30 osumaa haulle. Näytetään 1 - 30 tulosta.
Täällä voi tutustua Ahveniston hautausmaan historiaan, luontoon ja muistomerkkeihin. Kulttuuripoluille on koottu lähes 200 hämeenlinnalaisen tarinoita eri elämänalueilta.
Sivuston kieli: 
https://ahvenisto.kirkkomaa.fi/

Näytä enemmän
Työväenmuseo Werstaan verkkopalvelussa on tietoja sisällissodan aikana kuolleiden punaisten teloitus- ja hautapaikoista sekä heidän muistokseen pystytetyistä muistomerkeistä.
Sivuston kieli: 
http://www.tyovaenliike.fi/punaisten-muistomerkit/

Näytä enemmän
Petri Neuvosen väitöskirjatutkimus käsittelee Viipurin vanhankaupungin fyysistä ja kulttuurista muutosta vuosina 1856–1939. Siinä käydään läpi kahdeksan vuosikymmentä alueen rakennushistoriaa. Samalla tutkimus tarkastelee kulttuurista muutosta, joka ilmeni viipurilaisten suhtautumisessa vanhankaupungin linnoitusmuureihin, rakennuksiin sekä katu- ja kaupunkinäkymiin.
Sivuston kieli: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-60-7590-7

Näytä enemmän
Sivustolla voi tutustua vuoden 1918 sisällissodan hauta- ja muistopaikkoihin Helsingissä. Sijainti- ja historiatietoa löytyy muun muassa Santahaminasta, Suomenlinnasta, Haagasta ja Liisanpuistikosta. Sivuilla on julkaistu Santahaminaan haudattujen nimet.
Sivuston kieli: 
https://muistopaikat1918.hel.fi/

Näytä enemmän
Helsingin julkiset veistokset ja muistomerkit kuvin ja sanoin. Taideteoksia voi hakea esimerkiksi nimellä, tekijän nimellä tai sanahaulla. Sivuilta löytyy myös lista teoksista sekä ehdotuksia veistosreiteistä.
Sivuston kieli: 
https://www.hamhelsinki.fi/julkinen-taide/

Näytä enemmän
Täällä voi tutustua Hämeenlinnan keskustassa ja sen liepeillä sijaitsevaan yli 80 muistolaattaan ja -kiveen, jotka liittyvät kaupungin historian merkkitapahtumin ja -henkilöihin.
Sivuston kieli: 
https://www.hameenlinnantaidemuseo.fi/kohdekategoria/muistolaatat-ja-kivet/

Näytä enemmän
Oppaassa käydään läpi hautamuistomerkin kunnostuksen lähtökohdat sekä hautapaikan haltijuuteen, muistomerkin materiaaliin, ikään, sijaintiin ja mahdollisiin vaurioihin liittyviä asioita. Opas on suunnattu yksityisille hautapaikan haltijoille ja suvuille sekä hautamuistomerkkejä pystyttäneille tai niiden kunnostamisesta kiinnostuneille tahoille.
Sivuston kieli: 
https://skr.fi/serve/miten-hoidan-hautamuistomerkkia-raportti

Näytä enemmän
Istanbulin kaupungin turistitietoa esittelevät sivut tuovat esiin nähtävyyksiä, ruokakulttuuria, kulttuuria, merkkirakennuksia sekä majoitusta matkailijalle.
Sivuston kieli: 
https://visit.istanbul/

Näytä enemmän
Sivuilla esitellään Jyväskylän kaupunkialueella sijaitsevia julkisia taidetoksia.
Sivuston kieli: 
http://www3.jkl.fi/taidemuseo/veistokset/index.html

Näytä enemmän
Turun kaupungin julkiset veistokset esiteltyinä valokuvin ja lyhyin sanallisin kuvauksin. Aakkosellinen hakemisto toimii taiteilijan nimellä ja sijaintitiedot on esitetty karttojen avulla.
Sivuston kieli: 
http://www.turku.fi/kulttuuri-ja-liikunta/museo/kokoelmat/ulkoveistokset

Näytä enemmän
Oulun kaupungin ulkoveistosten esittely, jossa kustakin veistoksesta valokuva, sijaintitiedot ja taustatietoja, usein paitsi teoksesta myös sen tekijästä. Sekä taiteilijoista että veistoksista on aakkosellinen hakemisto, myös haku kartalta on mahdollista.
Sivuston kieli: 
http://oulu.ouka.fi/taidemuseo/veistos/

Näytä enemmän
Täällä voi tutustua Rauman julkisiin taideteoksiin, kuten Hannu Vainion Hukkuneiden merimiesten muistomerkkiin, Kauko Räikkeen Nyplääjäpatsaaseen ja Jussi Vikaisen Fransiskaanipatsaaseen.
Sivuston kieli: 
https://www.raumantaidemuseo.fi/rauman-julkiset-taideteokset/

Näytä enemmän
WEMov-verkosto kokoaa yhteen tutkijoita, jotka tarkastelevat naisten siirtolaisuutta eri näkökulmista. Sivustolla on julkaistu kartta, jossa näkyy naisten mukaan nimettyjä veistoksia, puistoja, rakennuksia ja teitä. Myöhemmin on tulossa mm. oppimateriaaleja ja verkkonäyttelyitä.
Sivuston kieli: 
https://www.womenonthemove.eu/

Näytä enemmän
Verkkonäyttelyssä tutustutaan kuvanveistäjä Wäinö Aaltosen uraan ja teoksiin kahden kaupungin näkökulmasta. Matka alkaa Turusta ja jatkuu Helsinkiin, jonne taiteilija muutti vuonna 1927.
Sivuston kieli: 
https://visit.virtualartgallery.com/digimuseo-wam-waino/?lang=fi

Näytä enemmän
Tietoa museon näyttelyistä ja kokoelmista. Helsingin julkiset veistokset ja muistomerkit kuvin ja sanoin. Veistoksia voi hakea taiteilijan, teoksen nimen, hakusanan tai sijainnin mukaan.
Sivuston kieli: 
https://www.hamhelsinki.fi/

Näytä enemmän
Sotamuistomerkit -tietokantaan on koottu Suomen toisen maailmansodan sotamuistomerkit paikkakunnittain.
Sivuston kieli: 
https://www.sotamuistomerkit.fi/

Näytä enemmän
Suomen sotaihistoriallisen seuran kokoama Sotahistorialliset kohteet tarjoaa kuvan, lyhyen kuvauksen ja sijaintitietoja sotahistoriallisista kohteista lähinnä läntisen Euroopan alueelta.
Sivuston kieli: 
https://www.sotahistoriallisetkohteet.fi/

Näytä enemmän
Tampereen julkiset veistokset ja monumentit kuvineen ja kattavine taustatietoineen. Aakkosellinen hakemisto taiteilijan sekä teoksen nimellä.
Sivuston kieli: 
https://www.tampere.fi/ekstrat/taidemuseo/patsaat/teossivu.htm

Näytä enemmän
Salon julkisten taideteosten esittelyssä on useimmista kohteista valokuva ja lyhyehkö sanallinen selitys. Teosten sijainti on havainnollistettu karttalinkkien avulla.
Sivuston kieli: 
https://salontaidemuseo.fi/kokoelmat/

Näytä enemmän
Tampereen muistolaatat ja muut muistomerkit -tietokannasta voi selata aakkos- tai aikajärjestyksessä Tampereen kaupungilla sijaitsevia muistolaattoja. Muistomerkeistä löytyvät kuvat, laatan teksti, tiedot sekä sijaintiosoite.
Sivuston kieli: 
https://www.tampere.fi/ekstrat/taidemuseo/muistomerkit/

Näytä enemmän
Cyark esittelee historiallisia rakennuksia, muistomerkkejä sekä kulttuurisesti merkittäviä alueita ympäri maailman.
Sivuston kieli: 
https://www.cyark.org/explore/

Näytä enemmän
Itä-Euroopan laajin kommunismin historiaa esittelevä patsaspuisto.Lisäksi linkkejä mm. Berliinin muurille ja Moskovaan.
https://www.mementopark.hu/?lang=en

Näytä enemmän
Toimittaja Tina Cavénin radiosarjan aiheena on julkinen taide. Sarjan ensimmäisellä kaudella keskitytään Helsingissä sijaitseviin taideteoksiin, toisella kaudella matkataan eri puolille Suomea sekä Tukholmaan.
Sivuston kieli: 
https://areena.yle.fi/audio/1-50884645

Näytä enemmän
Täällä voi tutustua Jyväskylän Vanhaan hautausmaahan ja siellä oleviin muistomerkkeihin, veistoksiin ja rakennuksiin sekä hautojen historiaan.
Sivuston kieli: 
https://www.jyvaskylanseurakunta.fi/vanha-hautausmaa

Näytä enemmän
Sivuilla on esittelyt Turun hautausmaalla olevista muistomerkeistä, veistoksista, kappeleista ja merkkihenkilöiden haudoista.
Sivuston kieli: 
https://turunhautausmaa.fi/

Näytä enemmän
Finnassa voi tutustua Vantaan taidemuseo Artsin julkisen taiteen kokoelmaan, joka sisältää muun muassa veistoksia, muraaleja sekä ympäristö- ja mediateoksia.
Sivuston kieli: 
https://finna.fi/Search/Results?view=grid&type=AllFields&filter%5B%5D=%7Ebuilding%3A%220%2FARTSI%2F%...

Näytä enemmän
Oulun taidemuseon sivuilla on näyttelyohjelma sekä tietoa museon toiminnasta ja kokoelmista. Oulun julkiset ulkoveistokset esitellään kuvin ja sanoin. Veistoksia voi hakea taiteilijan, teoksen nimen ja sijainnin mukaan.
Sivuston kieli: 
https://www.ouka.fi/oulu/luuppi/oulun-taidemuseo

Näytä enemmän
Jyrki Siukosen kirjan aiheena on Suomen ensimmäinen julkinen veistos, Turussa vuonna 1864 paljastettu Henrik Gabriel Porthanin patsas. Kirjassa tarkastellaan Carl Eneas Sjöstrandin veistämän patsaan taustoja ja toteutusta sekä asetetaan teos laajempaan kansainväliseen kontekstiin vertaamalla sitä edeltäjiensä ja aikalaistensa töihin.
Sivuston kieli: 
https://oa.finlit.fi/site/books/m/10.21435/tl.281/

Näytä enemmän
Karttapalveluun on koottu Vaasan patsaat, muistomerkit ja muut julkiset taideteokset reittiehdotuksineen.
Sivuston kieli: 
https://geoinfo.vaasa.fi/sovellukset/PohjanmaanPatsaat/

Näytä enemmän