16 osumaa haulle. Näytetään 1 - 16 tulosta.
Digitaaliseen kirjastoon on koottu harvinaisia kirjoja, käsikirjoituksia, karttoja, filmejä ja valokuvia eri maista ja kulttuureista. Aineistoa voi selata esimerkiksi paikan, aikakauden ja aiheen mukaan. UNESCO:n ja usean eri kirjaston, arkiston ja muun instituution kanssa yhteistyönä tuotetun palvelun yhtenä tavoitteena on kulttuurienvälisen ymmärryksen lisääminen.
https://www.loc.gov/collections/world-digital-library/about-this-collection/

Näytä enemmän
American Library Associationin julkaiseman Booklist -lehden verkkoversio sisältää arvosteluja, jotka on jaettu aikuisten, nuorten ja tietokirjallisuuden arvosteluihin ja esittelyihin. Lisäksi Booklistissa arvioidaan videoita, cd-romeja ja äänitteitä, uusimmissa numeroissa myös verkkoaineistoja. Sivuilla on myös bibliografioita sekä kirjailijahaastatteluja.
Sivuston kieli: 
https://www.booklistonline.com

Näytä enemmän
Hathi Trustin digitaalisessa kirjastossa osa materiaalista on luettavissa vapaasti. Aineiston pystyy haussa rajaamaan avoimesti luettaviin valitsemalla Full view only -vaihtoehto rajaukseksi.
Sivuston kieli: 
https://www.hathitrust.org/

Näytä enemmän
Wikiaineisto on arkisto teksteille, jotka eivät ole tekijänoikeuksien suojaamia tai jotka on julkaistu CC BY-SA 3.0-lisenssin tai sen ehtojen kanssa yhteensopivan toisen lisenssin mukaisesti. Täältä löytyy kaunokirjallisuutta, asiatekstejä, bibliografioita jne.
Sivuston kieli: 
https://fi.wikisource.org/wiki/Etusivu

Näytä enemmän
Open Library tarjoaa kirjoja avoimesti luettavaksi sekä lainattavaksi. Kokoelma käsittää valtavan määrän tieto- ja kaunokirjallisuutta monella kielellä. Lainaaminen edellyttää rekisteröitymistä. Myös aineistoluettelo on käyttäjien täydennettävissä, muun muassa teosten sisällön kuvailu on yhteisöllistä.
Sivuston kieli: 
https://openlibrary.org/

Näytä enemmän
Kirjallisuusterapeuttisia kirjavinkkejä aihealueittain: sukutarinoita, selviytymiskertomuksia, kirjoja erilaisuudesta, itsensä hyväksymisestä, elämänmuutoksista, ystävyydestä, yksinäisyydestä jne. Mukana on myös runoteoksia ja elokuvia sekä kirjallisuusterapiaa ja terapeuttista kirjoittamista käsitteleviä teoksia.
Sivuston kieli: 
https://kirjasto.one/kirjalista/index.php?dipl=165

Näytä enemmän
Tekoälyyn perustuva kirjallisuuden suosittelusivusto. Mitä lähemmäksi kaksi kirjailijaa sijoittuu kartalle, sitä todennäköisemmin joku pitää heistä molemmista.
Sivuston kieli: 
https://www.literature-map.com/

Näytä enemmän
Lastenkirjainstituutin bibliografia sisältää henkilötietoja yli 970 kuvittajasta ja luettelon heidän kuvittamistaan kauno- ja tietokirjoista. Sivustolla on myös kuvitustaiteesta ja kuvittajista kertovia artikkeleita.
Sivuston kieli: 
https://lastenkirjainstituutti.fi/kuvittajabibliografia

Näytä enemmän
Kirjakauppaliiton kokoamissa listoissa luetellaan kymmenen kirjakaupoissa kuukauden aikana myydyintä teosta. Erilliset listat on tehty kotimaisesta kaunokirjallisuudesta, käännetystä kaunokirjallisuudesta, tietokirjoista sekä lasten- ja nuortenkirjallisuudesta. Tarjolla on myös pokkarilista.
Sivuston kieli: 
https://kirjakauppaliitto.fi/kirja-ala-suomessa/mita-suomi-lukee/

Näytä enemmän
Kirjallisuuden elektroninen kokotekstitietokanta. Sisältää sekä kaunokirjallisuutta että tietokirjallisuutta. Hakea voi kirjan tai kirjailijan nimellä sekä aihealueella.
Sivuston kieli: 
https://www.gutenberg.org/

Näytä enemmän
Kirjasampo on kirjaston tuottama kaunokirjallisuuden kuvaukseen keskittynyt palvelu. Sivustosta löytyy tietoa kirjailijoista sekä heidän tuotannostaan. Kirjoja kuvaillaan monipuolisin asiasanoin, joten palvelussa voi etsiä kirjallisuutta aiheen mukaan. Kirjasammossa on myös toimituksen ja muiden lukijoiden suosituksia kirjahyllyissä, aiheenmukaisia listauksia kirjallisuudesta, kirjablogilistaus sekä tietokirjallisuussuosituksia.
Sivuston kieli: 
https://www.kirjasampo.fi/

Näytä enemmän
Aalto-yliopiston ja Helsingin yliopiston kehittämä haku Kirjasampo.fi-palveluun. Jatkuvasti täydentyvä Kirjasampo.fi sisältää tietoa romaaneista, novellikokoelmista, runokokoelmista, sarjakuva-albumeista ja kirjallisuuden tekijöistä. Tarjolla on kansikuvahaku ja linkkejä erilaisiin lähteisiin. Kirjasampo 2.0:ssa on mahdollisuus lukuisiin eri hakurajauksiin. Esimerkiksi Romaanit-näkymässä voi etsiä nimen, tekijän, kirjallisuudenlajin, teeman, omien avainsanojen, alkukielen, kirjallisuuspalkintojen, päähenkilöiden, toimijoiden, tapahtumaympäristön, paikannimen, tapahtuma-ajan ym. avulla.
Sivuston kieli: 
https://analyysi.kirjasampo.fi/fi/

Näytä enemmän