Läheisen ihmisen mielenterveysongelmat merkitsevät lähes aina kriisiä myös sairastuneen omaisille ja lähipiirille. Tähän oppaaseen on koottu tietoa uupumuksen synnystä ja tukimateriaalia uupumuksen voittamiseksi.
Webbplatsens språk: 
https://oppaat.finfami.fi/laheisuupumuksen-omahoito/

Visa mera
ÄIMÄ ry tarjoaa tukea synnytyksen jälkeisestä masennuksesta kärsiville äideille ja heidän perheilleen. Sivuilla kerrotaan puhelinpalvelusta ja eri puolella Suomea toimivista vertaisryhmistä. Sivuille on koottu myös lista kirjallisuudesta, josta saa tietoa synnytyksenjälkeisestä masennuksesta.
Webbplatsens språk: 
https://aima.fi/

Visa mera
Täällä on tietoa mielenterveydestä sekä harjoituksia ja tukea elämän eri tilanteisiin. Sivuilla esitellään Suomen Mielenterveys ry:n toimintaa. Myös sen ylläpitämien auttamispalvelujen ja kriisikeskusten puhelinnumerot sekä osoitteet löytyvät sivuilta. Sivuilla julkaistaan lehtiä, esitteitä, työvälineitä ja oppaita. Osa materiaaleista on maksuttomia.
https://mieli.fi/

Visa mera
MIELI ry:n sivuilla neuvotaan, mitä voi tehdä, kun koronaepidemia huolestuttaa tai ahdistaa. Sivuilla kerrotaan myös, mihin voi ottaa yhteyttä, jos arkiset neuvot eivät auta ja ahdistus kasvaa liian suureksi.
Webbplatsens språk: 
https://mieli.fi/vaikea-elamantilanne/koronaepidemia-ja-mielenterveys/kuinka-huolehtia-mielenterveyd...

Visa mera
Mielen kriisipuhelimessa voi keskustella mieltä painavista asioista ja saada neuvontaa masennukseen ja mielenterveysongelmiin. Puhelimessa voi keskustella suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja arabiaksi.
https://mieli.fi/tukea-ja-apua/kriisipuhelin/

Visa mera
Sami Alanteen laatima kirja on musiikkipsykoterapian perusteos, jossa kuvataan musiikkipsykoterapian historiaa, teoriaa, menetelmiä ja tutkimusta.
Webbplatsens språk: 
http://urn.fi/urn:isbn:9789526204369

Visa mera
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuille on koottu materiaalia henkisen hyvinvoinnin tukemiseksi sekä muiden auttamiseksi kriisitilanteessa.
Webbplatsens språk: 
https://thl.fi/fi/web/mielenterveys/ajankohtaista/mielen-hyvinvointi-kriisiaikana

Visa mera
Mielenterveyden keskusliiton materiaalipankista löytyy harjoituksia mielen hyvinvointiin. Ne opastavat sekä liikunnan että mielen hallinnan avulla tekstimuodossa, videoilla ja podcasteilla.
Webbplatsens språk: 
https://www.mtkl.fi/materiaalipankki/

Visa mera
Nuortenlinkistä löytyy tietoa päihteistä, riippuvuuksista ja mielenterveydestä. Sivuilla on testejä, joilla voi arvioida omaa tilannettaan. Nettineuvonnasta voi kysyä apua nimettömästi.
Webbplatsens språk: 
https://nuortenlinkki.fi/

Visa mera
Suomen Mielenterveys ry:n sivuilla on tietoa siitä, miten auttaa henkilöä, joka harkitsee itsemurhaa. Siellä kerrotaan myös, miten itsemurhaa yrittänyttä voidaan tukea ja mistä voi saada apua itsetuhoisten ajatusten käsittelyyn. Sivuilla on tietoa tahoista, jotka tarjoavat apua itsemurhan kautta kuolleiden läheisille.
Webbplatsens språk: 
https://mieli.fi/tukea-ja-apua/apua-itsetuhoisuuteen/laheisen-itsemurha/

Visa mera
Tutkimuksessa selvitetään, miten Jokelan koulukeskuksen ampumissurmille 7.11.2007 altistuneet nuoret ovat selviytyneet sekä saaneet tukea ja hoitoa kahden vuoden aikana. Tutkimuksen väliraportti on pdf-muodossa.
Webbplatsens språk: 
https://www.julkari.fi/bitstream/handle/10024/80001/cd9a8a77-c606-4d33-afc1-19de3206e334.pdf?sequenc...

Visa mera
Suomen Mielenterveys ry:n sivuilla on tietoa erilaisista mielenterveyden häiriöistä, kuten masennuksesta, paniikkihäiriöstä ja syömishäiriöstä. Sivuilla kerrotaan, mistä voi saada apua ongelmien hoitoon.
Webbplatsens språk: 
https://mieli.fi/mielenterveys-koetuksella/

Visa mera
Mieli Maasta ry on valtakunnallinen yhdistys, jonka tarkoituksena on tukea masennukseen sairastuneita ja heidän läheisiään. Yhdistys järjestää vertaisryhmätoimintaa ja kouluttaa ryhmien ohjaajia ja tukihenkilöitä.
Webbplatsens språk: 
https://mielimaasta.fi/

Visa mera
Päivitetty painos psykiatriaan liittyvistä diagnooseista. Psykiatrian luokituskäsikirja kattaa kaikki WHO:n ylläpitämät mielenterveyden ja käyttäytymisen häiriöihin liittyvät tautiluokat.
Webbplatsens språk: 
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-245-549-9

Visa mera
Suomen kuvataidepsykoterapeuttien liiton sivuilta löytyy tietoa hoitomuodosta ja terapiaan hakeutumisesta sekä terapeuttien yhteystietoja.
Webbplatsens språk: 
https://www.kuvataidepsykoterapia.fi/

Visa mera
Mielenterveystalo.fi antaa tietoa mielenterveyden ongelmista ja niiden hoitokeinoista. Palvelu opastaa avun etsimisessä mielenterveyspalveluista tai omahoitona. Mielenterveystalosta löytyvät erilliset kokonaisuudet aikuisille, nuorille sekä lapsille.
Webbplatsens språk: 
https://www.mielenterveystalo.fi/

Visa mera
Lasten mielenterveystalo tarjoaa apua ja neuvoja alle 13-vuotiaiden mielenterveysasioissa. Palvelua voivat käyttää lapset, heidän huoltajansa sekä lasten parissa toimivat ammattihenkilöt. Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä vaadi kirjautumista.
Webbplatsens språk: 
https://www.mielenterveystalo.fi/fi/lapset

Visa mera
Täältä löytyy asiantuntijoiden tuottamaa tietoa nuoruusiän tyypillisimmistä mielenterveyden häiriöistä ja ongelmista, niiden tunnistamisesta, hoidosta sekä sopiviin palveluihin ohjautumisesta.
Webbplatsens språk: 
https://www.mielenterveystalo.fi/fi/nuoret

Visa mera
Aikuisten mielenterveystalossa on tarjolla luotettavaa tietoa, ohjausta palveluihin, omahoito-ohjeita, oppaita ja työkaluja itsearviointiin.
Webbplatsens språk: 
https://www.mielenterveystalo.fi/fi/aikuiset

Visa mera
Mielenterveystalo käsittelee ikääntyneiden mielenterveyden ongelmia. Sivuilla käsitellään psykiatrisia häiriöitä ja somaattisia oireita, masennusta, itsemurha-alttiutta, ahdistuneisuutta, kaksisuuntaista mielialahäiriötä, harhaluuloisuhäiriötä sekä skitsofreniaa,
Webbplatsens språk: 
https://www.mielenterveystalo.fi/fi/ikaantyneet

Visa mera
Hankkeessa tuotetaan nuorten ja nuorten aikuisten kanssa työskenteleville mielenterveystyön ohjeita ja työkaluja. Sivuille on koottu tutkimusartikkeleita ja politiikkasuosituksia. Vuoden 2024 aikana kerätään laaja tutkimusaineisto nuorten masennuksesta ja sen hoidosta. Hankkeessa ovat mukana THL ja Itla sekä Helsingin, Tampereen ja Itä-Suomen yliopistot.
Webbplatsens språk: 
https://stnimagine.fi/

Visa mera
Mielenterveyden keskusliitto auttaa mielenterveysongelmia kokeneita ja ajaa heidän asiaansa yhteiskunnassa. Liiton sivulta löytyy tietoa mielenterveyspalveluista, ohjeita, mistä apua kannattaa lähteä hakemaan ja auttava puhelin sekä chat.
Webbplatsens språk: 
https://www.mtkl.fi

Visa mera