Artsy on verkkopalvelu taiteesta kiinnostuneille. Se kokoaa yhteen taitelijat, taidemuseot, galleriat ja taidekaupan. Artsy sisältää kuvia, artikkeleja ja oppimateriaaleja. Sivustolla voi tutustua niin nykytaiteeseen kuin taidehistorian merkkiteoksiinkin.
Webbplatsens språk: 
https://www.artsy.net/

Visa mera
Sivuilla esitellään maailman taiteen historiaa aikajanan avulla ja aiheittain. Hakemistosta löytyvät taiteilijat nimen mukaan.
Webbplatsens språk: 
https://www.metmuseum.org/toah/

Visa mera
Taidekoulussa tutustutaan kuvallisiin sommittelukeinoihin, kuten muotoon, viivaan sekä valoon ja varjoon. Tehtävien avulla voi tutkia myös värejä, liikettä ja perspektiiviä. Sivustolta löytyy myös taidesanasto sekä tarinoita taiteesta.
Webbplatsens språk: 
https://serlachius.fi/suunnittele-vierailusi/koululaisohjelmat/taidekoulu/

Visa mera
Teatterikorkeakoulun Tila, kuva, aatteet -luentosarjan oheismateriaaliksi laadittu aineisto kuvaa taidehistorian pääpiirteitä 1800-luvun loppuun asti. Arkkitehtuurin ja kuvataiteen lisäksi mukana on myös viittauksia teatterin, tanssin ja oopperan ilmiöihin.
Webbplatsens språk: 
https://disco.teak.fi/tila/

Visa mera
Ateneumin taidemuseon kokoelmasta on julkaistu korkearesoluutioisina valokuvina valikoima maalauksia ja esineitä maailmanlaajuisessa Google Art projektissa.
Webbplatsens språk: 
https://artsandculture.google.com/partner/ateneum-art-museum

Visa mera
Artbleen on koottu taidehistorian merkkihahmoja. Heistä annetaan henkilöhistoriatiedot, kuvausta taiteesta sekä valokuvia teoksista.
Webbplatsens språk: 
https://www.artble.com/

Visa mera
Metropolitan Museum of Artin vapaasti luettavia ja ladattavia taideaiheisia kirjoja.
Webbplatsens språk: 
https://www.metmuseum.org/art/metpublications/titles-with-full-text-online?searchtype=F

Visa mera
1200-1700-luvun eurooppalaista taidetta, painopiste keskiajan ja renessanssin taiteella. 5000 digitoitua kuvaa, useista merkittävistä taiteilijoista elämäkertatietoja. Yli 2750 kuvaa Unkarin taiteen historiasta, maalauksista ja veistoksista.
Webbplatsens språk: 
https://www.wga.hu/

Visa mera
Bibliografia sisältää viitetietoja suomalaisesta kuvataiteesta, joka koskee taide-elämää ennen vuotta 1970. Bibliografiassa on huomioitu suomalaisten kirjoittama, Suomessa julkaistu ja suomalaisten kirjoittama ulkomaista taidetta koskeva aineisto, käännöskirjallisuus sekä ulkomailla Suomen vanhemmasta kuvataiteesta julkaistu materiaali. Palvelu on linkitetty Kansallisgallerian kokoelmatietokantaan sekä sen kirjaston kokoelmatietokantaan.
Webbplatsens språk: 
http://kirjava.fng.fi/bibliografia/bibliografiat.php

Visa mera
Teoksen neljätoista vertaisarvioitua tapaustutkimusta tarjoaa uusia näkemyksiä visuaalisen kulttuurintutkimuksen, taidehistorian ja sukupuolitutkimuksen aloilta. Kirja sisältää runsaasti kuva-aineistoa, kuten valokuvia ja postikortteja 1900-luvun alkupuolelta.
Webbplatsens språk: 
https://oa.finlit.fi/site/books/e/10.21435/tl.276/

Visa mera
Helsinkiläinen taidegalleria järjesti vuosina 1914 ja 1916 kolme näyttelyä, joissa esittäytyi sittemmin maailmankuuluja modernisteja Saksasta ja Venäjältä. Jyrki Siukonen tarkastelee kirjassaan kolmea taidenäyttelyä, niiden taustaa ja vastaanottoa sekä esillä olleita taiteilijoita ja heidän teostensa myöhempiä vaiheita 1900-luvun taiteen historiassa.
Webbplatsens språk: 
https://oa.finlit.fi/site/books/m/10.21435/tl.278/

Visa mera