14 osumaa haulle. Näytetään 1 - 14 tulosta.
Tänne on koottu Kotimaisten kielten keskuksen digitoimat sadan vuoden aikana kerätyt paikannimikokoelmat. Sisältöjä täydennetään edelleen. Palveluun on tulossa myös toiminto, jonka avulla käyttäjät voivat osallistua tietojen tuottamiseen.
Sivuston kieli: 
https://nimiarkisto.fi/

Näytä enemmän
Ohjeita viranomaisten nimien sekä kaava- ja osoitenimien suunnitteluun. Mielenkiintoista luettavaa myös nimistä kiinnostuneille.
Sivuston kieli: 
https://www.kotus.fi/ohjeet/nimistonsuunnittelun_ohjeita

Näytä enemmän
Nimisamposta voi tutkia paikannimistöä Suomessa. Aineistona palvelussa on Kotimaisten kielten keskuksen Nimiarkisto ja Maanmittauslaitoksen Paikannimirekisteri.
Sivuston kieli: 
https://nimisampo.fi

Näytä enemmän
Tiina Aallon tutkimus ukko-sanan sisältävistä paikannimistä. Aalto on selvittänyt muun muassa ukko-paikkojen ominaisia topografisia piirteitä ja pohtinut niiden osuutta nimeämisperusteisiin.
Sivuston kieli: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-951-51-5350-0

Näytä enemmän
Kaupunkinimistön historia sisältää yleisesittelyn kaavanimistöstä ja sen historiasta sekä kaupunkinimistön historiaa Oulunsalosta, Turusta ja Helsingistä.
Sivuston kieli: 
https://kaino.kotus.fi/www/verkkojulkaisut/julk125/

Näytä enemmän
Suomalainen paikannimikirja pdf-näköisversiona. Teos on julkaistu vuonna 2007 ja se sisältää tietoa suomalaisista paikannimistä taustoineen.
Sivuston kieli: 
https://www.kotus.fi/julkaisut/nimijulkaisut/suomalainen_paikannimikirja

Näytä enemmän
Hakemistosta voi tarkistaa Suomen kaupunkien, kuntien, kylien ja kaupunginosien nimien taivutuksen, nimien nykysuositusten mukaisen kirjoitusasun sekä mahdolliset ruotsin- tai saamenkieliset rinnakkaisnimet.
Sivuston kieli: 
https://kaino.kotus.fi/asutusnimihakemisto/

Näytä enemmän
Julkaisuun on koottu keskeisimmät ulkomaisten paikkojen nimet, jotka kirjoitetaan suomen kielessä eri tavalla kuin niiden paikalliset nimet. Julkaisu on verkkoversio kirjasta Pariisista Papukaijannokkaan – suomenkieliset ulkomaiden paikannimet ja niiden vieraskieliset vastineet.
Sivuston kieli: 
https://kaino.kotus.fi/eksonyymit/

Näytä enemmän
Nimiarkiston historia alkaa vuodesta 1915, jolloin perustettiin Tieteellisten seurain paikannimitoimikunta. Kotuksen sivuilla kerrotaan Nimiarkiston edeltäjistä, kokoelmien historiasta, tehtävistä ja paikannimien keruusta.
Sivuston kieli: 
https://www.kotus.fi/julkaisut/nimijulkaisut/nimiaiheiset_verkkonayttelyt/nimiarkisto_100_vuotta

Näytä enemmän
Kotimaisten kieleten keskuksen teemakooste sisältää Ukrainaan, ukrainan kieleen, kielipolitiikkaan ja yleisesti sotaan liittyviä kirjoituksia ja kielenkäytön ohjeita.
Sivuston kieli: 
https://www.kotus.fi/nyt/teemakoosteet/ukraina_ja_sota

Näytä enemmän
Opetuskäyttöön suunniteltujen tiedonhakutehtävien avulla voi tutustua Kotimaisten kielten keskuksen monipuolisiin verkkopalveluihin.
Sivuston kieli: 
https://www.kotus.fi/kotus/kotus_verkossa/tiedonhakutehtavat

Näytä enemmän
Kielitoimiston ohjepankki sisältää vastauksia oikeinkirjoitusta, kielioppia ja nimiä koskeviin kysymyksiin. Sinne on koottu keskeisimmät ohjeet mm. Kielitoimiston oikeinkirjoitusoppaasta, Kielitoimiston nimioppaasta ja Kielitoimiston kielioppioppaasta. Ohjepankin haku koskee myös Kielitoimiston sanakirjaa ja Kotimaisten kielten keskuksen verkkojulkaisuja. Osana sivustoa ovat myös Hyvän nimistön opas sekä hyvän virkakielen ohjeet.
Sivuston kieli: 
https://kielitoimistonohjepankki.fi/

Näytä enemmän
Kotus julkaisee nimistöntutkimusta, kielenhuoltoa sekä sanakirjoja. Sivustolta löytyy myös Kieli- ja nimineuvonta.
Sivuston kieli: 
https://www.kotus.fi

Näytä enemmän
Kielikellon Kysyttyä-palstalla voi lukea Kotuksen kieli- ja nimineuvontaan tulleita kysymyksiä ja asiantuntijoiden vastauksia.
Sivuston kieli: 
https://kielikello.fi/category/kieli-kaytossa/?categories%5B0%5D=2482#category-filters

Näytä enemmän