Om frivilligt räddningsarbete på finlandssvenskt håll - FSB:s verksamhet och organisation med kontaktuppgifter samt info om brandkårsutbildning genom de sex lokalförbunden. Vidare ingår uppgifter om t.ex. uniform och förtjänsttecken.
Webbplatsens språk: 
http://www.fsbr.fi

Visa mera
På webbsidorna presenteras Strålsäkerhetscentralen verksamhet samt aktuellt och nyheter kring den. På sidan ingår vidare uppgifter om strålningsläget, strålrisker, kärnavfall, strålning inom medicin, UV-strålning och radon. En förteckning över centralens publikationer finns också. Parallellsida till Strålsäkerhetscentralens (STUK) finska sida.
Webbplatsens språk: 
http://www.stuk.fi/web/sv

Visa mera
Varkauden palokunta sai alkunsa vuoden 1917 maaliskuussa, jolloin pidettiin Varkauden Tehtaan Palokunnan perustamiskokous. Verkkonäyttely kertoo palokunnan toiminnasta ja vaiheista sekä juhlavuoden tapahtumista.
Webbplatsens språk: 
http://www.palokunta100.fi/

Visa mera
Tukes neuvoo, miten kiinteistössä, huoneistossa tai asunto-osakeyhtiössä tulee tarkkailla sähkölaitteiston kuntoa ja varmistaa, että sen käyttö on turvallista.
Webbplatsens språk: 
https://tukes.fi/sahko/sahkolaitteistot/kunnossapito-ja-maaraaikaistarkastukset

Visa mera
Hätäkeskuksen 112 Suomi -mobiilisovelluksesta löytyvät ohjeet sovelluksen lataamisesta ja hätäilmoituksen tekemisestä mobiilissa.
Webbplatsens språk: 
https://112.fi/112-suomi

Visa mera
Pelastustieto-lehti sisältää tietoutta pelastustoimen alalta. Lehdessä on myös arkisto.
Webbplatsens språk: 
https://pelastustieto.fi/

Visa mera
SPEK:n opastusta pelastussuunnitteluun ja pelastussuunnitelman tekemiseen. Opastusta löytyy työpaikkojen ja asuinrakennusten pelastussuunnitelmien laatimiseksi sekä väestönsuojan käytössä ja huollossa. Sivustossa on myös toimintaohjeita hätätilanteita varten.
Webbplatsens språk: 
https://www.spek.fi/turvallisuus/pelastussuunnitelma/

Visa mera
Tukesin ohjeita joka kodin turvallisuudeksi. Sivuilla on tietoa kodin kemikaalien, tekniikan ja sähkön hankkimisesta ja hoidosta, puutarhan kunnossapidosta ja tuholaistorjunnasta, harrastuksista ja remontoinnista sekä paloturvallisuusohjeita.
Webbplatsens språk: 
https://tukes.fi/koti-ja-vapaa-aika

Visa mera
På Nödcentralsverkets internetsidor presenteras verkasamheten. Här hittar man bl.a. information om hur man ringer till nödnumret 112 och hur man ska handla i nödsituationer.
Webbplatsens språk: 
https://112.fi/sv/framsida

Visa mera
Information om räddningsmyndigheterna i Finland på såväl statlig som kommunal nivå. Uppgifter om myndigheternas verksamhetsmiljö, verksamhetsområde samt om räddningsmyndigheternas uppgift och förvaltning. Information om förebyggande av eldsvådor och olyckor, alarmerings- och signalverksamhet, strålningsövervakning, utbildning inom räddningsväsendet och internationell räddningsverksamhet. Uppgifter även om kostnader för räddningsväsendet samt olycksstatistik i Finland.
Webbplatsens språk: 
https://pelastustoimi.fi/sv/framsida?p_p_id=fi_yja_language_version_tool_web_portlet_LanguageVersion...

Visa mera
Trafikskyddet är en nationell centralorganisation, som arbetar för en säkrare trafik. På sidorna finns information om förutseende körning, fotgängare, bilister, cyklister, mopedister, motorcyklister och snöskoterkörning, samt trafikråd, trafikfostran, statistik och forskning. Sidorna innehåller också material för lärare.
Webbplatsens språk: 
http://www.liikenneturva.fi/sv/index.php

Visa mera
Infopaket om brandsäkerhet i hemmet innehåller råd om hur förbereda sig för olyckor, störningar, brand, storm, strejk eller strömavbrott.
Webbplatsens språk: 
https://www.spek.fi/sv/sakerhet/brandsakerhet-och-beredskap-i-hemmet/

Visa mera
Räddningsinstitutets information om yrkesutbildning och fortbildning för räddningsväsendet.
Webbplatsens språk: 
https://www.pelastusopisto.fi/sv/

Visa mera
På sidan berättas om sjöräddningens uppgifter och ansvariga aktörer, sjöräddningssystemet.
Webbplatsens språk: 
https://raja.fi/sv/sjoraddning

Visa mera
Pelastustoimen Youtube-kanavalla on ohjeita paloturvallisuudesta, yleisestä turvallisuudesta sekä opastusta ensiapuun ja sammutusvälineiden käyttöön.
Webbplatsens språk: 
https://www.youtube.com/user/Pelastustoimi/videos

Visa mera
Liikenneturvan sivut sisältävät tietoa liikenneturvallisuudesta ja liikenteen turvalaitteista, liikennesäännöistä, liikennemerkeistä sekä Liikenneturvan palveluista. Sivuilla on myös tilastotietoja liikenneonnettomuuksista.
Webbplatsens språk: 
https://www.liikenneturva.fi/

Visa mera
Vapaaehtoisten meri- ja järvipelastusyhdistysten keskusjärjestö Suomen Meripelastusseura ry esittäytyy. Koulutusohjelma, yhteystietoja ja linkkejä sekä tietoa aluksista ja varainhankinnasta.
Webbplatsens språk: 
https://meripelastus.fi/

Visa mera
Rajavartiolaitoksen meripelastustoiminnan kuvaus ja ohjeet sisältävät tiedot Suomen meripelastusjärjestelmästä, meripelastuksen suorittajista, viestiliikenteestä sekä meripelastuksen kalustosta.
Webbplatsens språk: 
https://raja.fi/meripelastus

Visa mera
Viranomaisten ja järjestöjen laatima suositus kotitalouksille esimerkiksi pitkittyneen sähkökatkoksen tai muiden häiriötilanteiden varalle. Sivuilta löytyy Varautuminen kotona -esite sekä Kolmen päivän kotivara -esite sekä erilaisia tarkistuslistoja. Lisäksi on tietoa eri puolilla Suomea järjestettävistä 72 tuntia -koulutuksista.
Webbplatsens språk: 
https://72tuntia.fi/

Visa mera
Kodin turvaopas keskittyy arkielämän onnettomuuksien ja varsinkin koti- ja vapaa-ajan tapaturmien ennaltaehkäisyyn. Opas sisältää tietoa tapaturmien ehkäisystä, paloturvallisuudesta, rikosten torjumisesta, liikenneturvallisuudesta, tartuntataudeista, luonnossa liikkumisesta, ympäristön uhista, väestönsuojelusta sekä ensiavusta.
Webbplatsens språk: 
https://www.kodinturvaopas.fi/

Visa mera
Sivuilla on koko maan kattava nuohoojaluettelo yhteystietoineen. Sivuilla esitellään alan koulutusta, ammattitutkinnot ja vuosittaiset tutkintotilaisuudet.
Webbplatsens språk: 
https://nuohoojat.fi/

Visa mera
Pelastusalan Keskusjärjestön tietopaketti paloturvallisuudesta kotitalouksille.
Webbplatsens språk: 
https://www.spek.fi/turvallisuus/paloturvallisuus/

Visa mera
Tukesin ohjeita kynttilätuotteiden, sytyttimien ja tulitikkujen, kertakäyttögrillien, hormittomien takkojen ja lentävien lyhtyjen käyttöön.
Webbplatsens språk: 
https://tukes.fi/koti-ja-vapaa-aika/palovaaraa-aiheuttavien-kuluttajatuotteiden-ostaminen-ja-kaytto

Visa mera
Pelastusopiston sivut, joilla kertoo historiastaan, toiminnastaan, organisaatiostaan, palveluistaan. Yhteystiedot, linkkejä. Eri tutkintojen rakenteet. Hakulomakkeet.
Webbplatsens språk: 
https://www.pelastusopisto.fi/

Visa mera
Liiton sivut esittelevät liiton toimintaa ja sen organisaation. Sivuilla on myös liiton säännöt, tiedotteita, Pelastusalan ammattilainen -verkkojulkaisu sekä tietoa paloturvallisuudesta ja ensiavusta.
Webbplatsens språk: 
https://www.spal.fi/

Visa mera
Turvallisuuskomitea seuraa Suomen turvallisuusympäristön ja yhteiskunnan kehitystä. Se vastaa Yhteiskunnan turvallisuusstrategiasta, joka sovittaa yhteen valtion, kuntien, järjestöjen ja elinkeinoelämän varautumista eri turvallisuustilanteissa. Sivuilta löytyy mm. aihetta käsitteleviä julkaisuja, kuten Turvallinen Suomi -tietopaketti.
Webbplatsens språk: 
https://turvallisuuskomitea.fi/

Visa mera
Vapaaehtoisen pelastuspalvelun perustehtävä on auttaminen. Se on organisoitua, pyyteettömästi toimivaa ja viranomaisia tukevaa kansalaistoimintaa. Vapepalaisten yleisin avunantotapa on osallistuminen kadonneiden etsintään, ja auttamistilanteissa he toimivat aina viranomaisten tukena. Sivuilla on tietoa toimintaan osallistumisesta, tapahtumista sekä toimikunnista ja hälytysryhmistä.
Webbplatsens språk: 
https://vapepa.fi/

Visa mera
Kolmen päivän kotivara -esitteessä neuvotaan, mitä ruokatarpeita on hyvä varata kotiin, joilla voisi pärjätä 72 tuntia.
Webbplatsens språk: 
https://72tuntia.fi/wp-content/uploads/2020/02/Kotivara_esite.pdf

Visa mera
Pelastusalan keskusjärjestö antaa ohjeita häiriötilanteessa varautumiseen kotona. Häiriötilanteiksi lasketaan pitkittynyt sähkökatkos, tulipalo, tapaturma ja onnettomuus, yhteiskunnan kohtaama lakko tai onnettomuus, liikenneyhteyksien katkeaminen, tavaroiden jakeluhäiriö, myrsky tai tulva. Sivulla neuvotaan, miten eri häiriötilanteissa tulee käyttäytyä ja mitä kotoa pitäisi löytyä.
Webbplatsens språk: 
https://www.spek.fi/turvallisuus/varautuminen-kotona/

Visa mera

Sidor