Spotify tarjoaa musiikkia kuunneltavaksi. Maksullinen palvelu.
Webbplatsens språk: 
https://www.spotify.com/fi/

Visa mera
Musiikkiaineistojen yhteistietokanta sisältää tiedot kotimaisista nuoteista vuodesta 1977 alkaen, kotimaisista äänitteistä vuodesta 1901 alkaen.
Webbplatsens språk: 
https://kansalliskirjasto.finna.fi/kansalliskirjastofikka/Search/Results?limit=0&hiddenFilters%5B%5D...

Visa mera
Fennosta voi hakea tietoja suomalaisista äänitteistä esittäjän, sanoittajan, säveltäjän, sovittajan, salanimen tai vuoden mukaan.
Webbplatsens språk: 
https://fenno.musiikkiarkisto.fi/

Visa mera
Kongressin kirjaston digitaalisten kokoelmien musiikkiosassa on kokoelmia musiikista, musiikinhistoriasta, amerikkalaisesta musiikista ja musiikintekijöistä, viihdemusiikista, taidemusiikista, säveltäjistä sekä esittäjistä. Kokoelmista löytyy nuotteja ja äänitteitä.
Webbplatsens språk: 
https://www.loc.gov/collections/?fa=partof:music+division&sp=1

Visa mera
Internet Archiven savikiekkoäänitteiden osastossa voi kuunnella musiikkia aarioista viihteeseen 1900-luvun alkupuolelta. Sieltä lötytyvät vaikkapa aikansa supertähden Caruson kootut sekä House of the Rising Sun Josh Whiten tulkintana.
Webbplatsens språk: 
https://archive.org/details/78rpm

Visa mera
Suomen virallinen lista on Musiikintuottajat IFPIn viikoittain julkaisema tilasto Suomen myydyimmistä äänitteistä. Listoja julkaistaan albumeista, singleistä ja radiosoittolistoista.
Webbplatsens språk: 
https://www.ifpi.fi/lista/

Visa mera
Suomen ääni- ja kuvatallennetuottajien tilastot perustuvat jäsenyhtiöiden kuukausittain ilmoittamaan äänitemyyntiin. Niihin sisältyvät kuukausittaiset yhteenvedot äänitemyynnistä ja markkinaosuuksista, listat Suomen kaikkien aikojen myydyimmistä koti- ja ulkomaisista äänitteistä, äänitealan kokonaismarkkina-arvio ja vuosittainen äänitteiden tukkumyynti. Tilastosivut ovat osa laajempaa ÄKT ry:n sivustoa.
Webbplatsens språk: 
https://www.ifpi.fi/tutkimukset-ja-tilastot/tilastot/

Visa mera
Tekijänoikeusjärjestö Gramex ry:n toiminta ja tehtävät pääpiirteissään. Myös otteita tekijänoikeuslaista ja tietoja äänitteen julkisesta esittämisestä ja kopioinnista. Esittävän säveltaiteen edistämiskeskus ESEK ry:n toiminnan esittely. Gramex-lehden artikkeleita vuoden 1998 alusta.
Webbplatsens språk: 
https://www.gramex.fi/

Visa mera
Kansainvälistä mainetta niittänyt levy-yhtiö Ondine esittelee tuotantoaan ja antaa ohessa musiikillista tietoutta esim. suomalaisesta musiikista tai laajemmin säveltäjistä ja esittäjistä.
Webbplatsens språk: 
https://www.ondine.fi

Visa mera
Täällä voi kuunnella Ylen arkistojen musiikkiesityksiä, konsertteja, studiotuotantoja ja radio-ohjelmia. Edustettuina ovat eri musiikinlajit taidemusiikista viihteeseen. Soiva arkisto kertoo myös tarinoita taiteilijoista. Mukana ovat suomalaisen säveltäjät, sanoittajat, sovittajat, solistit, kuorot ja orkesterit. Äänitteiden valikoimaa täydennetään jatkuvasti, ja palveluun on tulossa myöhemmin myös filmejä ja televisio-ohjelmia.
Webbplatsens språk: 
https://areena.yle.fi/audio/ohjelmat/57-52YW4vkOg

Visa mera
British Libraryn ääniosassa on kuunneltavana äänitteitä monelta alalta: murteista ja korostuksista, ohjelmia ja haastatteluja eri tapahtumista, aiheista ja historiasta, kirjallisuutta, taidetta, luonnon ääniä, äänimaisemia, klassillista musiikkia, maailmanmusiikkia, populaarimusiikkia, perinnemusiikkia, radio- ja äänitteiden historiaa sekä äänikarttoja.
Webbplatsens språk: 
https://sounds.bl.uk/

Visa mera
Täällä voi kuunnella Kansalliskirjaston digitoimia tekijänoikeusvapaita kotimaisia äänitteitä.
Webbplatsens språk: 
https://www.doria.fi/handle/10024/66373

Visa mera
Europeana sisältää kirjoituksia, julkaisuja musiikista ja äänitteitä. Sieltä löytyy nuotteja ja säveltäjien henkilöhistoriaa, paikallisen perinnemusiikin lähteitä sekä soitintietoutta.
Webbplatsens språk: 
https://www.europeana.eu/fi/collections/topic/62-music

Visa mera
Naxos tarjoaa tietoa klassillisen musiikin julkaisuista, esittäjistä ja säveltäjistä. Palvelusta voi lukea musiikkiarvosteluja sekä tutkia elokuvamusiikkia.
Webbplatsens språk: 
https://www.naxos.com/

Visa mera
Fono.fi sisältää tiedot Yleisradion äänilevystöön hankituista äänilevyistä vuodesta 1974 lähtien sekä tietoja myös vanhemmista kokoelmista. Kaupallisten äänilevyjen lisäksi Fono.fi:stä löytyvät Yleisradion kantanauhat. Äänitteitä voi etsiä tekijän, esittäjän, kappaleen nimen tai aiheen mukaan.
Webbplatsens språk: 
http://www.fono.fi

Visa mera