen tiedotuskeskuksena. Sivuilta löytyy tietoa Framen apurahoista, sen tarjoamasta ohjelmasta, Venetsian biennaaleista sekä nykytaiteesta alana. Taiteilijoille löytyy ohjeita, mm. kansainväliseen toimintaan. Framesta löytyy myös taidegallerioiden yhteystiedot sekä taidegalleriatilastoja.
Webbplatsens språk: 
https://frame-finland.fi/

Visa mera
Reidar Särestöniemen museon sivuilla on yhteystietojen ja aukioloaikojen lisäksi joitakin kuvia taiteilijan tuotannosta ja tietoa hänen elämästään. Museokokonaisuuteen kuuluu myös taiteilijan lapsuudenkoti Särestö.
Webbplatsens språk: 
https://www.sarestoniemimuseo.com/

Visa mera
Tutkimus, jossa esitellään 1800-luvun lopun ja 1900-luvun alun suomalaisten kirkkojen alttaritauluja, niiden tekijöitä ja heidän esikuviaan sekä arvioidaan teosten synnyttämiä keskusteluja.
Webbplatsens språk: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-951-39-6166-4

Visa mera
Gallen-Kallelan museo on julkaissut valokuvia Akseli Gallen-Kallelan kokoelmasta. Kuvat on julkaistu lisenssillä, joka sallii niiden vapaan käytön ja muokkaamisen. Kuvien lähteenä on mainittava Gallen-Kallelan museo.
Webbplatsens språk: 
https://www.flickr.com/photos/gallen-kallelanmuseo

Visa mera
Ateneumin Helene Schjerfbeckin näyttelyn yhteydessä julkaistu esittely kertoo taiteilijan elämästä, kehityksestä taidemaalarina sekä persoonasta. Sivulla on kuvia Schjerbeckin tuotannosta, mm. sarja omakuvia.
Webbplatsens språk: 
https://ateneum.fi/nayttelyt/maailmalta-loysin-itseni/

Visa mera
Muumien luojan Tove Janssonin elämästä kertova kokonaisuus, jossa kuvataan lapsuuden kotia, Toven opintoja ja matkustelua, saarielämää sekä kehitystä taiteilijana.
Webbplatsens språk: 
https://www.moomin.com/fi/tove-jansson/

Visa mera
Kansallisgalleria on julkaissut Flickrissä taiteilija Hugo Simbergin ottamia valokuvia vuosilta 1891–1917. Kuvia voi käyttää vapaasti, mutta lähde on mainittava.
Webbplatsens språk: 
https://www.flickr.com/photos/finnishnationalgallery/sets/72157649370205747/

Visa mera
Galleria taidelainaamo G12 kuvataiteilijat, heidän teoksiaan ja kuvausta heidän taiteellisesta työstään.
Webbplatsens språk: 
http://www.galleria12.fi/fi/Taiteilijat.html

Visa mera
Tom of Finlandin kirjeenvaihtoa Postimuseon verkkonäyttelyssä. Kirjeitä voi myös kuunnella. Lukijoina ovat Ville Virtanen ja Mikael Davies.
Webbplatsens språk: 
https://www.postimuseo.fi/fi/kirjeiden-tom-of-finland

Visa mera
Här kan du bekanta sig med utvalda verk ur utställningen Historier inom finsk konst med en audioguide.
Webbplatsens språk: 
https://ateneum.fi/guidningar/audioguide/audioguide-till-ateneums-samlingar/?lang=sv

Visa mera
Emman modernin taiteen opetusmateriaalit koulujen käyttöön. Tarjolla on tehtäviä taiteesta ja taideteoksista, taustamateriaaliksi on tarjolla taitelijoiden haastatteluja.
Webbplatsens språk: 
https://emmamuseum.fi/opettajille/etaopetusmateriaali-kouluille/

Visa mera
Kortfilmerna presenterar kända konstverk ur Ateneums samlingar. Filmerna lyfter fram detaljer och nya sidor av konstverken. Materialet innehåller också förslag hur man kan använda dem som undervisningsmaterial.
Webbplatsens språk: 
https://ateneum.fi/nayttelyt-nyt/historier-inom-finsk-konst-kortfilmer/?lang=sv

Visa mera
Maalauksia ja grafiikkaa Ateneumin taidemuseon kokoelmista. Esittelyssä on 125 teosta, kaupunkinäkymiä, saaristoa, tuntureita jne.
Webbplatsens språk: 
https://www.kansallisgalleria.fi/fi/galleries/4cu205

Visa mera
Täällä voi tutustua Martta Wendelinin henkilöhistoriaan ja elämäntyöhön taidemaalarina ja kuvittajana. Blogissa on kirjoituksia Wendelinin postikorttitaiteesta, kuvituksista ja maalauksista.
Webbplatsens språk: 
https://www.marttawendelin.fi/

Visa mera
Taiteilija Mathilda Rotkirchin (1813–1842) matkapäiväkirja ja luonnoskirja kulttuuri- ja sivistysmatkalta Saksaan, Sveitsiin, Italiaan ja Ranskaan vuosina 1840-1841.
Webbplatsens språk: 
https://finna.fi/Search/Results?lookfor=%22slsa+1070%3A97%22&type=AllFields&view=grid

Visa mera
Svenska litteratursällskapet i Finland on julkaissut 1310 kirjettä, jotka Albert Edelfelt kirjoitti äidilleen Alexandra Edelfeltille vuosina 1867–1901. Henkilöhistorian ohella kirjeet kertovat suomalaisen taiteen kultakaudesta ja 1800–luvun lopun eurooppalaisesta kulttuurihistoriasta. Verkkopalvelussa on mukana myös Sirpa Kähkösen suomennokset 232 kirjeestä, jotka on aiemmin julkaistu Anna Kortelaisen toimittamassa kirjassa. Palvelu sisältää myös Edelfeltin maalauksia ja piirustuksia Kansallisgallerian kokoelmista.
Webbplatsens språk: 
https://edelfelt.sls.fi/fi/

Visa mera
Patrik Nybergin tutkimus käsittelee Helene Schjerfbeckin omakuvia ja haastaa aiemmat, taiteilijan henkilöhistoriaan nojanneet omakuvien tulkinnat. Kirjassa tarkastellaan Schjerfbeckin omakuvia kuvan ja katsojan välisen vuorovaikutuksen näkökulmasta.
Webbplatsens språk: 
https://helda.helsinki.fi/bitstream/handle/10138/305552/maalatut.pdf?sequence=1&isAllowed=y

Visa mera
Näyttelyssä on teoksia muun muassa Marcus Collinilta, Antti Favénilta, Karin Hildéniltä, Einar Ilmonilta, Eero Järnefeltiltä ja Helene Schjerfbeckiltä ja Eva Törnwall-Collinilta. Teos- ja taiteilijaesittelyjen ohella mukana on runsaasti tausta-aineistoa ja kuvamateriaalia.
Webbplatsens språk: 
https://taidekotikirpila.fi/1920-luku-kirpilan-kokoelmassa/

Visa mera
Eeli Aallon Oulu-aiheisten maalausten virtuaalinäyttely sekä taidemaalarin muuta tuotantoa ja muistelmat.
Webbplatsens språk: 
http://www.ouka.fi/100kuvaa

Visa mera

Sidor