Docventures Food Evolution Ruoan tulevaisuus

GMO-vapaa Suomi tutkii geenimanipuloituja elintarvikkeita kriittiseltä kannalta.
Sivuston kieli: 
http://www.gmovapaa.fi

Näytä enemmän
Sivulta löytyvät elintarvikkeet aakkosjärjestyksessä, raaka-aineluokittain, ruoankäyttöluokittain, erityisruokavaliot sekä suosituimmat elintarvikkeet.
Sivuston kieli: 
http://www.fineli.fi/foodlist.php?lang=fi

Näytä enemmän
Kansanterveyslaitoksen ravitsemusosaston ylläpitämä tietopankki sisältää yli 2000 elintarvikkeen koostumustiedot 54 ravintotekijän osalta. Elintarvikkeet on ryhmitelty aakkosjärjestykseen, raaka-aineluokittain, ruoankäyttöluokittain ja erityisruokavalion mukaan. Ravintotekijät ovat aakkosjärjestyksessä, eniten ja vähiten -valinnalla sekä ruoankäyttöluokittain.
http://www.fineli.fi

Näytä enemmän
Palvelun avulla voi verrata erilaisten ruoka-annosten ympäristövaikutuksia sekä sitä, minkä verran aterian syömällä altistuu erilaisille haitta-aineille, kuten raskasmetalleille tai torjunta-aineille.
Sivuston kieli: 
http://foodweb.ut.ee/Tervetuloa_40.htm

Näytä enemmän
Opinnäytetyössä on analysoitu suomalaista ruokakulttuurien 1950-luvulta eteenpäin. Kirjallisuustutkimuksen lisäksi ruokakulttuuria on analysoitu Pirkanmaan Marttapiirin jäsenyhdistyksiltä koottujen kyselyjen avulla.
Sivuston kieli: 
https://www.theseus.fi/bitstream/handle/10024/16317/Kulmala%20Tiina.pdf?sequence=1

Näytä enemmän
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivut sisältävät tietoa ravitsemuksesta ja terveydestä. Sivuilla kerrotaan mm. ravinnon aiheuttamista terveysriskeistä ja ravinnon merkityksestä sairauksien ehkäisyssä.
http://www.thl.fi/fi_FI/web/fi/aiheet/ravitsemus

Näytä enemmän
Ruokatieto kertoo elintarvikkeista, niiden käytöstä sekä elintarvikealan uutisia. Sivulla on myös ruokaohjeita.
Sivuston kieli: 
http://www.ruokatieto.fi

Näytä enemmän
Täältä löytyvät uusimmat ravitsemussuositukset. Ne on tarkoitettu käytettäviksi joukkoruokailun suunnitteluun sekä ravitsemusopetuksen ja -kasvatuksen perusaineistona.
Sivuston kieli: 
http://www.ravitsemusneuvottelukunta.fi/portal/fi/ravitsemussuositukset/suomalaiset+ravitsemussuosit...

Näytä enemmän
Virpi Väänäsen ja Johanna Mäkelän tekemässä tutkimuksessa selvitettiin suomalaisten elävän ravinnon syöjien näkemyksiä ruokavaliostaan ja sen keskeisistä periaatteista. Julkaisu on PDF-muodossa.
Sivuston kieli: 
https://helda.helsinki.fi/bitstream/handle/10138/152412/Terveellista_ja_luonnollista_ruokaa.pdf?sequ...

Näytä enemmän
Elävän ravinnon yhdistyksen sivuilla kerrotaan ravinnon tehtävästä, ruoka-aineiden yhdistelystä, liotuksesta ja idätyksestä ja annetaan joitakin ruokaohjeita.
Sivuston kieli: 
http://elavaravinto.fi/

Näytä enemmän