Kunskapsteori. Vetenskapsteori

Fler länkar från menyn Ämnen
Euroopan komission kuvaukset ajankohtaisesta tutkimuksesta, hankkeista ja rahoituksesta eri aloilta.
Webbplatsens språk: 
http://ec.europa.eu/info/research-and-innovation_fi

Visa mera
Forskningsetiska delegationen (TENK) behandlar etiska frågor med anknytning till vetenskaplig forskning och främjar forskningsetiken. På sidan finns anvisningar och information om etiska principer och etikprövning inom humanvetenskaperna och information om utredning av oredlighet i Finland .
Webbplatsens språk: 
http://www.tenk.fi/sv

Visa mera
Internetguide om källkritik på nätet. I guiden lär du dig vad en källa och källkritik är, hur källkritik fungerar och varför det är viktigt, hur du bedömer en källas trovärdighet, hur du hittar olika sorters källor, fördelar och nackdelar med källkritik, källkritik på nätet i praktiken och teknisk granskning av källor på nätet.
Webbplatsens språk: 
https://www.iis.se/lar-dig-mer/guider/kallkritik-pa-internet/

Visa mera
På webbplatsen presenteras Vetenskapliga samfundets delegation, dess verksamhet, tjänster och understöd.
Webbplatsens språk: 
https://www.tsv.fi/sv

Visa mera
Kirja kaikille, jotka ovat kiinnostuneita tietoon ja totuuteen liittyvistä filosofisista kysymyksistä. Kirjassa käydään läpi totuuteen, tietoon ja todellisuuteen liittyviä kiistakysymyksiä ja niihin annettuja vastauksia. Kirjoittaja on FT Antti Hautamäki.
Webbplatsens språk: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-951-39-7537-1

Visa mera
Valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoiminnalla tuotetaan tietoa päätöksenteon ja toiminnan tueksi. Sivustolla on artikkeleita ajankohtaisista aiheista, selvitys- ja tutkimushankkeiden kuvauksia ja raportointia.
Webbplatsens språk: 
https://tietokayttoon.fi

Visa mera
Turun yliopiston blogeihin kirjoittavat tohtorikoulutettavat. Kirjoituksia on eri tieteen aloilta.
Webbplatsens språk: 
https://blogit.utu.fi/elavaa/

Visa mera
Tutkimuseettinen neuvottelukunta käsittelee tieteen ja tutkimuksen eettisiä kysymyksiä. Sivut sisältävät ohjeita tutkijoille ja hyvät käytännöt.
Webbplatsens språk: 
http://www.tenk.fi/

Visa mera
Forskning.se publicerar nyheter om forskningsresultat direkt från landets lärosäten och forskningsinstitut för allmänheten. Redaktionen tar också fram egna fördjupande artiklar om aktuella ämnen där olika forskare ger sina perspektiv. Bakom forskning.se står ett antal svenska myndigheter och stiftelser som finansierar forskning, samt Sveriges lärosäten.
Webbplatsens språk: 
https://www.forskning.se/

Visa mera
Tutkijoille ja tieteentekijöille tarkoitettu yhteisö, jonka verkostossa jaetaan tutkimuksia ja tieteellistä materiaalia useilta eri aloilta.
Webbplatsens språk: 
https://www.researchgate.net/

Visa mera
Humanististen alojen opiskelijoille suunnattu sivusto ohjaa tutkimusmenetelmiin liittyvissä kysymyksissä: tutkimuksen ongelmanasettelu, tutkimusstrategiat, aineistonhankintamenetelmät, aineistonanalyysimenetelmät ja tieteenfilosofiset suuntaukset.
Webbplatsens språk: 
https://koppa.jyu.fi/avoimet/hum/menetelmapolkuja

Visa mera
Palvelu kokoaa ja jakaa tietoa Suomessa tehtävästä tutkimuksesta, kuten suomalaisesta tutkimusjärjestelmästä, julkaisuista ja hankkeista. Myöhemmin on tulossa tietoja mm. Suomessa toimivista tutkijoista ja näiden tuottamista tutkimusaineistoista.
Webbplatsens språk: 
https://tiedejatutkimus.fi/fi/

Visa mera
Nobel-prismuseets läromedel kan användas i klassrummet. Betoningen är i vetenskapsmaterial.
Webbplatsens språk: 
https://nobelprizemuseum.se/skola/i-klassrummet/

Visa mera
Information och material om vetenskapsfostran. Mera läromedel (fysik, kemi) på finska sidan.
Webbplatsens språk: 
https://www.helsinki.fi/sv/vetenskapsfostran

Visa mera
Suurelle yleisölle suunnattu tapahtuma, jossa eri alojen tutkijat kertovat tieteestä ja tutkimuksesta sekä tieteen mahdollisuuksista. Tapahtuman luennot, väittelyt ja paneelit ovat katsottavissa verkossa.
Webbplatsens språk: 
https://www.tieteenpaivat.fi/fi

Visa mera
Tiede-elämyksiä kotiin tuo Heurekan hauskat kokeet kotiin. Heureka-hetket ovat lyhyitä videoita tieteen iloista, tempputehtaassa on ohjeita kotona tutkittaviin ilmiöihin ja muusta materiaalista löytyy Heurekan näyttelyihin liittyviä tehtäviä.
Webbplatsens språk: 
https://www.heureka.fi/kotiin/

Visa mera
Turun yliopiston podcasteja tutkimuksesta ja opiskelusta. Sarjoja ovat esimerkiksi Tiedelinja, Aasiantuntijat, Studycast, Tutkimus edellä ja Profesoriluennot.
Webbplatsens språk: 
https://www.utu.fi/fi/ajankohtaista/podcast

Visa mera
Vastapaino esittää -podcasteissa Viheliäs tiede, Painavat Asiat ja Keveät Askeleet keskustellaan tutkimuksesta, tietokirjoista ja niiden julkaisemisesta sekä sisällöistä.
Webbplatsens språk: 
https://soundcloud.com/vastapaino

Visa mera
Oheismateriaali lukion FF3-kurssille, jossa käsitellään tietoteoriaa eli epistemologiaa, tiedon ja todellisuuden filosofiaa.
Webbplatsens språk: 
http://lukio.palkane.fi/ff/ff3_kaikki_asiat_01.html

Visa mera
Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran julkaisema kirja sisältää yhdeksän tutkimusartikkelia, joissa tarkastellaan sosiaalista vuorovaikutusta kolmessa erityyppisessä ammatillisessa ympäristössä: sosiaali- ja terveydenhuollossa, koulutuksessa ja asiantuntijaorganisaatiossa.
Webbplatsens språk: 
https://oa.finlit.fi/site/books/e/10.21435/skst.1471/

Visa mera
Sivusto kokoaa yhteen Tieteellisten seurain valtuuskunnan (TSV) ja sen yhteydessä toimivien tutkimuksen tukielimien toimintoja ja viestintää. Mukana ovat Avoimen tieteen koordinaatio, Julkaisufoorumi (JUFO), Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta (TJNK) ja Tutkimuseettinen neuvottelukunta (TENK). Sivustolla on luettavissa Vastuullinen tiede -artikkelit, jotka toimivat oppaina tutkimusetiikan ja tiedeviestinnän hyviin käytänteisiin.
Webbplatsens språk: 
https://vastuullinentiede.fi/fi

Visa mera
MustRead Akatemia -palvelussa päättäjät saavat tutkittua tietoa päätöksenteon tueksi suoraan tieteentekijöiltä. Mukana ovat Aalto-yliopisto sekä Helsingin, Itä-Suomen, Jyväskylän, Tampereen ja Turun yliopistot.
Webbplatsens språk: 
https://www.mustread.fi/kategoria/akatemia/

Visa mera
Tiedelukutaidon perusteet -kurssilla tutustutaan tieteen tekemiseen ja korkeakouluopintoihin. Kurssilla perehdytään tiedonhakuun, tiedon arviointiin ja kriittiseen ajatteluun. Oppimateriaali on suunnattu lukiolaisille, mutta sopii kaikille tieteestä ja tieteentekemisen perusteista kiinnostuneille.
Webbplatsens språk: 
https://tiedelukutaito.mooc.fi/

Visa mera
Google Scholar etsii tieteellisiä artikkeleita.
Webbplatsens språk: 
https://scholar.google.com/

Visa mera

Sidor