Kultur. Kulturorganisationer och -institutioner

Fler länkar från menyn Ämnen
#culturecheznous esittelee Ranskan kulttuuritarjontaa verkossa. Ohjelmia, museokäyntejä, konsertteja sekä dokumentteja. Palvelu on ranskankielinen, osa esiteltävistä sisällöistä on käytettävissä muillakin kielillä. Ranskan kielen oppitunnille voi löytyä jännää materiaalia täältä.
Webbplatsens språk: 
https://www.culturecheznous.gouv.fr/

Visa mera
Täällä on tietoa aineettoman kulttuuriperinnön suojelemisesta, Unescon yleissopimuksesta ja alan järjestöistä. Sivuilla on julkaisuja sekä eri maiden elävän perinnön luetteloita.
Webbplatsens språk: 
https://www.aineetonkulttuuriperinto.fi/fi/

Visa mera
Työterveyslaitoksen blogitekstiin on koottu ajatuksia, joiden toivotaan tukevan taide- ja kulttuurialoilla toimivien jaksamista poikkeuksellisena aikana. Blogiin on myös koottu tietoa tuen mahdollisuuksista taide- ja kulttuurialoilla työskenteleville.
Webbplatsens språk: 
https://www.ttl.fi/ajankohtaista/blogi/ajatuksia-tunteista-ja-voimavaroista-taide-ja-kulttuurialalla...

Visa mera
Ruotsalainen kulttuurin, tieteen ja yhteiskuntaelämän verkkolehti, artikkelien lisäksi kulttuurilinkkejä.
Webbplatsens språk: 
https://www.alba.nu/

Visa mera
Amusassa kulttuurin ammattilaiset, eri alojen taiteilijat ja harrastajat voivat esitellä töitään ja palvelujaan sekä tiedottaa tapahtumista. Foorumissa julkaistaan taiteen ja kulttuurin alan artikkeleita ja mielipiteitä.
Webbplatsens språk: 
https://www.amusa.fi/

Visa mera
Innehåller det mesta värt att beakta vid arrangering av (musik)evenemang. Särskilt riktar sig handboken till ideella konsertarrangörer. Den juridiska handledningen gäller dock svenska förhållanden.
Webbplatsens språk: 
http://www.arrangera.just.nu

Visa mera
Arte är en europeisk kulturkanal på nätet. Här kan man avgiftsfritt se eruopeiska kulturprogram, dokumentärer, filmer, konserter, föreställningar och aktualitetsprogram.
https://www.arte.tv/en/

Visa mera
Arte tuo kulttuurisisältöjä joka kotiin. Aiheina ovat taide, musiikki, historia, tiede ja nykyaikainen tutkimusmatkailu. Palvelu on Euroopan unionin kustantama.
https://www.arte.tv/en/

Visa mera
AVEK fördelar upphovsrättsliga ersättningar som kanaliseras till upphovsmännens gemensamma ändamål för främjande av film-, video- och televisionskulturen. AVEK beviljar stöd till privatpersoner, företag eller samfund på basen av ansökningar. På webbplatsen finns närmare information om dessa stödformer. Uppgifter om ansökningstider och blanketter i webbform ingår på sidan. Kontaktuppgifter finns också. Den finska huvudsidan innehåller därtill bl.a. information om de produktionsstöd som beviljats.
Webbplatsens språk: 
http://www.kopiosto.fi/avek/sv_SE/

Visa mera
Bavarikonissa voi käydä ihailemassa Bayernin kirjastoihin, museoihin ja arkistoihin säilöttyjä esineitä, tekstejä, käsikirjoituksia, taideteoksia, kolikkoja, karttoja ja paljon muuta.
Webbplatsens språk: 
https://www.bavarikon.de/?lang=en

Visa mera
Ranskan kansalliskirjaston verkkonäyttelyt tuovat kotiin näyttelyitä laajasti kulttuurin eri aloilta. Englannin kielisessä palvelussa on eri näyttelyitä kuin ranskan kielisessä.
Webbplatsens språk: 
http://expositions.bnf.fr/index_eng.php

Visa mera
Ranskan kansalliskirjaston Gallica-kokoelmasta löytää kuvia, äänityksiä, karttoja, kirjoja, kirjoitusta vaikka mistä. Kokonaisuudesta löytää selaamalla musiikkiäänitteitä ja paljon kuvamateriaalia, esimerkiksi karttapalloja, kartastoja, luontopiirroksia, joita voi hyödyntää, vaikkei kielitaito riittäisikään tekstien tutkimiseen.
Webbplatsens språk: 
https://gallica.bnf.fr/

Visa mera
Ranskan kansalliskirjaston aineistot, luettelot ja palvelut löytyvät tältä sivulta. Myös digitoitua materiaalia, kuvia ja näyttelyitä Kansalliskirjaston aarteista, mm. valokuvista, puupiirroksista sekä antiikin aikaisista esineistä.
Webbplatsens språk: 
https://www.bnf.fr/fr

Visa mera
Brages friluftsmuseum i Vasa är ett levande museum. På området finns 23 byggnader, som prepresenterar österbottnisk bonde- och fiskekultur. Information om museet och förening Brage i Vasa r.f., aktuella evenemang , öppethållningstider, priser. Karta över området.
Webbplatsens språk: 
http://www.vasabrage.fi/sv/

Visa mera
British Council on Iso-Britannian ulkomaisista kulttuurisuhteista huolehtiva toimisto Suomessa. British Council tarjoaa sivuillaan yhteyksiä ja tietoa sekä tarjoavat mahdollisuuksia osallistua koulutus-, informaatio-, taide- sekä lain ja hallinnon ohjelmiin Britanniassa. Sivuilta löytyy myös tietoja englannin kielen opetuksesta. Pääsivulta löytyy lisäksi uutispalsta sekä linkin hakuun ja sivukarttaan.
Webbplatsens språk: 
https://www.britishcouncil.fi

Visa mera
Kulttuurikeskus Caisan sivustolla on laajasti tietoa keskuksen toiminnasta: messuista, näyttelyistä, kursseista, projekteista ja ajankohtaisista tapahtumista. Keskuksen Cafe Exoticilla on myös omat sivunsa.
Webbplatsens språk: 
https://www.caisa.fi/

Visa mera
Urbaanin Suomen pää-äänenkannattaja: tapahtumia, ilmiöitä, puheenaiheita
Webbplatsens språk: 
https://www.city.fi

Visa mera
Palvelu sisältää 45 maan kulttuuripoliittiset profiilit, tilastoja ja vertailuja. Siellä on tietoa mm. kulttuurilaitoksista ja -palveluista, taide- ja kulttuurikasvatuksesta, rahoituksesta ja tuista sekä lainsäädännöstä.
Webbplatsens språk: 
https://www.culturalpolicies.net/

Visa mera
Cornellin yliopiston digitaalisista julkaisuista löytyy karttoja, esineitä, digitoituja kirjoja, kasviteoksia kauniine kuvineen sekä kuvia erityisesti japanilaisesta kulttuurista.
Webbplatsens språk: 
https://digital.library.cornell.edu/

Visa mera
Materiaalia audiovisuaaliseen työskentelyyn, mm. verkostoja ja koulutusta.
Webbplatsens språk: 
https://www.creative-europe-media.eu/

Visa mera
Tietoa luovista aloista ja hankkeista Suomessa.
Webbplatsens språk: 
https://www.creativefinland.fi/

Visa mera
Italian kulttuuri-insituutioiden yhteinen luettelo avaa käynnin kulttuuriaarteille, valokuville, piirrostaiteeseen, käsikirjoituksiin, maalaustaiteeseen sekä tietoihin näyttelyistä ynnä muista kulttuuritapahtumista maassa.
Webbplatsens språk: 
https://www.culturaitalia.it/

Visa mera
Cultura-säätiön verkkojulkaisu suomalaisesta nykykulttuurista venäjäksi ja suomeksi. Julkaisussa nostetaan esille suomalaisia projekteja, kerrotaan perinteistä, tuotetaan soittolistoja sekä suositellaan kirjoja, paikkoja, elokuvia jne. Cultura-säätiön tehtävänä on kehittää Suomen venäjänkielisten osallisuutta yhteiskunnassa ja edistää kotoutumista.
Webbplatsens språk: 
https://culturalist.fi/

Visa mera
Cupore : kulttuuripoliittisen tutkimuksen edistämissäätiön sivuilla kerrotaan säätiön tavoitteista ja toiminnasta sekä esitellään tutkimusprojektit ja julkaisut. Osa julkaisuista on saatavilla kokotekstinä pdf-muodossa.
Webbplatsens språk: 
https://www.cupore.fi

Visa mera
Tekijänoikeuden erikoiskirjaston ja Kulttuuripolitiikan tutkimuskeskus Cuporen kirjaston yhteinen verkkokirjasto. Kokoelmassa on runsaasti suomalaista ja kansainvälistä tekijänoikeusaiheista kirjallisuutta, ja sitä täydennetään vähitellen Cuporen käsikirjaston aineistolla.
Webbplatsens språk: 
https://cute.finna.fi

Visa mera
Cyark esittelee historiallisia rakennuksia, muistomerkkejä sekä kulttuurisesti merkittäviä alueita ympäri maailman.
Webbplatsens språk: 
https://www.cyark.org/explore/

Visa mera
Digime.fi kokoaa yhteen tiedot toisiinsa liittyvistä digitaalisen kulttuuriperinnön palveluista, asiakokonaisuuksista ja hankkeista. Sivustolla on tietoa myös digitaaliseen kulttuuriperintöön liittyvistä ajankohtaisista asioista sekä arkistojen, kirjastojen ja museoiden yhteistyöstä.
Webbplatsens språk: 
https://www.digime.fi/

Visa mera

Sidor