Kommunikation. Journalistik. Mediefostran

Fler länkar från menyn Ämnen
Tyvärr hittades inga svenskspråkiga länkar. Motsvarande finska länkar nedan.
Trollitehdas on Ylen luoma peli, joka paljastaa havainnollisesti, mitä trollit ovat ja miten ne toimivat.
Webbplatsens språk: 
https://trollitehdas.yle.fi/

Visa mera
Yle Oppimisen pakohuonepeli mediataitojen opiskeluun. Trollibunkkerissa pelaaja on tutkiva toimittaja, joka on jäänyt valeuutisia tehtailevan trollin vangiksi. Peli sopii 10-vuotiaille ja sitä vanhemmille.
Webbplatsens språk: 
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2020/11/12/uudessa-pakohuonepelissa-ollaan-trollin-jaljilla

Visa mera
Yle Uutisluokka on mediakasvatushanke, jonka tavoitteena on nuorten medialukutaidon parantaminen. Sivuilla on koululaisten tekemiä uutisjuttuja, opetusmateriaalia ja ilmoittautumislomake kouluille.
Webbplatsens språk: 
https://yle.fi/uutiset/osasto/uutisluokka/

Visa mera
Yle Oppimisen Media ja digitaidot -osio tukee medialukutaitoa, lähdekriittisyyttä ja teknologiaymmärrystä. Sieltä saa eväitä tietotulvassa navigoimiseen.
Webbplatsens språk: 
https://yle.fi/aihe/oppiminen/media-ja-digitaidot

Visa mera
Kioski on Ylen uutis- ja ajankohtaispalvelu, jossa puhutaan mm. työstä ja opiskelusta, viihteestä ja kulttuurista, yhteiskunnasta, taloudesta ja elämästä. Kioski toimii sosiaalisessa mediassa, netissä ja televisiossa.
Webbplatsens språk: 
https://areena.yle.fi/tv/ohjelmat/57-p8JLNNzRx

Visa mera
Mediakompassi on Ylen tuottama mediakasvatuksen ja medialukutaidon kokonaisuus, johon kuuluu ohjelmasarjat, maata kiertävä Mediabussi ja verkkosivusto. Sivuilla on tietoa Mediabussista ja ohjelmista sekä omat osiot 0-3 -luokkalaisille, lasten vanhemmille, opettajille ja kaikille aikuisille. 4-6 -luokkaisten Kuvakoulu on luvassa marraskuussa 2006.
Webbplatsens språk: 
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/11/05/mediakompassi

Visa mera
Yle Oppiminen on koonnut peruskouluun ja lukioon mediataitopaketit, jotka sisältävät 1–2 oppitunnin mittaisen kokonaisuuden. Materiaalina on video, jossa toimittaja-tietokirjailija Johanna Vehkoo kertoo verkossa esiintyvästä harhaanjohtamisesta ja valheista.
Webbplatsens språk: 
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2021/02/08/valheenpaljastajan-mediataitopaketti-koululaisille-ja-opisk...

Visa mera
Johanna Vehkoo artikkeleita, joissa tutkitaan kriittisesti median sisältöjä. Näitä lukemalla voi harjaantua tarkistamaan faktoja sekä tunnistamaan valeuutisia, ainakin hitusen paremmin.
Webbplatsens språk: 
https://yle.fi/aihe/kategoria/oppiminen/valheenpaljastaja

Visa mera
Jukka Mikkolan toimittama sarja on tutkimusmatka salaliittoteorioiden salaperäiseen maailmaan, internetin syövereihin ja outoja ajatuksia herättävien kirjojen sivuille.
Webbplatsens språk: 
https://areena.yle.fi/podcastit/1-3569720

Visa mera