27 osumaa haulle. Näytetään 1 - 27 tulosta.
Ympäristökasvatuksen oppimateriaali maahanmuuttajien suomen kielen ja kotoutumisen kursseille. Kielipuu tutustuttaa opiskelijat Suomen luontoon, vuodenaikoihin, kasveihin, eläimiin ja luonnossa liikkumiseen. Toisen osion aiheena on muuttuva ympäristö: oma lähiympäristö, arjen ympäristöteot sekä globaalit ympäristöongelmat.
Sivuston kieli: 
https://www.kielipuu-materiaali.fi/

Näytä enemmän
Markalla merkkareita kertoo lapsuudesta 1970-luvulla. Mukana on tietoa, tarinoita, tehtäviä ja valokuvia. Tarinoiden taustalla on verkkokysely, jossa vastaajat kertoivat lapsuudestaan 1970-luvulla. Keski-Uudenmaan museoiden yhteistyönä syntynyt opetuspaketti on suunnattu erityisesti varhaiskasvatuksen ja alaluokkien käyttöön.
Sivuston kieli: 
https://www.markallamerkkareita.fi/

Näytä enemmän
Maahanmuuttajille tarkoitettu oppimateriaali tutustuttaa 5. ja 6. luokan historian opetussuunnitelmassa esiintyviin henkilöihin, esinelöytöihin ja ilmiöihin sekä suomalaisen arkeen ja kulttuuriin eri aikakausina.
Sivuston kieli: 
https://www.oph.fi/fi/tilastot-ja-julkaisut/julkaisut/tie-vie-suomen-historiaan

Näytä enemmän
Aikuisille maahanmuuttajille suunnattu historian oppikirja noudattaa aikuisten perusasteen opetussuunnitelmaa, mutta sitä voidaan käyttää myös yläkoulun, lukioon valmistavan koulutuksen ja lukion kurssien materiaalina.
Sivuston kieli: 
https://www.hi3.fi/0-mika-suomi-on/

Näytä enemmän
Oppimateriaalissa käsitellään Suomen historiaa autonomian ajasta toisen maailmansodan jälkeiseen aikaan. Aineisto on kuunneltavissa ja sisällön vaatimustason voi valita.
Sivuston kieli: 
https://aipe.edu.fi/web/site-223703/state-jurdgmjqgura/front-page

Näytä enemmän
Oppimateriaalin aiheina ovat muun muassa hyvinvointivaltio, Suomen poliittinen järjestelmä ja talouden perusteet. Oppimateriaalia voi kuunnella ja sisällön vaatimustason voi valita itselleen sopivaksi.
Sivuston kieli: 
https://aipe.edu.fi/web/site-146190/state-jurdcojqgmra/front-page

Näytä enemmän
Oppimateriaalissa tutustutaan Suomen sääilmiöihin sekä niiden taustatekijöihin ja vaikutuksiin Suomeen muuttavan kongolaisen Jamar-pojan kanssa. Se on suunnattu 2.-4. -luokkalaisille ja toteutettu selkeällä suomella.
Sivuston kieli: 
http://www03.edu.fi/oppimateriaalit/suomensaa/app/

Näytä enemmän
Yle oppimisen kokonaisuus Suomen historiasta sisältää oppimateriaalia aiheesta arkeologiasta lähihistoriaan.
Sivuston kieli: 
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/12/15/historia-suomi

Näytä enemmän
Päivälehden museon tehtäväpaketin avulla voi tutustua suomalaiseen elämään uutishistorian kautta. Helsingin Sanomien lehtileikkeet ovat vuodelta 1920. Oppimateriaali soveltuu mediaa käsitteleville kursseille sekä historian, yhteiskuntaopin ja äidinkielen opetukseen.
Sivuston kieli: 
https://www.paivalehdenmuseo.fi/aineistot/

Näytä enemmän
Kouluille suunnattu oppimateriaali tarjoaa kokonaiskuvan suomalaisen arkkitehtuurin historiasta. Aihetta lähestytään yksittäisen rakennuksen tai rakennetun ympäristön kautta. Mukana ovat niin rintamamiestalo kuin Olympiastadionkin, kaikkiaan 47 kohdetta.
Sivuston kieli: 
https://www.mfa.fi/wp-content/uploads/2019/12/opetuspaketti_opettajalle_2019.pdf

Näytä enemmän
Oppimateriaali tarjoaa tietoa kansalaisyhteiskunnasta ja vaikuttamisesta, vaaleista ja suomalaisista puolueista sekä mediasta ja sen vaikutusvallasta. Aineisto on kuunneltavissa ja sisällön vaatimustason voi valita.
Sivuston kieli: 
https://aipe.edu.fi/web/site-223751/state-jurdgmjqg4ra/front-page

Näytä enemmän
Täällä voi tutustua Inkerinmaan ja sen asukkaiden historiaan ja elämäntarinoihin sekä inkeriläiseen kansanperinteeseen ja kulttuuriin. Tietopaketti sisältää myös inkerinsuomalaisten videohaastatteluja, kirjavinkkejä, arkisto- ja museolähteitä sekä tehtäviä yläkouluun ja lukioon.
Sivuston kieli: 
https://inkerilaiset.finlit.fi/

Näytä enemmän
Itämeri.fi kokoaa yhteen useiden eri laitosten tuottamaa tietoa kaikille merestä kiinnostuneille. Palvelussa voi tutustua mm. Itämeren luontoon ja sen muutoksiin, merentutkimuksen osa-alueisiin ja tutkijoiden työhön. Meriaineistot.fi ja Merihavainnot.fi sisältävät avoimia paikkatieto- ja tutkimusaineistoja. Opi ja tutki –kokonaisuus tarjoaa tietoa ympäristökasvatuksen tueksi. Itämeri nyt –osiossa on reaaliaikaista tietoa meriveden korkeudesta, sinilevätilanteesta ja laivaliikenteestä. Sivustolla on vinkkejä myös matkailuun ja vapaa-ajanviettoon merellä. Kuvapankin valokuvat ovat vapaasti käytettävissä ei-kaupallisiin tarkoituksiin.
Sivuston kieli: 
https://www.itameri.fi/fi-FI

Näytä enemmän
Tänne on koottu tietoa ja oppimateriaaleja liittyen maahanmuuttotaustaisten oppijoiden koulutukseen. Sivuilla on aineistoja esimerkiksi suomen kielen, yhteiskuntatiedon ja ammattisanojen opiskeluun.
Sivuston kieli: 
https://www.oph.fi/fi/koulutus-ja-tutkinnot/maahanmuuttotaustaiset-oppijat

Näytä enemmän
Oppikirjassa kerrotaan suomalaisen yhteiskunnan toiminnasta ja rakentumisesta, arvoista, laeista ja demokraattisista periaatteista, oikeuksista ja velvollisuuksista yksilön kannalta sekä arkielämän käytännöistä. Eri kielillä julkaistu oppikirja on tarkoitettu vasta Suomeen muuttaneiden aikuisten opetukseen.
https://yhteiskuntaorientaatio.fi/

Näytä enemmän
Verkkopalvelun avulla aikuiset maahanmuuttajat voivat opiskella suomen kieleen ja kulttuuriin sekä työelämään liittyviä asioita. Palvelussa on aineistoa myös maahanmuuttajien ruotsin kielen opiskeluun. Palvelun käyttäminen vaatii rekisteröitymistä, mutta sitä voi kokeilla ilmankin. Oppimateriaaleja täydennetään edelleen.
Sivuston kieli: 
https://www.kotisuomessa.fi/

Näytä enemmän
Julkaisu poliisin voimakeinojen käytön perusteista Suomessa. Kirja on ensisijaisesti suunnattu Poliisiammattikorkeakoulussa opiskeleville, mutta siitä voi olla hyötyä myös muille aiheesta kiinnostuneille.
Sivuston kieli: 
https://urn.fi/URN:ISBN:978-951-815-378-1

Näytä enemmän
Maahanmuuttajille suunnattu kokonaisuus Suomesta, suomalaisista ja suomen kielestä. Täällä voi tutustua myös kuuteen maahanmuuttajaan ja heidän ajatuksiinsa.
Sivuston kieli: 
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/05/26/mun-suomi-jotta-ymmartaisit-suomea-paremmin

Näytä enemmän
Sammon salat on Kalevalan ja kansanperinteen maailmaan liittyvä pelillinen oppimateriaali, jonka voi ladata maksutta Applen ja Googlen sovelluskaupoista. Oppimateriaali on suunnattu perusopetuksen vuosiluokille 6-9.
Sivuston kieli: 
http://www03.edu.fi/oppimateriaalit/sammon_salat/index.html

Näytä enemmän
Matkalla Kalevalaan esittelee Kalevalan kokoajan Elias Lönnrotin elämää, työtapoja ja periaatteita, joilla kansalliseepos koottiin. Sivustolla kerrotaan, miten nouseva kansallisuusaate ja eurooppalaiset virtaukset vaikuttivat Kalevalaan ja miten Kalevala näkyy nykyajassa. Matkalla Kalevalaan sisältää eritasoisille oppijoille suunnattuja tehtäviä. Se käy tietolähteeksi kaikille aiheesta kiinnostuneille.
Sivuston kieli: 
https://matkallakalevalaan.finlit.fi/

Näytä enemmän
Amos Rexin sivuille on koottu taidetta, jota voi kokea paikasta riippumatta. Tarjolla on mm. video-opastuksia ja sisältöjä etäopetukseen.
Sivuston kieli: 
https://amosrex.fi/online/

Näytä enemmän
Tietopaketin avulla voi tutustua jääkauden aikaiseen elämään Suomessa. Aiheina ovat arkeologiset kulttuurit, asutus ja asuminen, pyyntielinkeinot, liikkuva elämänmuoto, henkinen kulttuuri sekä arkeologinen tutkimus.
Sivuston kieli: 
https://extras.csc.fi/arctinet/kivikaus/

Näytä enemmän
Oppimateriaali naisarkkitehdeista ja arkkitehtuurin naishistoriasta. Materiaali sisältää sanaston sekä kaksi oppikokonaisuutta, joissa aiheita käsitellään arkisto-, kokoelma- ja videohaastattelumateriaalin avulla.
Sivuston kieli: 
https://www.mfa.fi/opi-ja-koe/oppimateriaali-elakoon-wivi-lonn/

Näytä enemmän
Suomi Ruotsin vallan alla on luotu kuudennen luokan historian etäopintoja varten, mutta sitä saa käyttää vapaasti kaikissa tilaisuuksissa.
Sivuston kieli: 
https://www.youtube.com/watch?v=1lzLk6XtjCQ

Näytä enemmän
Verkkonäyttely esittelee artikkeleiden ja teoskuvien välityksellä Jyväskylän ja Hyvinkään seudulla vaikuttaneen Yrjö Saarisen (1899–1958) elämää ja taidetta. Sivustolla on myös väreihin ja väriteorioihin liittyvää pedagogista aineistoa ja tehtäviä. Verkkosivusto liittyy Jyväskylän taidemuseossa aiemmin esillä olleeseen näyttelyyn.
Sivuston kieli: 
https://yrjosaarinen.maintaining.fi/

Näytä enemmän
DigiSarka sisältää Suomen maatalousmuseo Saran tuottamaa verkkomateriaalia maatalouden ilmiöistä ja museon toiminnasta. Sivustolta löytyvät Tarinatiinu-blogi, museon kokoelmia avaavat Kuukauden esine -kirjoitukset, linkit virtuaalinäyttelyihin sekä opetus- ja luentomateriaalit.
Sivuston kieli: 
https://www.digisarka.fi/

Näytä enemmän